2009. október 31., szombat


A Tony Mowbray irányította kelták ugyan vezetik a skót élvonal pontvadászatát, de az utóbbi időben cseppet sem kényeztették el lelkes szurkolótáborukat. A bajnokságban kikaptak október elején a nagy rivális Rangersel szemben (1-2), majd nem bírtak odahaza a Motherwellel (0-0), az Európa Ligában pedig a Hamburg vitte el a három pontot (0-1). A Celtic védelme edig is szilárdágáról volt híres, mostanában sem nyelték nagy számmal a gólokat, legtöbbször nulla vagy egy gólt kapnak, úgy érzem most jött el az idő a szurkolók kiengesztelésére, s a zöldek nagobb arányú, kapott gól nélküli bajnokijára. A vendégségbe érkező Kilmarnock a középmezőnyben helyezkedik el, Jim Jefferies csapata, azonban szinte csak hazai pályán tud pontokat gyűjteni, idegenben súlytalannak mutatkoznak, négy bajnokin mindössze egy pontra voltak jók, mindössze egy gólt tudtak össze szorgoskodni, ami a skót PL -ben a legrosszabb mutató. Legutóbb a Falkirk és a Hibernian otthonában is gólképtelenek maradtak, most a káprázatos hangulatú Celtic Parkban sem lesz lekierejük nemhogy bevenni, még nagyon eljutni is a Celtic kapujáig sem.
Végeredmény: 3-0 (2-0)

Úgy érzem ezen a meccsen az is nagy szenzáció lenne, ha a dán kislány egy szettben is megtudná szorítani a bombaformában levő Serena Wiliamset, aki eddigi három találkozóját szettveszteség nélkül nyerte. A dán lányt nem is irnám le, ha nem tudnám, hogy mennyire igénybe vette a három csoport meccse, láthattuk, hogy Zvonareva ellen a harmadik szettben a fájdalmas görcstől kínjában már a földön fetrengett, de valahogy mégis megnyerte a meccsét, s végül Azarenka sérülése kellett, hogy ő legyen az egyik továbbjutó. Tehát ezt a tény nem lehet elhanyagolni, hogy egy kb. 33% -os állapotban levő Wozniacki lesz a jövő héttől a világranglistát is vezető Serena ellenfele, tippemet én is nagyon erősnek érzem, szerintem semmi sem veszéllyezteti a Williams lány két szettes győzelmét.
Eredmény: 6:4,0:1 -nél Wozniacki feladta

2009. október 30., péntek


A Porto ugyan nyert hétvégén a ligautolsó ellen, de nem lehetett teljesen elégedett csapatával Jesualdo Ferreira. A sárkányok Mariano 65' és Farias 67' percben szerzett góljával megnyugtató előnyt szereztek, de utána túlzottan kiengedtek, flegmán játszottak, amit a kiesőjelölt kegyetlenül kihasznált, így a végét szorossá téve. Emellet Ferreira biztos nem ment el szó nélkül, s ha a címvédést komolyan gondolják a védelemnek is úgy kell teljesítenie, mint az ősz folyamán, amikor sorozatban a Sporting, Atletico Madrid, Olhanense, Sertanense ellen nem kaptak még gólt sem, ezt törte meg az APOEL BL gólja, valamint a már említett Academica elleni látványos kihagyás. A João Carlos Pereira vezette Belenenses, tavaly épphogy bentmaradt az élvonalban, s most is a kiesés ellen menekülnek, a bajnokságban a második legkevesebb találattal bírnak, mindössze négyet rúgtak, ennél kevesebbet csak a Setúbal szerzett, hármat, ugyancsak nyolc bajnokin. A Porto bajnoki címre törő csapata szerintem tanult a vasárnapi leckéből, s most a vezetés tudatában is maximális figyelem mellett tarthatják meg hálójuk rezdülletlenségét, a vendégek amúgy is impotens támadójátékával szemben.
Végeredmény: 1-1 (0-0)
Victoria AZARENKA - Agnieszka RADWANSKA

Mivel a csere, cseréje is felmondta a szolgálatot, tehát Safina beugrója Zvonareva is köszönte szépen és inkább pihenőre vonúlt, így a vész-vész beugró Radwanska, Azarenka harmadik ellenfele. A fehérorosz sorsa saját kezében van, ezzel a lehetőséggel élnie kell, egy játékosnak aki torna közben lesz mozgósítva a sokkal nehezebben veszi fel a ritmust, így arra számítok, hogy a lehetőség által motivált Azarenka könnyedén győzi le a megfelelő hőmérsékletet nem elérő lengyel lányt. Egymás ellen eddig háromszor találkoztak, 2-1 Azarenka javára, legutóbb tavaly Stuttgartban 2-0 (7:5,6:1) -re nyert Victoria, én most is az ő sikerét várom.
Eredmény: 6:4,5:7,1:4 -nél Azarenka feladta

Az ukránok hórihorgas játékosa, Stakhovsky (93. a világranglistán) könnyedén vette az első két akadályt, pedig egy igazán technikás, egyben erő teniszt produkáló Korolev, valamint egy ász adogatásairól híres Kuznetsovot tudott szettveszteség nélkül megverni. Formája megfelelő a Phau szerű játékosok ellen rendre sikerrel zár, a jóval előrébb rangsoroltakkal szemben szokott általában elvérezni. Phau (110. a világranglistán)számomra nem képvisel nagy súlyt az ATP világában, néha van egy-egy torna ahol anyira összekapja magát, hogy akár elődöntőig menetel, de hosszabbtávon nem bír toptenisszel előrukkolni. Szerintm az ukrán ma szinte levehetetlen adogatójátékával felőrli a németet, s ma is könnyed sikert ünnepelhet majd.
Eredmény: 0-2 (2:6,5:7)

2009. október 29., csütörtök


Érdekes a lebonyolítás, Kuznetsova a Serena Williams elleni 0-2 -es, de nagyon szoros meccse után pihenhetett egy napot, s tisztázhatta magában, hogy mi a tehendője, ha szeretne továbbjutni, addig ellenfele Venus Williams, egymás után a harmadik napon is kénytelen pályára lépni, két maratoni három szettes összecsapás után, ami biztosan kivett belőle. Kérdés, hogy Venus mennyire kapja össze magát, s egyáltalán látja e értelmét, hogy két vereség után megfeszítve nyerje az utolsó meccsét, én úgy látom a Williamseknél nincs olyan, hogy becsületbeli ügy, csak a nagyobb tornákon indulnak, s csak a fontos meccseken teszik oda magukat, Venusnak már elúszott a hajó ... legalábbis szerintem. Ellenben az orosznak még bőven van esélye, s ha ma nyer, akkor Dementievaval ki-ki találkozón dönthetik el a továbbjutást. Eddig hétszer találkoztak, minimális az előny Kuznetsova javára, 4-3, utolsó összecsapásukat 2008-ban Mimaiban Kuznetsova 2-0 (6:4,6:4) -re nyerte, most is ehhez hasonló eredményt várok, a jobban motivált orosz sikerével.
Eredmény: 1-2 (2:6,7:6,4:6)

2009. október 28., szerda


Az osztrákok elsőszámú játékosa, Melzer (35. a világranglistán) nincs rossz formában, a ranglistán mögötte levőket rendre két szettben tudja verni, játéka duzzad a magabiztosságtól. Első fordulós meccsén a nagy adogató, svájci Chiudinelli alaposan megnehezítette a dolgát, de Melzer jelezte, hogy fejben is nagyon ott van, két tie-breakes szetben hozta az elvárhatót. Ellenfele a korábban szebb napokat is látott Hrbaty (166. a világranglistán), akit megannyi sérülése hátráltatta az utóbbi években, s játéka emiatt sem tud már 100% -os lenni. Az északi szomszédunk képviselője az első körben a salakos Ramirez Hidalgot viszonylag nehezebben takarította el az útból 2-0 (6:3,6:4) -re. Kettejük közt meglévő különbség kikell, hogy jöjjön a pályán is, ha Melzer úgy koncentrál, mint a svájci riválisával szemben, akkor nem lesz gond, s könnyedebben is tudja két szettben hozni a meccset.
Eredmény: 2-0 (6:4,7:5)

A Hoffenheim a kupát is komolyan veszi, hisz tudják ők is jól, jobb, ha az ember több vasat tart a tűzben, s lehet itt sikerül kivívni az áhított nemzetközi kupaindulást. Ennek fényében Ralf Rangnick szinte a legjobb tizenegyét küldi pályára a Rhein-Neckar-Arenaban, a bosnyák tengelyű Salihovic Ibisevic vezette Hoffenheim már a meccs elején nagy nyomást helyezhet a második ligás ellenfelére, a Koblenz a Bundesliga II -ben is csak szenved, épphogy nem kieső helyen tartózkodnak, idegenben pedig még visszafogodtabb teljesítményre képesek Stieber Zoltánék. Otthon hazai pályán mindenképpen Hoffenheim sikert várok, méghozzá magabiztosat, minnél előbb szeretnék eldönteni a továbbjutást, hogy az energiájukkal tartalékolhassanak a hétvégi bajnokira, ha fordított lenne a pályaválasztás, akkor is csekély esélyt adnék a Koblenznek, de így végképp, az albánok hadával teletűzdelz Koblenz fejet hajt a nagyobb tudás előtt.
Végeredmény: 4-0 (0-0)

Az első mérkőzésen, a legjobbjai nélkül kiálló Haladás 2-0 -ra vesztette az első felvonást, az odavágót a Rohonczi úton, most Zalaegerszegre is a legjobb játékosaik nélkül érkezenk, úgy látszik lemondtak a továbbjutás lehetőségéről. A Zalaegerszeg házatáján viszont egyáltalán nem veszik félvállról a visszavágót, a Haladás elleni mégiscsak igazi Nyugati rangadó, s a Hali legyőzésénél nem is érezhet nagyobb boldogságot egy zalai drukker, ezért is hajtanak majd Magasföldiék, hogy ketős győzelemmel tegyék el az útból a zöld-fehéreket. Csank János sem az a tartalékolós edző, ő is a maximumot követeli meg a játékosaitól, hazai pályán a kékek ismét lelkes támadófutballal rukkolnak elő, ami többgólos győzelmet eredményezhet, szerintem két-három gólos siker várható a ZTE -től, s így kettős győzelemmel masíroznak a legjobb nyolc közé a kupában.
Végeredmény: 1-1 (1-1)

Safina nagyon mély hullámvölgybe került az év végére, most tényleg jól jött neki a majd egy hónapos pihenés, illetve felkészülés, edzőjével helyretehtte fejben a dolgokat, kitisztíthatta gondolatait. Szerintem ma ismét egy a világranglista elsőhöz méltóbb teljesítményt láthatunk az orosztól, ezen a szinten nagyon sokat számít a pihentség, s hát tegnap Jankovicon láthattuk, hogy ő biztos nincs ebből a szempontból a topon. A szerb lány lábaiban ráadásul benne van egy tegnapi Azarenka elleni meccs, ahol nem is a meccs hosszúsága, illetve rövidsége, hanem az óriási meleg vehetett ki belőle. Véleményem szerint ma Safina megveri a szétesni látszó Jelenat, aki lehet újabb veresége tudatában, harmadik meccést már le sem játsza sérülésre hivatkozva (pár hete Sharapova elleni tokyoi döntőt is kénytelen volt feladni), így a helyére Zvonareva ugorhat be.
Eredmény: Safina 1:2 -nél feladta (tét visszajár)

Szigeszentmiklóson adva vannak a feltételek, a pénzügyi háttér is biztosítva van, nem véletlen kerültek fel tavaly az NBIII bajnokaként, most meg szerződtették a volt szövetségi kapitány Várhidi Pétert. A bajnokságban sem az SZTK sem a vendégül érkező kaposvölgye nem remekelt eddig, hétvégén ennek ellenére, mindkét fél idegenben nyert a bajnokságban a Szigetszentmiklós a Vidi II -es csapatát verte idegenben 1-0 -ra, míg a Kaposvölgye Barcsról hozta el a pontokat (2-1). Az odavágón, Kaposvölgyén 2-2 -es eredmény született, ami kétségkívül a hazaiak dolgát egyszerűsíti, ott a Kaposvölgye szerzett vezetést, de Majoros Árpád alias "Hungarian C. Ronaldo" két gólja az 50. és 53. minitumban sokkolta a Nagyberkit, végül nagy nehezen remire hozta Horváth Lajos irányítota egylet a meccset. A visszavágó is kiegyenlített harcot hoz minden bizonnyal, de én a hazai pálya előnyét kihasználó SZTK sikerét várom, bízva Várhidiben, aki leszögezte: „Tudom, hogy jó eredményt értünk el az első meccsen, amelynek tükrében akár a gólnélküli döntetlen, vagy az 1–1 is a továbbjutást jelenthetné, de mi győzelemre játszunk, nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy ne így cselekedjünk."
Szoros meccsen tehát, de egy gólos hazai sikert, s egyben továbbjutást várok!
Végeredmény: 3-2 (1-0)

Kohlschreiber teremben szokásához híven jól teljesít, az első körben magabiztosan verte honfitársát, Kindlmannt 2-0 (6:1,6:3) -ra. Második körös ellenfele az elviekben kemény pályán súlytalan román Crivoi lesz, aki az első körös meccsén rámcáfolt, a cseh Hernychet ellenállás nélkül verte, nagyon bundaszagú teljesítményt nyújtott a cseh, ennyire gyengén még nem láttam játszani. Hosszú idő után tehát első kemény pályás győzelmét aratta a román, de többre nem valószínű, hogy futja majd. Kohlschreiber német nyelvterületen pláne megy a szekere a németnek, s amúgy is megvan az oka, hogy porrá verje a románt. Júliusban salakon a román 2-0 (6:0,6:4) -el alázta Kohlit, most a kedvenc, "saját" borításán, hasonlóan siam viszont eredményt várok, egy nagyon sima és egy szorosabb szettben nyer a germán.
Eredmény: 6:2,3:0 -nál Crivoi feladta

Első ránézésre azt hittem a fiatalabbik Rochus lép pályára, akkor is megírtam volna ezt a szettveszteség nélküli győzelmét, de így, hogy az idősebbik lép pályára biztosabb vagyok a tippben, mert Olivier (62. a világranglistán) fizikálisan erősebb, magabiztosabb produkcióra képes, mint tesója. A belga fiú a a közvetlen élmezőny képviselőivel szemben rendre ádáz harcot vív, s nagy arányban nyeri a meccseit, múlt héten Stockholmban döntőzött, Vinciguerra, F. Lopez, Nieminen, Bellucci skalpját szerezte meg, végül az ismételten önkívületi állapotban teniszező ciprusi Baghdatis tudta csak legyőzni. Lyonban az első fordulóban a selejtezőből felkerülő, hazai Millot (247. a világranglistán) ellen ketd. A francia most a kvalifikáció során a 300 és 500 táján jegyzett ellenfeleket vert meg, a korábbiakban is csak ilyen számmal rendelkezőket vert meg, aki előrébb található attól rendre két szettben kapott ki, legjobb helyezéssel bíró legyőzött ellenfele júliustól nézve a 334. Janowicz volt. Tehát, ha nem jön valami nagyon zavaro tényező a flamand számára, akkor fele erőbedobással is két szetben kell megoldania az első körös feladatát.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:2)

2009. október 27., kedd


A Trier a negyedosztálynak megfelelő, Regionalliga nyugati csoportjában szerepel, s ott is rosszabb napjait éli, a kezdeti lendülete az egykori Bayern sztár Mario Basler edzette Triernek fogyóban van, mélly hullámvölgybe ereszkedtek, négy vereség szenvedő alanyai voltak, s nem is kicsi zakókba futottak bele, a Leverkusen II 2-3, RW Essen 0-4, Preussen Münster 0-4, SF Lotte 0-1. A Köln a hétvégi gladbachi pontszerzésével a háta mögött érkezik a kupa meccsre, Podolskiék számára kötelező a győzelem, bár eddig nem jeleskedtek a góllövésben, most lesz alkalmuk egy negyedosztályú riválissal szemben gyakorolni a góllövés mesterségét. A Trier az előző kupakörben a Bielefedet hosszabítás után ütötte ki, ám akkor még felfelő ívelő formát mutattak, most nincs meg a lendületük, amivel csekély esélyüket meglovagolhatnák. Érdekesség, hogy a Köln amatőrcsapata szeptemberben játszott a Trierrel, akkor a kecskések "B" csapata 3-0 -ra porolta Basler csapatát, most a nagyok sem adhaják alább, biztos vendég sikert várok, ahol már az első felvonásban megmutatja a Soldo irányította Köln, hogy nem ő az úr a háznál.
Végeredmény: 0-3 (0-2)

A kispesti részről csúfos odavágó után, már nincs más választás, menni kell előre a kezdősípszótól, hogy ha tényleg leakarják dolgozni a három gólos hátrányt a fekete-piros csíkosak. Közben a Honvédnál megtalálták a távozó Sisa Tibor utódját, aki az olasz Massimo Morales lett, d a mai mérkőzésen még Csábi József próbálja diadalra vezetni a fiúkat. Csábi elmondta csak akkor van esélyük, ha nem kivárásra játszanak, igaz ez magába hordozza a veszélyt is, hogy gólt kaphatnak, de más lehetőségük nincs. Ferencz Gábor a Szolnok edzője pedig bizakodó, hogy elég lesz a három gólos előnyük, tehát védekezésre rendezkedhetnek be alapvetően, s őket akár egy két gólos vereség sem zavarná, ha a továbbjutás meglesz a végén. A legutóbbi meccshez képest a különbség, hogy Belényesi Miklós eltiltás miatt nem játszhat, a védelemben a megvert Molnár pedig továbbra is felépülési időszakát éli. Én arra számítok, hogy a Honvéd nyomása az első félidőben góllá érik, a szünetben egy gólos előnnyel vonulnak be az öltözőbe, a második felvonásban pedig egy nagyon akaró, de egyben szenvedő hazai csapat lesz a pályán amely kérdés, hogy további góljaival mit tud elérni, a Honvéd győzelemben majdnem biztos vagyok, de a végső kérdés megválaszolását már a két félre bízom ...
Végeredmény: 3-0 (1-0)

Nem szeretek a Williams testvérekre fogadni, de most úgy érzem, a fiatalabbik, Serena kellően felkészült a dohai VB -re, s nagyobb ráhoangolódással, több pihenővel meg is van az esélye a csoportból való továbbjutásra. Pekingben indult el utoljára, ot Petrova ellen kissé fásultnak látszott, s végül 1-2 vel búcsúzot, most az eltelt három hétben regenerálódott, ismét teljes energiával ütheti a kis sárga labdákat. Kuznetsova a pekingi tornagyőzelemmel a háta mögött érkezik Katarba, ám jellemző rá, hogy a VB -ken nem tud maradandót alkotni, nekem róla egyből egy talán 2006 év végi VB meccs jut eszembe, amikor Clijsters alázta, méghozzá nagyon, itt sem lesz kellemesebb ellenfleken való bemelegítési lehetőség, ami nem kedvez az orosznak, ő szeret szépen fokozatosan bemelegedni a tornákon. Eddig hétszer találkoztak, 5-2 Serenanak, keményen pedig 5-1 -re vezet, szerintem most is az ő domonanciája jut érvényre, az év legvégére legtöbbször leülő Kuznetsovaval szemben.
Eredmény: 0-2 (6:7,5:7)

Azarenka is nagyobb pihenő után érkezik az évedzáró világbajnokságra, s szerintem neki is nagyon jól jöhet ez a szusszanásnyi idő, rendbe tehette a dolgokat a fejében. Ellenben a szerb Jankovic, végig versenyezte az elmúlt heteket, hogy biztosítsa a részvételét, a Kleybanova elleni moszkvai meccsén látszottak is már kondícionális gondjai, ahol Kleybanovatól sima 0-2 -es vereséget szenvedett. Úgy vélem a pihentség itt is nagyon sokat fog a latba nyomni, Azarenka, ha fejben nem száll el, s ott lesz az első pillanattól az utolsóig a pályán, akkor megnyeri a találkozót, a kissé széteső szerb ellen. Eddig négyszer találkoztak 1-3 Jankovicnak, de mindegyik nagyon szoros ütközet volt, tie-breakes és 7:5 -ös szettekkel, most helyzeti előnyét kihasználván a fehérrorosz lány szépíthet a mérlegén.
Eredmény: 2-0 (6:2,6:3)

A Shanghai Masters tornán a pár évvel ezelőtti TOP10 -es Ljubicicet (28. a világranglistán) láttuk játszani, csak egy kisebb sérülés akadályozta meg a elődöntős szereplésében, pedig Nadal ellen az első szettet is sikerült megnyernie ... A sebeit az elmúlt tíz napban volt ideje nyalogatni a horvát óriásnak, s egyben a fáradalmait is kipihenhette, így frissen vághat ki a lyoni 250 -es versenynek. Ellenfele a salakos Vassallo Arguello (53. a világranglistán) lesz, aki az átlag argentín teniszezőkhöz képest összeszedetteb teljesítményre is képes a kemény borításon, s az előrébb jegyzettek ellen egy-egy szettekre is jó tud lenni. Ám a nagy szerválókat nem igen kedveli, a US Openen Kendrick ellen bukott ki egyből, ahol sima három szettben kapott nagy verést. Most az újra összeszedetten teniszező horvát szettveszteség nélküli sikerére voksolok, az argentín egy-egy break vesztéssel lesz kénytelen meghajolni a nagyobb tudás előtt.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:4)

Az osztrák versenyző, Haider-Maurer (173. a világranglistán) szabadkártyával indulhat el a versenyen, a 22 éves langaléta fiú sikereket alíg ért el, még challenger tornákon is csak elvétve tudott mecset nyerni, az is megállapítható, hogy nem a kemény borítás a kedvence, jobban kedveli a salakot. Feliciano Lopez (34. a világranglistán) újból feléledt, ezt bizonyítja a Shanghai Masters tornán nyújtott elődöntős szereplése is. A bal oldalra erősen vágott szerváival még a legjobbak dolgát is megnehezítette a spanyol, de a többi szervája is meghaladhatja a 100-on kívüliek képességeit. A sógorok versenyzőjének nem jut más, mint a tisztes helytállás, Feliciano Lopez két szettben, egy-egy breakel simán verheti ellenfelét.
Eredmény: 0-2 (4:6,4:6)

2009. október 25., vasárnap

Julien BENNETEAU - Alberto MARTIN
(ATP, Lyon) »»» Október 26. 20:00

tipp: Benneteau 2-0 -ra nyer
odds: 1,50
office: betsson


A hétfői nyitónap "big match" -nek kiáltották ki ezt a mérkőzést, nem nehéz kitalálni, a francia Benneteau (33. a világranglistán) miatt főként, akitől joggal várhatják a szurkolók, hogy győzelemmel kezdi a lyoni tornát. Ellenfele a tipikusan salakos teniszt produkáló Alberto Martin (121. a világranglistán) lesz, aki keményen régebben ért el kisebb-nagyobb győzelmeket, de mostanában már elkerülik a masszívabb borításon a sikerek. Benneteau a legjobbak ellen is rendre partiban van, de a három szettes meccsekből pechesen jön ki, a gyengébb illetve más színtérhez szokott ellenfelekkel szemben viszont nem szokott betlizni, most hazai környezetben én azt várom, hogy a közönség sima két szettes győzelembe hajszolja Julient.
Eredmény: 2-0 (7:6,6:1)
Jan HERNYCH - Victor CRIVOI
(ATP, Bécs) »»» Október 26. 13:00

tipp: Hernych 2-0 -ra nyer
odds: 1,80
office: bet365


A csehek játékosa, Hernych (62. a világranglistán) a TOP100 ranglistájának megfelelően, közepesen erős játékra képes, a közvetlen élmezőnyhez tartozókat is rendre megszorítja, fő borítása a kemény, s a salakról idetévedteknek egyáltalán nem kegyelmez. Múlt héten Stockholmban ugyan egyből kiesett, de egy szettre jó volt a mindegyik borításon jól mozgó Monaco ellen, s csak döntő szett 5:7 -ben kényszerült fejet hajtani. Most a román Crivoi (111. a világranglistán) ellen mindenképpen ő a magas favorit, a románnak tényleg csak egy borítás a salak létezik, ahogyan ráteszi lábát a szilárdabb felületre már vereségre van ítélve, utolsó öt meccsén rendre vereséget szendvedett keményen, mégcsak szettet sem tudott nyerni, többek között a new haveni tornán a kanadai 561. világranglistás hellyel rendelkező Bester verte 0-2 (2:6,1:6) -ra a románt, kuala lumpurban Gasquet 0-2 (1:6,2:6), múlt héten Stockholmban Seppi 0-2 (4:6,1:6) -ra, közte volt egy Davis Cup párharc, ahol Söderling 0-3 (2:6,1:6,5:7), s egy Vinciguerra ellen 4:6 -os szett miután szerencséjére a svéd megsérült, így egy vesztes szettel is ő lett a nyertes. Mindent egybevetve ezen a borításon a cseh két szettes sima sikerét várom.
Eredmény: 0-2 (3:6,3:6)
Viktor TROICKI - Karol BECK
(ATP, Szentpétervár) »»» Október 26. 12:30

tipp: Troicki
odds: 1,40
office: bet365


A szerb fiú,, Troicki (32. a világranglistán) ha tiszta fejjel indul neki ennek a meccsnek akkor megkell nyernie. A formájára sem lehet panasz, kemény pályán ősszel többek között Bellucci, Isner, Tsonga, Fognini és Monaco -t is sikerült megvernie. A "kisebb" játékosok ellen nehezen melegszik be, ezért is inkább a szimpla győzelmét ajánlanám, a Davis Cup meccsen az üzbégek ellen is csupán döntő szettben verte, a két ismeretlenebb ázsiai versenyzőt, Inoyatov és Dustov személyében. Most a szlovák Challenger játékos Beck (85. a világranglistán) lesz az ellenfél, aki egyre több ATP versenyen indul el, Kuala Lumpurban Kukuhkint verte, Verdasco viszont könnyedén elporolta, utána a monsi Challengeren rövid életűnek bizonyúlt, majd Moszkvában az önbizalomhiányos Gabahvili ellen is kitudott kapni nyert helyzetből. Nehéz meccsre számítok a szerb fiú részéről, de döntő szettben mindenképpen elvárnám a sikerét.
Eredmény: 1-2 (6:7,6:4,4:6)
FC Porto - Académica de Coimbra
(Portugália, Liga Sagres) »»» Október 25. 21:15

tipp: az Académica nem szerez gólt
odds: 1,72
office: unibet


A forduló zárómérkőzésén a bajnoki címvédő, Jesualdo Ferreira vezényelte FC Porto a ligautolsót, az Academicat fogadja az Estádio do Dragão 50 ezer férőhelyes létesítményében. Nem kérdés kötelező feladat begyűjteni a sárkányoknak a három bajnoki pontot, amihez egyrészt a megszokott masszív védekezés szükségeletik, elől pedig egy két gól. A Helton kapus, Bruno Alves, Rolando és a két uruguayi védő Fucile valamint Alvaro Pereira kiemelkedően teljesít, a legutóbbi hat tétmeccsükből, ötön megóvták kapujukat a góltól. A Porto kapta holtversenyben a legkevesebb gólt, otthon pedig mindösszesen egyet, nyolc rúgott mellett. Az Academica számára nem sok jóval kecsegtet a vasárnap este, idegenben Villas Boas tanítványai mindössze egy gólra voltak képesek, s szerintem a legjobb védelemmel szemben is góltalanok maradnak. A Portonak nagyon kell a győzelem, hogy tapadjon a Benficara, ez sikerülni is fog, nem lesz gála, de kapott gól nélkül két góllal nyerik a mérkőzést.
Végeredmény: 3-2 (0-0)

2009. október 24., szombat

Olympiakos Piraeus - Ergotelis FC
(Görögország, Super League) »»» Október 24. 18:00

tipp: HT/FT Olympiakos/Olympiakos
odds: 1,70
office: sportingbet


A Zico vezette Olympiakos minden színtéren a csúcsra tör. A görög futball jelenlegi elsőszámú klubja, a hétközi Bajnokok Ligája mérkőzésen is sikerrel gazdagodott. A bajnokságban eddig a panathinaikossal karöltve halad, mindössze egy döntetlenyni botlással, hat diadallal a hátuk mögött. A Karaiskakis Stadionban bevehetetlen Nikopolidis ketrece, még nem kaptak gólt, míg elől Toroszidisz és Diogo rendre eredményesek szoktak lenni, leginkább a félidei vezetés megszerzésének forgatókönyvével. Az Ergotelisz a lehetőségeihez képest remekül szerepel, s válogatot szintű játékosokkal is tudott erősíteni, többek között Verpakovskisal. Ám eddig a legnagyobbak ellen nem volt alkalmuk lemérni a tudásukat, s szerintem helyükre teszi őket a Piraeus, nehogy a realitásnál nagyobb álmokat szövögethessenek. A minőségi játékosok tömkelegével rendelkező fővárosiak követik a jól megszokott taktikát, gyors előnyszerzés után tartva az eredményt nyerik meg a mérkőzést. Tippem: félidő - 1-0 vége tipp - 2-1
Végeredmény: 2-1 (1-1)
Sabine LISICKI - Shahar PEER
(WTA, Luxembourg) »»» Október 24. 16:00

tipp: Lisicki
odds: 1,80
office: sportingbet


A német-lengyel nemzetiségű Lisicki (28. a világranglistán) fantasztikus formában teniszezik, magabiztosan szettveszteség nélkül jutott a luxemburgi elődöntőbe. A sérülése úgy látszik a múlté, teljesen kikúrálta a bajait, a US Open nyertes Clijsterst verő Schnydert is játszi könnyedséggel intézte el. Ellenfele az izraeli Peer (38. a világranglistán), aki szintén meggyőző teljesítményt nyújtot a miniállamban, de egy szettet vesztett Suarez Navarro ellen. Eddig kétszer találkoztak, mindkétszer 2008 -ban, salakon nyert Lisicki, kemény pályán a tengerentúlon Peer. A fedett pályás verseny, talán a németnek jobban kedvez, erős adogatásai még gyorsabbak zárt térben, plusz az utóbbi tornákon az izraeli többször is meglepően sima vereséget is szenvedett, ahol sérülés sem hátráltatta, mint Pekingben Makarova 0-2 (4:6,2:6) majd Osakaban Mirza (6:3,3:6,4:6) ellen. Véleményem szerint az energikus Lisicki megeshet két szettben is kiüti izraeli ellenfelét.
Eredmény: 2-1 (6:3,4:6,7:6)

2009. október 23., péntek

NK Slaven Belupo Koprivinica - NK Inter Zaprešić
(Horvátország, 1. HNL League) »»» Október 23. 17:00

tipp: HT/FT Slaven Belupo/Slaven Belupo
odds: 2,15
office: unibet


A Csizmadia Csabát a soraiban tudó Slaven Belupo, csak a hetedik helyen áll a tabellán, ám mindössze négy egységnyire a második pozíciótól. A Slaven a listavezető Dinamo Zagrebet leszámítva a legjobb hazai mutatókkal rendelkezik, egy bukta kivételével, mind az öt bajnokijukat hozták a Gradski Stadionban. A csatároknak otthon nagyon megy, ellentétben idegenben, eddig megszerzett 17 góljukból, 16 -t szereztek a saját pályájukon! A legutóbbi két otthoni találkozójukat is gólzáporralnyerték az NK Osijek 5-2 és az Istra 1961 ellen 3-0 -ra. A vendégül érkező, Borimir Perković vezette Zaprešić -nek nincsenek nagyobb tervei annál, minthogy bentmaradjanak az első ligában,az ehhez szükséges pontokat nem itt kell megszerezniük, idegenbeli 1 1 3 -as mutatójuk kiscsapatként elfogadható. A hazaiaknál nagy motivációval kecsegtet, hogy egy esetleges győzelemmel, közvetlen a dobogósok nyakára érkezhetnek, ennek megkell legyen az eredménye, a csapatjátékban jeleskedő hazaiak az elejétől nyomás alatt tartják majd ellenfelüket, ami félidei vezetést érhet, a második félidőben pedig újabb gólokat szerezhetnek, a vendégeket pedig egy szépségtapaszgól vigasztalhatja valamelyest. Tippem: 3:1 (1:0)
Végeredmény: 5-2 (2-1)
Joachim JOHANSSON - Thomaz BELLUCCI
(ATP, Stockholm) »»» Október 23. 15:00

tipp: Bellucci +4 game (handicap)
odds: 1,82
office: 10bet


A svédek másik bombaadogatója Johansson (511. a világranglistán) is magabiztosan menetel saját közönség előtt. Eddig szettveszteség nélkül tudta le a két inkább salakos pályára termett ellenfelét, Luczak 2-0 (7:5,6:2) és Monaco 2-0 (6:4,6:4). Most a brazil Bellucci (45. a világranglistán) lesz az ellenfél, aki kemény pályán ugyanúgy megállja a helyét, mint a szemcsés borításon, ő egy szerváira apelláló Nielsent 2-0 (7:6,6:3) és egy játékosabb, Mayert vert 2-1 (7:5,3:6,6:3) -ra. Én nagyon kiélezett csatára számítok, ahol hosszú szettvégjátékok dönthetnek a győztes kilétéről, mivel mindketten remekül szerválnak. Azért választottam ezt a tippet, mert így akár egy 6:7,4:6 -os brazil vereség is jó a tipp szempontjából, s úgy érzem Bellucciban van annyi erő, hogy minimum megszorítsa hazai pályán villogó riválisát.
Eredmény: 0-2 (6:7,3:6)

2009. október 22., csütörtök


Panathinaikos - Sturm Graz
(Europa League) »»» Október 22. 21:05

tipp: HT/FT Panathinaikos/Panathinaikos
odds: 1,85
office: unibet


A Henk Ten Cate vezette lóherések vezetik a görög elsőosztályt, de az Európa Ligában elszenvedett hazai fiaskót, az ősi ellenség Galatasarayyal szemben még mindíg nem tudták teljesen megemészteni, most a következő otthoni meccsen mindenképpen kikellengesztelni a lelkes publikumot. Már valamilyen szinten sikerült, ugyanis az AEK Athent idegenben verték 1-0 -ra, majd Bukarestből is elhozták a pontokat a Dinamo elleni győzelemmel, a bajnokságban a legutóbbi hazai meccsen gáláztak a Larissa ellen (4-0), míg hétvégén, részben tartalékolva a mai meccsre, 2-2 -t játszottak a Kavala otthonában. A vendégségbe érkező sógorok, egy bravúrt elértek a Galatasaray otthonában, 1-1 -re húzták ki a meccset, a hihetetlen nyomá salatt tartott kapujuk csoda, hogy egy találattal megúszta. A csoport másik nagyágyúja ellen viszont már nem lesz ekkora szerencséjük, a görögök nekiesnek majd a graziaknak, s ez már a féidőben is jelentkezik gólelőny formájában, oszrák gólra meg nem nagyon lehet számítani, a támadóik jelenleg góliszonyban szenvednek, maximum egy gólra képesek a talákozókon. Mindenképpen biztos hazai sikert várok, Katsouranis, Cisse vagy Leto remeklésével.
Végeredmény: 1-0 (0-0)
BATE Boriszov - AEK Athens
(Europa League) »»» Október 22. 19:00

tipp: BATE Boriszov
odds: 2,70
office: expekt


Láttam a hétvégi AEK Athén - Panthrakikos meccset, s hát, ha a ligautolsó vendégvédők, nem kínálják tálcán a gólszerzési lehetőségeket a fővárosiaknak, akkor az utolsó ellen is beéghettek volna a Bajević tanítványok, a védelmükről pedig mindent elmond, hogy az addig idegenben gólképtelen Panthrakikos ketőt is gurított nekik. A BATE hazai pályán életveszéllye, még az elitklubbok számára, ezt tavalyi BL szereplésük során is láthattuk (Pl.: a Jventus elleni 2-2). Goncharenko fiainak nem volt eddig szerencséjük, a Benfica és az Everton ellen is volt lehetőségük, de a szerencse akkor elpártolt tőlük, most abban bíznak, hogy a papíron a számukra leggyengébb görögökkel szemben lesz esélyük, az időjárás mindenesetre a segítségüre lesz, a mínuszközeli hőmérséklet, a kemény talajt nem lesz könnyű megszokniuk a 27 fokos klímából érkező helléneknek. Németh Krisztián is ír erről a blogjában ( http://www.pepsifoci.hu/node/46492 ), aki meglepetésre az utazó keret tagja. A BATE szeretné megmutatni, hogya fehérorosz bajnok mire képes, az AEK csúfos Evertonban elszenvedett 0-4 -es vereségéhez hasonló verést sem tartanék elképzelhetetlennek, márpedig ott még az időjárás is kedvezőbb volt ... Az AEK csapatjátéka hagy maga után kívánni valót, nem is keveset, a nemzetközi kupaporondon idegenben nincs esélyük ezzel a játékkal, mindenképp fehérorosz sikert várok, esetleg, ha bejön Némó, akkor AEK gólt is.
Végeredmény: 2-1 (0-1)