2010. október 30., szombat

Mikhail KUKUSHKIN - Illya MARCHENKO
(ATP, Szentpétervár) »»» Október 30. 12:00

tipp: Kukushkin
odds: 1,60
office: gamebookers
tét: 10*


A cérnavékony kazah Kukushkin csuda egy figura, első ránézésre nem gondolná róla az ember, hogy élsportoló, ám mihelyst meglátja pár labdamenetét elcsodálkozik, milyen remek kis teniszező. A legjobb korszakát futja itt az ősz végén, a Davis Cup -ban hazáját képviselvén tudta verni Wawrinka -t is, aztán a Távol-Keleten, majd tágabban vett hazájában is szép skalpokat gyűjtött, Chardyt kétszer is elkapta, itt Szentpéterváron meg egyenesen szárnyal Gabashvili és Tipsarevic is felkerült a dicsőségtablójára. Fantasztikus extra nyerőkre képes, támadólag lép fel, kemény ütésekkel, melyet ellenfelei nagyon nehezen tudnak kontrollálni, már ha persze tudnak, eddig nem sikerült Szentpéterváron senkinek, s ezáltal a kazah önbizalma is megnövekedett. Ellenfele az ukrán Marchenko, aki az év elején volt inkább játékba, év végére hullámvölgybe került, s most itt kezdett újra pislákolni picit. Az ukrán korántsem kapott olyan kaliberű ellenfeleket, mint Kukushkin, Istomn visszalépett ellene, Kravchuk verhető, míg egy nyúzottabb Beckert tudott két vállra fektetni. Eddig kétszer találkoztak, orosz földön Penza -ban, egy-egy a mérleg, de legutóbbi 2009 -es randevújukat Kukushkin simán 2-0 (6:4,6:2 -re nyerte. Mindent egybevetve Kukushkin nagyobb lendületet tanúsít, jobban élvezi a teniszt, formája is a legjobbjához közelít, ha nem a legjobb, így nem várhatok mást, mint a kazah sikerét.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:4)

2010. október 29., péntek

Žilina - FK Dukla Banská Bystrica
(Szlovákia, Corgon Liga) »»» Október 29. 19:30

tipp: HT/FT Žilina/Žilina
odds: 2,00
office: bwin
tét: 4*


Északi szomszédunknál a 14. fordulót a bajnoki címvédő Zsolna bajnokijával nyitják, mivel Pavel Hapal tanítványai jövő héten fontos Bajnokok Ligája megmérettetésre is készülnek, szeretnék megszerezni első pontjukat, pontjaikat. Elsőre azonban itt a kötelező feladat, otthon a Pod Dubňom Stadionban begyűjteni a kötelezőnek ható három pontot, ami koncentrált játékkal meglehet, s akár erő kímélő győzelmet is arathatnak. A Zsolna eddig veretlen a Corgon Ligában, a leghatékonyabb támadógépezettel rendelkezik, a meccs elejét majd nagyon megnyomhatják, szeretnék majd minél előbb megszerezni a vezetést, hogy utána tudjanak spórolni az energiabefektetéssel. A Karol Marko irányította Besztercebánya egy lelkes középcsapatot testesít meg eddig, odahaza képesek a pont szerzésre, ám amint kiteszik a lábukat az SNP Arenaból, elveszítik tudásuk javát, nem véletlen, hogy eddig győzelem nélkül állnak hat bajnoki után, s csupán két gólra futotta tőlük. A Zsolnának ezt a feladatot zsigerből kell hoznia, meg vannak hozzá a megfelelő emberek, Majtán és Oravec személyében, a Besztercebányában még a gólt sem nagyon érzem, de a félidőbéli vezetés utáni Zsolna sikert valamivel biztosabbnak tartom.
Végeredmény: 3-3 (1-2)
Jürgen MELZER - Phillipp KOHLSCHREIBER
(ATP, Bécs) »»» Október 29. 17:15

tipp: Kohlschreiber +2,5 game (handicap)
odds: 1,85
office: expekt
tét: 10*


Hazai pálya, hazai környezet ez sokat segíthet a sógorok első számú játékosának, Melzernek (12. a világranglistán) ám az első fordulóban inkább, mintha nehezítette volna a dolgát, s a lengyel Kubot ellen oda-vissza breakek után csak két tie-break -ben tudta le az elvileg papírformának tűnő ellenfelét. Ma a minden színtéren kimagaslóan teljesítő német Kohlschreiber (35. a világranglistán) lesz az ellenfele, aki két fordulót teljesített már, úgy mond bejáratta magát, a kolumbiai Falla -t 2-0 (6:0,6:3) -ra leckéztette, honfitársa a feltörekvő Kamke ellen pedig 2-1 (6:4,3:6,6:1) -re. Fejben nagyon erős tud lenni a német, erre példa a legutóbbi találkozásuk is, ahol a Davis Cup keretein belül 0-2 -es szettállásról tudta megfordítani a csatájukat. Melzer számára amúgy is mumus a germán, eddig háromszor találkoztak s hibátlan eddig Kohli. Nekem úgy tűnik Melzer kissé elfáradt az idény végére, az őszi menetelések után, s ha esetleg nyerne is otthon, azt csak kemény, darálós, szoros ütközet során teheti majd meg, mert Phillipp nem adja majd egykönnyen magát, ebben biztos vagyok.
Kohlschreiber visszalépett
Debreceni VSC - Kaposvári Rákóczi
(Magyarország, NB1) »»» Október 29. 17:00

tipp: a Kaposvár nem lő gólt
odds: 2,85
office: unibet
tét: 10*


A Debrecen az első pár fordulóban a "megengedettnél" több pontot hullajtott, így Herceg András tanítványainak a a december eleji zárásig már nem szabad hibázniuk, tudván, hogy a legnagyobb, nevesebb riválisokat letudták, talán teljesíthető is ez az elsőre meredeknek hangzó cél. Czvitkovicsék, ha döcögve is de nyerték a Fradi elleni rangadót, a csapatkapitány utolsó pillanatokban szerzett élményszámban menő csavart lövése pedig lendületet adhat az együttesnek a hajrára. Persze a fásultság, a kettős terhelés miatti fáradtság mindig meg van, ilyenkor van, hogy csúnyán nyert meccsek is előkerülnek a tarisznyából, amikor a védekezésen van a hangsúly, s egy begyötört góllal, esetleg gólokkal lehet csak a masszívan álló ellenfelet lebirkózni. Én most erre számítok, a Kaposvár Sisa Tiborral nagyon meglódult, látszik a szakértelme a palóc varázslónak, ám amint lenni szokott egy kisebb csapatnál az ősz folyamán is jön egy törvényszerű hullámvölgy. Ugyan harmadik a Rákóczi, ám a Fradi elleni 0-1, a Honvéd elleni gól nélküli hazai bajnoki, s a hétközi Dunaharaszti elleni kínkeserves kupa továbbjutás igazolja az előzőekben elmondottakat. A támadójáték akadozik, 300 perc (kupa meccs hosszabbítása) alatt csak egy rúgott gól az alsóbb ligás ellenfélnek. Úgy vélem a Loki esélyeshez méltóan, hazai környezetben bedarálja a lelkes, ám mindinkább fáradni látszó zöld mezeseket, nem látványos inkább eredményre vezető futballal, kapott gól nélkül. Tippem: 2-0 vagy 1-0
Végeredmény: 3-1 (1-1)

2010. október 28., csütörtök

Mikhail YOUZHNY - Evgeny DONSKOY
(ATP, Saint Petersburg) »»» Október 28. 17:10

tipp: Youzhny 2-0 -ra nyer
odds: 1,40
office: betsson
tét: 10*


Youzhny (10. a világranglistán) ebben az évben újra életre kelt, s megmutatta, hogy mire is képes, Kuala Lumpurban tornát is nyert, utána viszont a kínai állomásokon, Shanghaiban és Pekingben első körös búcsúk következtek, kellett neki a pihenő, így hazai földön újra kitisztult fejjel, kipihenve célozhatja meg a torna győzelmet a rendezők, s szurkolói nagy örömére. Az első fordulós megmérettetése minden igényt kielégített, hiszen sima két szettben verte a nagyra nőtt germánt Brands -t 2-0 (6:4,6:1) -re, játéka tiszta, kirobbanó magabiztosságról tanúskodott. Ellenfele a fiatal honfitárs Donskoy (260. a világranglistán) lesz, akit nagy tehetségnek tartanak, ám eddig nem szolgált rá a jelzőkre, Szentpéterváron pedig eddig két hátrébb rangsorolt oroszt tudott nagyon izzadtságszagú mérkőzéseken verni. Youzhny azonban teljesen más kategóriát képvisel, ha jó formában van akkor egy 200 -on kívülinek esélye sem lehet, Donskoy örülhet majd, ha egy-két gamet összecsipeget valahogyan.
Eredmény: 2-1 (3:6,6:3,6:2)

2010. október 27., szerda

Kim CLIJSTERS - Jelena JANKOVIC
(WTA Championship, Doha) »»» Október 27. 18:00

tipp: 18,5 game alatt
odds: 1,85
office: betsson
tét: 10*


A US Open óta nem szerepelt témérkőzésent a belga anyuka, aki nagyon kipihentnek, jó kedvűnek tűnt tegnap, a mérkőzéseket megtekintvén. Nála nem kérdés, hogy játékban van, kellően felkészült edzőjével az év utolsó versenyére, nem lesz gond sem fizikálisan, sem mentálisan Clijsterssel. Ellenben ellenfele nagyon elcsigázottnak tűnik, az év végére tlejesen kipukkadt, Ázsiai turnék során összeszedett vírus legyengítette, így Moszkvában egy nagyon gyenge teljesítményt tudott csak felvonultatni, a kazah tini Diyas is sima két szettben verte. Tegnap a nyitónapon az elején még tartotta magát, de utána kijöttek a fizikális problémái, s végül Zvonareva 6:3,6:0 -ra alázta a láthatólag szenvedő, s az év végére pontot tenni kívánó szerbet. Ma sem lesz más a helyzet egy nap telik el, s a US Open döntőse után a US open győztese is oktathatja Jelena -t, ezzel a jelenlegi kondival inkább vissza kéne lépnie, s lehetőséget biztosítania esetleg Peernek, mert ő sokkal összetettebb produktumot tudna nyújtani. Eddigi találkozásaik is flamand fölényt mutatnak 6-1 -re vezet Clijsters, ma pláne nem lehet kérdéses a nagyon sima sikere, bemutatkozása.
Eredmény: 2-0 (6:2,6:3)
Rákospalotai EAC - Ferencvárosi TC
(Magyarország, Magyar Kupa) »»» Október 27. 18:00

tipp: HT/FT Ferencvárosi TC/Ferencvárosi TC
odds: 1,95
office: bet365
tét: 10*

A mai nap előzetesen a legérdekesebbnek ígérkező Magyar Kupa mérkőzésére a Budai II László Stadionban kerül sor, ahol a két éve az első osztályból kipottyanó REAC az új erőre kapó Fradit fogadja. Pikantériát kölcsönöz az összecsapásnak, hogy a rákospalotaiak kispadján, az aktív játékot az utóbbi hetekben felhagyó, ex-fradista Mátyus János vezeti, így a motiváció, a játékosok spannolásával nem lehet gondja. A hétvégén volt "szerencsém" megtekinteni a REAC - Mezőkövesd bajnokit a Keleti csoportban, ahol csatár nélkül volt kénytelen játszani a sárga-kék mezes társulat, s csak szenvedtek előre játékban, a Mezőkövesd jóval szervezettebb csapat benyomását keltette, ha a hétvégihez hasonlót produkál a REAC, akkor könnyedén felfalja őket majd a gyepre kifutó bármelyik Ferencvárosi tizenegy. A Fradi a hétvégi fájdalmas utolsó percek béli debreceni vereség után szeretne javítani, ebben a szezonban a Kupára is súlyozottan figyelnek, s komolyan veszik a sorozatot, a bő keret is lehetőséget ad a variálásra, megannyi technikás játék ügyes játékos sikerült hozni az Üllői útra, a szélső játékra is alapozhatnak majd a zöld-fehérek, probléma lehet a gyengébb állapotban lévő REAC pálya, ám az első tíz percben kiismervén egy jó csapatnak ezen is felül kell kerekednie. A Fradi most csapatként nagyon együtt van, éhesek a sikerre a játékosok, míg a REAC a hétvégi meccsüket is látván, nagyon vérszegénynek tűnik. Legalább két-három gól van lazán is a jelenlegi formákat nézve a két együttes között, én biztos, egy percig sem megkérdőjelezhető Fradi győzelmet várok.
Végeredmény: 0-5 (0-3)
Dynamo Moscow - CSKA Moscow
(Oroszország, Premier League) »»» Október 27. 16:00

tipp: a Dynamo Moscow nem szerez gólt
odds: 2,70
office: expekt
tét: 10*


Újabb moszkvai rangadóra kerül sor, a Dinamo fogadja az elsőségre törő Slutsky tanítványokat a CSKA Moszvát a a Khimki Arenaban, mert renoválás alatt tartják a Dinamo Stadiont. Nagy várakozásokkal indult a rajton a montenegrói Božović által trenírozott "rendőrök" csapata, Kuranyi megszerzésével a támadójáték is feléledhetett, ám mostanra hullámvölgybe ereszkedtek, ennek köszönhető, hogy csak a középmezőnyben foglalnak helyet, legutóbb a Vladikavkaz ellen is gól nélkül maradtak. Most a legjobb formában lévő CSKA érkezik vendégként, a "honvédok" szeptember közepe óta szárnyalnak, a nyolc lejátszott díj mérkőzésükből hetet nyertek, s csak a legutóbbi hétvégi Rubin elleni rangadón remiztek (0-0), de ha ez nem elég a védelem kitűnőre vizsgázott, hiszen a nyolc találkozón még gólt sem kaptak! A válogatott hálóőrrel Akinfejevvel meg van az alap, előtte pedig a Berezoutski testvérek, Ignashevich, Nabakin védőnégyes áthatolhatatlan falat képez, előttük pedig a litván válogatott labdaszerző Semberas a chílei Gonzalezzel rombolja az ellen támadás kezdeményeit. Idegenben nagyon megy a CSKA -nak, akik rendre a biztos védelmükre alapoznak, s a hazaiak türelmetlenségét szokták egy-egy kontrával kihasználni. A Dinamoban nem érzem most az erőt, nem talál majd fogást a CSKA védelmén, s őket is felőrli majd, hogy nehogy őrizetlenül hagyják a Honda, Wagner Love, Doumbia életveszélyes támadó trióját a vendégeknek. Egy igen felfokozott hőfokú mérkőzést várok, ahol kevés gól születik, szerintem a hazaiaknak, akik ugye nem is saját pályájukon szerepelnek, sem fog sikerülni megbontani a CSKA védelmét, amely már 785 perce makulátlanul őrzi ketrecét a góltól. Tippem: 0-1
Végeredmény: 0-0

2010. október 26., kedd

Thomas MUSTER - Andreas HAIDER-MAURER
(ATP, Bécs) »»» Október 26. 17:35

tipp: Haider Maurer 2-0 -ra nyer
odds: 1,60
office: bet365
tét: 10*


A lett Gulbis váratlan visszalépésének következtében az osztrákok legendája, Muster (974. a világranglistán), egy Lucky Loser ellenfelet, honfitársát, a feltörekvő Haider-Maurer -t (157. a világranglistán) kapta végül ellenfeléül. Ám vele sem járt olyan jól mint egyesek hinnék, hiszen egyre jobb teljesítményt nyújt a nyurga Haider-Maurer, aki minden borításon képes magas színvonalat hozni, említhetjük a közelmúltból, a US Openes találkozóját, ahol igencsak megnehezítette Söderling dolgát, majdnem búcsúztatta is, végül öt szettben maradt csak alul. Felépítéséből adódóan remek szervával rendelkezik, s képes gyors játékát ráerőltetni aktuális ellenfeleire, jó formájának köszönhetően a szövetségi kapitány már a Davis Cup csapatban is számít rá. Muster -ről az előző írásban leírtam, hogy salakos Challengerekkel melegített, kevés sikerrel, kemény, gyors borításon nem volt alkalma tét mérkőzést játszania. Az osztrákok találkozóján a jövő reménysége a múlttal, a nagy legendával találkozik tehát, ha hozzák a vártakat, akkor a fiatalabbik sógor két szettben, egy szorosabban, s egy könnyedebben aktualizálhatja a meglévő, reális különbségeket.
Eredmény: 2-0 (6:2,7:6)

2010. október 25., hétfő

Vera ZVONAREVA - Jelena JANKOVIC
(WTA Championship, Doha) »»» Október 26. 16:30

tipp: Zvonareva 2-0 -ra nyer
odds: 1,70
office: betsson
tét: 10*


Elérkeztünk a nők szezonzáró Világbajnokságához, amit Katar fővárosában Doha -ban rendeznek meg, ezek után már csak a Balin megrendezendő "mini VB" -re, s FED kupa találkozókra kerül sor a lányoknál. A nyitó találkozót a világranglista második, ez évi wimbledoni és US Open döntős Zvonareva nyitja, aki egész évben kiegyensúlyozottan szerepelt, nem voltak megingásai, lehetett rá számítani, ebből a csoportból mindenképpen továbbjutó helyen végez nem jelenthetnek gondot a csoportmeccsek. Ellenfele a teljes mezőnyt nézve, jelenlegi formákat ismerve talán a leggyengébb Jankovic lesz. Nagyon visszaesett ebben az évben a szerb lány, egy felvillanása volt tavasszal az Egyesült Államokban, Indian Wellsben -ben tornát nyert Wozniacki -t vervén a fináléban, a Roland Garroson pedig elődöntőzött egy könnyebb ágon át jutva, de többre nem futotta erejéből, ám ez is elegendőnek bizonyult a Katarba szóló repülőjegyhez. A múlt héten Moszkvában is leszerepelt, a kazah tini Diyas sima két szettben döngölte a földbe, a rosszullétre panaszkodó Jankovic -t. Zvonareva sem fog kegyelmezni neki az első találkozón, nagy különbség van kettejük közt pillanatnyilag, egymás elleni mérlegük ugyan 6-6 -t jegyez, ám ez évben a két meccsüket nagyon simán hozta Zvonareva, Dubaiban 6:3,6:2, Wimbledonban 6:1,3.0 -nál feladta a szerb. Sima két szettes orosz diadal várható tehát, hamar lerendezik a találkozót, így lesz ideje vásárolgatni majd Jelenanak ...
Eredmény: 2-0 (6:3,6:0)
Ernest GULBIS - Thomas MUSTER
(ATP, Bécs) »»» Október 26. 17:00

tipp: 17,5 game alatt
odds: 1,61
office: 10bet
tét: 10*


A nagy öreg, egykori világelső, a sógorok kedvence visszatér, hivatalos ATP versenyen is! A szervezők megadták a szabad kártyát Muster -nak, miért ne adták volna, már ez megnövelte a torna iránti amúgy is nagy érdeklődést. Nagy céljai nem lehetnek a 43 éves Thomasnak, de azért szeretné megmutatni magát még a nagy közönségnek. A nagy öreg nagy salak menő volt, szemcsés borításon elért remek eredményeinek köszönhette anno a világelsőséget, keményen már kevésbé brillírozott, most szimplán a jelenlétének is örülni lehet. A sorsolásnál nem volt szerencséje, de igazán senkivel sem járt volna jól, a lett Gulbis (24. a világranglistán) személyében a mai kor, jellegzetes gyors teniszét produkáló ellenfelet kapott, aki jól szervál, s technikailag is igen képzett, s bár néha tényleg elgurul a gyógyszere, egy ilyen, amolyan "gála" meccs jellegű találkozón erre nem fog sor kerülni. Muster (982. a világranglistán) salakos Challengerekkel melegített, négy tornán indult el, Como, Rijeka, Ljubljana, Palermo. Túlzottan sok sikerélménye nem akadt, Ljubljanaban az igencsak tejfeles szájú Puc -t tudta elkapni, aki minden bizonnyal a nagy név láttán, nem tudott normálisan szerepelni, az osztrák 2-0 (6:3,6:1) -re lépte le (ennek köszönhető, hogy visszakerült a világranglistára), amúgy meg nagyon sima, két szettes vereségeket szenvedett, legutóbb Naso páholta el derék Musterunkat 0-2 (3:6,0:6) -ra. Ugyan a balti fiú sincs most csúcsformában, ám a jelenlegi teljesítménye is elég kell legyen, egy nagyon sima két szettes sikerhez. Az osztrák legenda ezen a borításon, örül, ha négy játékra képes lesz, 6:2,6:2 körüli eredménnyel tényleg elégedetten dőlhet majd hátra. Én azért drukkolok Muster -nak, szeretném, ha méltó teljesítménnyel térne vissza a profik közé, de öt játéknál többet nem tudok elképzelni a részéről, ezen a borításon, zárt csarnokban, ahol a szervák még gyorsabbak.
Gulbis visszalépett, Muster ellenfele kedden Haider-Maurer lesz
Jan HAJEK - Pere RIBA-MADRID
(ATP, Bécs) »»» Október 25. 16:30

tipp: Hajek
odds: 1,83
office: gamebookers
tét: 10*


Október utolsó hetében sor kerül a szokásos bécsi tornára, ahonnan a legjobbak, a TOP10 -es versenyzők hiányozni fognak, ám így is számos klasszis, érdekes figura indul el. A rendezvényt a cseh Davis Cup hős Hajek (100. a világranglistán) kezdi meg a spanyolok feltörekvő fiataljával Riba-Madrid -al szemben. A borítás, a kemény, gyors taraflex felszín mindenképpen az olomouci születésű cseh teniszezőnek kedvez, aki képes az agresszív gyors teniszre, de amúgy minden borításon megél. Az ibériai Riba-Madrid (78. a világranglistán) korántsem univerzális játékos, tipikus déli, salakos teniszt játszik, kemény borításon pláne teremben elvétve ér el sikereket, 2010 -ben mindössze két rangosabb tornán jegyzett meccse van kemény borításon, New Havenben a lefelé ívben szálló Blake verte nagyon simán 2-0 (6:0,6:1) -re, a US Open kvalifikációjának első körében a szívét kitéve pedig képes volt döntő szettre kényszeríteni a franciák fiatalját Mannarino -t, de végül ot is meg kellett hajolnia a nagyobb tudás előtt. Nálam mindenképpen a morva a favorit, kissé a múlt heti stockholmi visszatérése bizonytalaníthat el egy picit, ahol Kamke sima két szettben verte 0:6,2:6 -ra, ám ennyi idő éppen elég volt, hogy vissza szokjon, s egy salakra született spanyolt, keményen, zárt térben el tudjon kapni gyors játékával.
Eredmény: 2-0 (6:0,6:2)

2010. október 23., szombat

Chelsea - Wolverhampton
(Anglia, Premier League) »»» Október 23. 16:00

tipp: a Wolverhampton nem szerez gólt
odds: 1,727
office: sportingbet
tét: 10*


Egyeduralkodó lehet a Chelsea az angol fociban, nagyon együtt vannak a kék mezes londoniak, egyszerűen nem érzem, hogy valaki veszélyt jelenthetne rájuk. Magabiztosan menetelnek a bajnokságban, s a Bajnokok Ligájában is hibátlanok. Oda haza a Stamford Bridgen újabb sima győzelem van kinézőben, Ancelotti tökélyre fejlesztette a Chelsea védekezését, a Cole, Terry, Ferreira, Ivanović hátvéd sor áthatolhatatlan falat jelent az ellenfél támadóinak, ez számszerűsítve nyolc bajnokin mindössze két bekapott gólt jelent, oda haza még makulátlan Petr Cech ketrece! A Wolves háza táján megint a bent maradás kiharcolása lehet a cél, bár a volt ír kapitány Mick McCarthy nagyobb terveket szövögetett volna, de az első fordulók megmutatták, hogy lejjebb kell venni a mércéből. A farkasok igazi befejező csatárral nem rendelkeznek, idegenben jóval vérszegényebbek, egy döntetlenre futotta eddig erejükből, úgy vélem ez a masszív fővárosi védelem megoldhatatlan feladat elé állítja a vendégeket, s annak is örülhetnek majd, ha kisebb arányú vereséggel térnek haza.
Végeredmény: 2-0 (1-0)

2010. október 22., péntek

Angelique KERBER - Polona HERCOG
(WTA, Luxembourg) »»» Október 22. 17:00

tipp: Kerber
odds: 1,65
office: expekt
tét: 10*


Az idény vége felé egyre több a sérülés, a visszalépés, ennek is köszönheti most a szlovén Hercog (47. a világranglistán), hogy még versenyben lehet a luxemburgi viadalon, hiszen az első fordulóban Lisjak 6:2,1:1 -nél gondolta úgy, hogy nincs tovább, tegnap pedig Dementieva ki sem állt a pályára. Lehet hiányozni fognak az éles meccsek Hercognak, aki az utóbbi időben amúgy is lagymatagul teljesített, s egy olyan ellenféllel szemben ez nagy hátrány lehet, aki éppen belőve várja aktuális találkozóját. A német Kerber (52. a világranglistán) ideális előmenetelt tudhat magáénak, hiszen az első fordulóban a tini Putintseva elleni meccs jó edzésnek bizonyult, Hantuchova ellen pedig tesztelhette versenyzői adottságait is, ahol vesztett helyzetből fordított a szlovák ellenében, könnyedén 3:6 után 6:3,6:1 -el. Ebben az évben egyszer találkoztak, akkor salakon a sokkal jobb formába levő szlovén lány diadalmaskodott, most kemény pályán itt a ragyogó alkalom a revánsra, minden adott tehát benne van a játékban, a borítás is neki kedvez, a jobb forma is növelheti önbizalmát.
Eredmény: 2-0 (6:4,6:2)

2010. október 20., szerda

Internazionale - Tottenham Hottspur
(Bajnokok Ligája) »»» Október 20. 20:45

tipp: HT/FT Inter/Inter
odds: 2,60
office: bwin
tét: 10*


Mourinho távozása után az Intert egy szintén remek szakember irányítja Rafa Benítez személyében, bár kis időre szükség volt, hogy átálljon az új mester módszereire a csapat, de lassan újra azok az eredmények jönnek, mint a portugál tréner idején. Az együttes védekezése még masszívabb lett, mindösszesen három gólt kaptak a Serie A -ban, ami a legkevesebb, a brazil, argentin elemekből épített hátsó négyes (Lucio, Zanetti, Maicon, Samuel) a román Chivu -val kiegészülve szinte hiba nélkül tevékenykedik, hétvégén Szardínián a Cagliari sem állította nagy megpróbáltatás elé őket. Benítez elől pedig pihentethette is embereit már a hétközi BL mérkőzésre gondolván, Eto'o első félidős villanása el is döntötte a három pontot. A Tottenham Redknapp vezetésével tartja magát a megszokottakhoz, közvetlen a nagy csapatok nyomában van a tabellán, de a legjobbak szintjére ebben a szezonban sem fognak oda érni. Idegenben jóval gyengébb teljesítményre képesek az angolok, megilletődötten szerepelnek nemzetközi színtéren, ha elhagyják a White Heart Lane -t. A Young Boys elleni selejtezőn is meleg volt a pite, a Werder elleni korai góloknak köszönhetik a pontszerzést, mert, ha az elején nincs a németek kihagyása, akkor a Bremen megette volna őket. Az Inter nem fog ilyen hibát elkövetni, a kék-fekete csíkosak az első helyre pályáznak, ennek megfelelően lépnek a San Siro gyepére, a vezetést már az első félidőben szeretnék megszerezni, amit a későbbiekben a megszokott biztos védekezés mellett tarthatnak meg, s akár növelhetik is a második felvonásban. A Tottenham a második helyért versenyben lesz, de még azért is alaposan meg kell majd küzdeniük, az Internazionalet ebben a kvartettben nem lehet megszorítani, otthon meg pláne nem.
Végeredmény: 4-3 (4-0)
Sara ERRANI - Alisa KLEYBANOVA
(WTA, Moszkva) »»» Október 20. 17:35

tipp: Errani
odds: 2,50
office: bet365
tét: 10*


A nap női zárómérkőzésén az orosz bálna bébi, Kleybanova (27. a világranglistán), az olaszok nagy küzdőjével Erranival (40. a világranglistán) ütközik meg. Az orosz lány a szeptember végéi szöuli tornát megnyerte, de azóta nem tud egyenletes teljesítménnyel előrukkolni, Tokyóban Ivanovic, Pekingben Li Na verte sima két szettben, itt az első fordulóban pedig alaposan megszenvedett az év végére a kisebb-nagyobb sérülések után érthetően leeresztő Safarova -val, s csak döntő szett tie-breakben harcolta ki a továbbjutást. A kicsi talján Linzben próbálkozott, ahol két könnyed győzelem után, a honfitárs barátnővel játszott egy fordulatokban gazdag találkozót, s végül kiélezett helyzetek után kellett kezet rázni, ám ez nem vette kedvét, s Moszkvában is két szettes diadallal kezdett az ukrán Savchuk -al szemben. A hazai pálya tekintetében, valamint a világranglistás helyezéseket nézve is Kleybanova -t tartják esélyesnek, ám meg kell említeni, hogy az orosz számára amolyan mumusként kezelendő Errani, aki eddig kétszer verte meg, s mindkétszer szettveszteség nélkül, legutóbb a mostani US Openen 6:2,6:3 -ra. Alisa nincsen csúcsformában, s szerintem a hazai közeg sem lendít majd annyit rajta, hogy leküzdje olasz fóbiáját, egyszerűen nem fekszik számára Errani akaratos játéka, én itt ma meglepetést várok, tehát azt, hogy megőrzi makulátlan mérlegét Sara.
Eredmény: 0-2 (6:7,4:6)

2010. október 18., hétfő

Maria KIRILENKO - Alexandra DULGHERU
(WTA, Moszkva) »»» Október 18. 11:00

tipp: Kirilenko -1,5 set (handicap)
odds: 1,95
office: expekt
tét: 10*


Kirilenko (24. a világranglistán) ugyan volt ennél jobb formában, de pár meccse az október közepi ázsiai turnékon biztató jövőt sugalltak a szurkolói számára. A Zhang valamint Nara Kurumi elleni egyformán 6:1,6:0 -ra megnyert első fordulós találkozói arról tanúskodnak, hogy bőven van benne tartalék, ám a múlt heti Kai-Chen elleni, sérülés miatt feladott meccs némi kételyt is ébreszt az emberben. Egy komolyabb sérülést megelőzendő, léphetett vissza az orosz lány, így pár nap elegendő lehetett a regenerálódásra, s ha ez fent áll, s egészségesen áll rajthoz a hazai moszkvai rendezésű tornához, akkor a szettveszteség nélküli sikerét egyáltalán nem érzem veszélyben. A román Dulgheru (29. a világranglistán), mint már többször leírtam elsősorban salakos játékos, ott robbant be a köztudatba, s érte el az első sikereit, kemény borításon csak kisebb villanásai voltak eddig, ha jelentősebb, kemény pályás "szakmában" számító riválist kap akkor nincsen esélye, a közelmúltban Mattek-Sand, Zvonareva, s legutóbb Kerber is nagyon sima két szettben püfölte el. Otthon hazai környezetben Kirilenko plusz motivációval léphet pályára, s ha tényleg minden klappol fizikálisan, akkor sima két szettes sikert ünnepelhet az első körben.
Eredmény: 2-0 (6:2,6:2)
Angelique KERBER - Yulia PUTINTSEVA
(WTA, Luxembourg) »»» Október 18. 14:30

tipp: Kerber -1,5 set (handicap)
odds: 1,52
office: unibet
tét: 10*


Nem panaszkodhat a német Kerber (52. a világranglistán), hiszen talán a legkellemesebb ellenfelet kapta a Luxemburgban induló mezőnyből, a szabad kártyával induló mindössze 15 éves orosz Putintseva (806. a világranglistán) személyében. Kerber igazán masszív teljesítményre képes a legjobbakra is veszélyt jelent, azon játékosok közé tartozik akik nagy magabiztossággal tudják hozni a kötelezőnek beillő találkozókat. Agresszív, gyors teniszt játszik, ami a fiatal kis orosznak sem fog kedvezni, neki még nem volt alkalma megízlelni az igazi profi női tenisz világát, hirtelen nagy lesz a kontraszt számára, ez a találkozó sok tanulnivalóval szolgál majd számára, s ebből kezdhet építkezni majd. Csak viszonyításként az augusztusi Youth Olympic Games -en a mi Babos Timink sima két szettben intézte el a negyeddöntőben 6:1,6:3 arányban. Most sem várható más, a német Kerber könnyedén őrli majd fel a tini lányt, nagyon sima két szettben, ahogyan eddig is megtette a hátrébb rangsorolt ellenfeleivel szemben.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:1)

2010. október 17., vasárnap

Ana IVANOVIC - Patty SCHNYDER
(WTA, Linz) »»» Október 17. 13:45

tipp: Ivanovic 2-1 -re nyer (pontos eredmény)
odds: 5,00
office: nordicbet
tét:3*


A szépséges Ana Ivanovic hosszú idő után újra tornagyőzelem kapujába érkezett, most Linzben a svájci Schnyderrel szemben harcol a fináléban. Bár a szerb játéka még most sem nélkülözi a hibát, így is szettveszteség nélkül jutott el idáig, amit az ellenfelek gyengébb teljesítménye is elősegített. Ivanovic nagy kedvvel szerepel, ám észre lehet venni, hogy szinte minden szettben van egy rövidke kihagyása, amit volt breakkel büntettek így is ellenfelei, s most egy ismét ezer fokon égő, férje által trenírozott Schnyder vár rá, aki kíméletlenül kihasználhatja az adandó lehetőségeket. A svájci is szép névsort gyűjtött, Dulko, Zakopalova, Hantuchova (mind két szettben), s csak az elődöntőben Petkovic ellen szenvedett meg igazán. Ezt a helvétet nem lehet egy karlegyintéssel elintézni, túl egyszerű lenne ezt a tornát szett vesztés nélkül begyűjtenie Ananak. Én egy izgalmas döntő szettes ütközetet várok, ahol Schnyder el kap majd egy szoros szettvégjátékot. Eddigi mérlegük 4-4 -t mutat, kemény borításon 4-1 a svájcinak, igaz azok a meccsek már régen voltak, de most abból is "táplálkozva" szoríthatja meg az egykori világelsőt.
Eredmény: 2-0 (6:1,6:2)

2010. október 16., szombat

Kimiko DATE KRUMM - Tamarine TANASUGARN
(WTA, Osaka) »»» Október 17. 06:00

tipp: Date Krumm
odds: 1,533
office: sportingbet
tét: 10*


Az osakai fináléba két sokat látott versenyző találkozik, akik minden tiszteletet megérdemelnek, nagyon nagyot harcoltak, kitették lelküket a pályára, hogy idáig jussanak. A nagy szív ennyit ér, a negyvenedik életévét betöltő, hazai közönség előtt extra motivációval szereplő Date Krumm (56. a világranglistán) a Robson, Nakamura kettőst "kivégezte", az elviekben jóval esélyesebb TOP20 -as Stosur majd Peer ellen pedig vesztett helyzetből állt fel, s nyerte meg az ütközeteket, ami nagyon jó versenyzői kvalitásait méltatja. A 33 éves Tanasugarn (94. a világranglistán) nem nyújt, olyan kiegyensúlyozott teljesítményt, vannak egyes tornák ahol hagyományosan jól fut, ilyen a Wimbledont megelőző pár füves viadal, valamint a Távol-Keleti rendezvények, s többnyire az ázsiai kiruccanásai is. Most is az átlagosnál nagyobbat dobbantott, most a nagy koncentrációjával Rybarikova, Vandeweghe, Kai-Chen hármast, majd ő egy meglepetést Bartolit küldte haza a fináléig vezető út során. A döntőben is nagy csata várható, ahol az eddig az éles szituációkban rendre jó döntést hozó, s a hazai pálya előnyét maga javára fordító kyotoi születésű, a női mezőny doyenjének sikerét várom.
Eredmény: 1-2 (5:7,7:6,1:6)

2010. október 15., péntek

Roger FEDERER - Novak DJOKOVIC
(ATP, Shanghai) »»» Október 16. 14:00

tipp: Djokovic
odds: 2,25
office: bet365
tét: 6*


A torna legnagyobb ütközetére kerül sor a szombati játéknap második elődöntőjén, ahol a világranglista második szerb Djokovic, a volt világelső jelenleg harmadik Federerrel találkozik. Federer nagyot pihent, feltöltődött a US Open után, ahol éppen Djokovic búcsúztatta. A shanghaji színre lépés nagyszerűre sikeredett, szettveszteség nélkül lépett túl az Isner, Seppi, Söderling hármason, igaz ellenfelei nem is késztették nagy erőbedobásra, Söderling szinte szerva nélkül állt ki ellene, így sikeredhetett egy sima 6:1,6:1 -es nyolcaddöntő. Djokovic a US Open döntő után már előbb megkezdte a ráhangolódást az év végi londoni világbajnokságra, s úgy néz ki jól döntött, hiszen kínai körútját egy pekingi szettveszteség nélküli tornagyőzelemmel kezdte, s itt Shanghai -ban önbizalommal telve még simábban takarította el ellenfeleit az útból. A már említett US Open nyolcaddöntős találkozójuk alaposan megmaradhatott Federer tudatában, ahol vesztett állásból tudott fordítani a szerb, s az akkor mutatottnál talán most még jobb formában ütöget Nole, a fogadóirodákkal ellentétben én Djokot tartom esélyesnek. Minden téren nagyon együtt van, koncentráltan teniszezik, ha tartja a jó formáját, akkor a sokat kihagyó, eddig nyomás alá nem kerülő svájcit újból legyőzheti, akinek sok lesz a teljes mezőnyt tekintve a legjobb passzban levő szerb szinte hiba nélküli játéka. Bár mindketten hiba nélkül jutottak az elődöntőig, nekem Djokovic meggyőzőbb volt, így őt várom a vasárnapi fináléba.
Eredmény: 2-0 (7:5,6:4)

2010. október 14., csütörtök

Eleni DANIILIDOU - Sybille BAMMER
(WTA, Linz) »»» Október 14. 16:30

tipp: Daniilidou
odds: 2,47
office: 10bet
tét: 10*


Hazai környezetben versenyezhet az osztrák teniszező anyuka, Bammer (72. a világranglistán) aki az utóbbi hetekben alig lépett pályára, a US Open óta itt Linzben játszotta első találkozóját, ahol a már jó ideje őrlődő orosz Chakvetadze -t verte egy szoros első szett után (7:5), végleg megtörő ellenféllel szemben, így a második szettről lényegében játékról nem is lehetett beszélni (6:0). Most azonban egy pár éve az elit közelébe tartozó, a sérülései miatt háttérbe szoruló, újra csúcsközelbe vágyó, motivált görög lánnyal találkozik. Daniilidou (204. a világranglistán) ezt megelőzően Athénban nyert egy alsóbb kategóriás versenyt, Groenefeldet, Kucova -t vagy Pous Tio -t is nagyon simán vervén, itt Linzben pedig a selejtezőből indulva iktatta ki a Schiechti, Cirstea kettőst szettveszteség nélkül, s ez akkora önbizalmat adott számára, hogy az erőteniszével a főtáblán Cibulkova -t is elsöpörte 2-0 (6:2,6:4) -re. Élmény volt nézni a felszabadult játékát, különösebb megerőltetés nélkül tudta felborítani a papírformát. 2007 -ben találkoztak egyszer, akkor vesztett helyzetből fordított a hellén. Most is mediterrán lány győzelmét várom, aki óriási tartalékokkal rendelkezik, bőven van benne még töltet, akár ahhoz is, hogy végső győztes legyen. Bammer sincs rossz passzban, de ma nem fogja tudni felvenni a versenyt a megújuló, kivirágzó ellenfelével szemben.
Eredmény: 2-0 (6:1,7:6)
Novak DJOKOVIC - Richard GASQUET
(ATP, Shanghai) »»» Október 14. 09:00

tipp: Djokovic -1,5 set (handicap)
odds: 1,60
office: unibet
tét: 10*


Kisebb-nagyobb formaingadozások a legnagyobbaknál is előfordulnak, s ez alól Djokovic sem kivétel, ám most ismét nagy kedvvel, óriási formában ütöget a szerb, a teljes mezőnyt figyelembe véve szűk időkorlátot nézve, talán a legideálisabb, legkomplettebb teniszt mutatja. Kínában a nagy menetelését végig két nyert szettes meccsekkel tette meg, Pekingben tornát nyert leiskolázván a mezőnyt, sorrendben Gong, Simon, Isner majd Ferrer -t vervén, ezáltal még nagyobb önbizalommal rendelkezvén érkezett a shanghai-i Masters versenyre. Első mérkőzésén a várakozásoknak megfelelően, sőt talán a vártnál, s korábbi mérkőzéseikhez képest, talán simábban verte Ljubicicet 2-0 (6:3,6:3) -ra, még kisebb megingásai sem akadtak a szerbnek. Következő körös ellenfele a francia Gasquet (31. a világranglistán), aki rapszodikusan teljesít, visszatérése produkált szép eredményeket, de a Roland Garroson például azzal hívta fel a figyelmet, hogy fizikálisan nem tudta felvenni a versenyt, ami ezen a szinten meglepő. Normál helyzetben egy szettet adnék a gallnak, ám látva Djoko elmúlt bő másfél hétben mutatott produkcióját, erre most nem látok esélyt. Két szorosabb szettben is akár, de a fizikálisan jelenleg összerakottabbnak tűnő, s fejben is tisztább világranglista második sima, két felvonásos diadalát várom.
Eredmény: 2-0 (6:1,6:1)

2010. október 12., kedd

Azerbajdzsán - Törökország
(Európa-bajnokság, selejtező) »»» Október 12. 17:00

tipp: Azerbajdzsán nem szerez gólt
odds: 1,92
office: unibet
tét: 10*


A legutóbbi selejtező sorozat kudarcai után is kitartottak az azeri futball vezetők Berti Vogts mellett, ám a német tréner ebben a sorozatban sem tudott előrelépni sőt, a németek elleni 1-6 valamint az osztrákok elleni pénteki bécsi sima 0-3, egyre nagyobb bajokat sejtet. Most hazai környezetben a Tofik Bahramov Stadionban a törökökkel szemben próbálják megszerezni első pontjukat, ám most sincsenek rózsás helyzetben. A törökök is pontokra éhesen, csak a győzelem megszerzésében gondolkodva utaznak azeri földre, mivel nagy bánatukra el bukták a németek elleni presztízs rangadót. Guus Hiddink irányításával eddig minden válogatott sikeres volt, a törökökre is ez vár a szurkolók nagy örömére, ebben a csoportban a németeken kívül reálisan mindenkit verniük kellene, a belgákat és a kazahokat már sikerült, utóbbit kapott gól nélkül, s most az azeriekre is ez vár. A kaukázusi válogatott inkább védekezésben jeleskedik, s odahaza sem vállalja fel a támadó futballt, inkább kivárásra játszik, előre játékban vérszegények, az eddigi egyetlen találatukat is Neuer kapus hozta össze ügyetlenkedésével. A törökök idegenben szervezettebb futball mellett, a védekezés szilárdságára alapozván, elől a nemzetközileg is elismert játékosaik által szerezhetik meg a győzelmet. Tippem: 0-1 vagy 0-2
Végeredmény: 1-0 (1-0)

2010. október 11., hétfő

Kimiko DATE KRUMM - Laura ROBSON
(WTA, Osaka) »»» Október 12. 07:00

tipp: Date Krumm 2-0 -ra nyer
odds: 1,90
office: bet365
tét: 10*


Date Krumm (57. a világranglistán) igaz harcos, aki negyvenévesen is megmutatja, hogy lehet nagyot alkotni a tenisz pályákon, s ott tud lenni a TOP50 közelében, rendre megizzasztván a legjobbakat az elmúlt bő két hétben többek között Pavlyuchenkovat sima két szettben verve, Saharapovat és Hantuchovat is lapátra téve, az újra remeklő Dementievatól pedig egy szettet elcsenve. Hazai pályán még nagyobb motivációval léphet fel, a brit Robsonnal (212. a világranglistán) szemben, aki igen tehetséges, de nincs olyan szinten, mint sokat tapasztalt kollégája, s hogy olyan neveket verjen mint a felkelő nap országának versenyzője, arról még csak álmodozhat. Múlt héten Tokyoban Arn Grétánk is sima két szettben verte őt, a kis termetű tini lány, amúgy sincsen jó passzban, hazai környezetben Kimiko nem hagy majd esélyt, s leüti a pályáról a játékát csak kereső európait. Robson ideje két év múlva jöhet el, annyi mindenképpen kell neki, de utána lesz lehetősége learatni a babérokat, mert a talentuma tényleg megvan hozzá.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:3)

2010. október 10., vasárnap

Marcos BAGHDATIS - Jeremy CHARDY
(ATP, Shanghai) »»» Október 11. 11:00

tipp: Chardy
odds: 2,15
office: expekt
tét: 10*


A francia tenisz számos tehetséges játékost adott a férfi tenisznek az utóbbi években is , ilyen például Simon, Tsonga, Gasquet vagy Chardy is. Chardy 60. a világranglistán) azok közé a játékosok közé tartozik, akik minden borításon magas színvonalon teljesítenek, s ha eksztázisba kerül, akkor nagy sorozatokat tud produkálni, s úgy néz ki most is jó irányba halad, a shanghaji Masters selejtezőjében honfitársát Mathieu -t verte, majd a japán Soeda -t szinte megette 6:2,6:0 -ra. Ellenfele a ciprusi mókamester Baghdatis (18. a világranglistán), akinek voltak remek versenyei, de a legutóbbi pekingi, Dolgopolov elleni első körös búcsúja arra ad következtetni, hogy kissé kizökkenhetett a ritmusból, elfáradhatott így év végére. Az egymás elleni mérlegük is a franciát teheti magabiztossá, hiszen 2-0 arányban ő vezet, s legutóbbi találkozásukon augusztus 10 -én Torontóban 2-1 (7:5,2:6,7:6) -ra nyerte a gall, akiről tudni kell, hogy nagyon jól koncentrál, s jó arányban nyeri meg a tie-breakeket is. Úgy érzem a francia motiváltabb, s frissebb is ciprusi kollégájával szemben, s ennek köszönhetően is nyeri az első fordulós találkozójukat.
Eredmény: 0-2 (6:7,1:6)

2010. október 9., szombat

Franciaország - Románia
(Európa-bajnokság, selejtező) »»» Október 9. 21:00

tipp: Románia nem szerez gólt
odds: 1,85
office: sportingbet
tét: 10*


Két a selejtező rajtot tekintve csalódott csapat találkozik a Stade de France Stadionban, hiszen a franciák odahaza bukta a fehéroroszokkal szemben, igaz ezt valamelyest kompenzálták a boszniai sikerükkel, míg a románok erejéből csupán két ikszre futotta a fehéroroszok illetve előtte a nagyobb blamának számító albánokkal szemben. Laurent Blanc nehéz örökséget kapott meg, s a kezdeti nehézségek látszottak is a gall tizenegyen mostanra már egy minden balhét nélkülöző kezdőcsapatot sikerült összeállítani, ahol nem az egyénieskedések hanem a csapatmunka az előrébb való. A franciák eddig is hatékony védekezéssel büszkélkedhettek, inkább a góllövés terén akadtak problémák. A Reveillere, Mexes, Rami, Clichy négyes is ellenállhatatlan lehet a mostanság eléggé vérszegény támadójátékot bemutató románokkal szemben, akik legutóbbi három fellépésükön mindössze egy gólt rúgtak, azt is odahaza az albánoknak. A románok Razvan Lucescutól egy új fiatal együttes kiépítését várják, ám ez még úgy néz ki hosszabb időt vesz majd igénybe, hogy egy ütőképes együttes jöhessen össze. Egy kevés gólos összecsapáson minimális gólarányú francia sikert várok, ahol a románok előre játékban ismét kevésnek bizonyulnak majd.
Végeredmény: 2-0 (0-0)

2010. október 8., péntek

Magyarország - San Marino
(Euróba-bajnokság, selejtező mérkőzés)

tipp: Magyarország -3,5 gól
odds: 1,75
office: bet365
tét:10*


Magyarország nemzeti válogatottja a selejtező sorozat legkönnyebb állomásához érkezett, itthon a Puskás Ferenc Stadionban kell két vállra fektetni a miniállam, San Marino fiait. Mondhatjuk a mi együttesünk is formálódik Egervári Sándor irányítása alat, de most ez a meccs arra is jó lehet, hogy a játékosok extra önbizalmat szerezzenek, s a kilencven perc folyamán csiszolódjanak azok az elemek, melyeknél még erősödésre van szükség, tehát ebből a szempontból a legideálisabb ellenfelet kaptuk erre a játéknapra. Ugyan Lázár és Lipták kettősére nem számíthatunk a védelemben, de ez nem kell, hogy fennakadást jelentsen, hiszen nekünk az előre fele játékban kell jeleskednünk, s szerencsére most egy jó formában levő Mainz csatárral Szalaival, a Genoanal egyre több tudást magába szívó Rudolf-al, s persze őket támogatva hátulról Gera, Koman, Dzsudzsákkal rohamozzuk majd Simoncini ketrecét. A Giampaolo Mazza vezette san marinoiak a legjobbjuk Andy Selva nélkül voltak kénytelenek Budapestre utazni, mivel a Verona csatára vádli sérülést szenvedett hétvégén, így egyetlen nagyobb bizodalmukat is elvesztették a gól szerzés lehetőségére. A Fifa ranglistán San Marino a legeslegutolsó 203. társbérletben Anguilla, Montserrat, Amerikai Samoa és Pápua Új-Guinea -val egyetemben, ennél könnyebb ellenféllel tehát nem találkozhat a magyar csapat sem, amely együttes rendre nagy gólarányú vereségekbe szalad bele, a 0-5 az alap, de egy bő éve a nem éppen topon levő lengyel válogatott 10-0 ! -ra verte a világoskék mezbe bújt többnyire amatőr labdarúgókból verbuválódott válogatottat. Mi mást várhatnék, mint önfeledt játékot, a hazai közönség buzdítása mellett, most tényleg lesz lehetőség, hogy kitömjük ellenfelünket, ezzel a továbbiakra lendületet szerezhetünk, s a szurkolótábort teljes mértékben a csapat mellé állíthatjuk. Tippem: 5-0 vagy 6-0
Végeredmény: 8-0 (4-0)
Észak-Írország - Olaszország
(Európa-bajnokság, selejtező)

tipp: Észak-Írország nem szerez gólt
odds: 2,05
office: unibet
tét: 10*


Cesare Prandelli kezébe vette az Squadra Azzurri irányítását, s ami legfontosabb, a selejtezőkön eddig kettőből kettőt hoztak, Észtországban 2-1, Feröer-szigetek ellen odahaza 5-0. A Windsor parkba is a győzelemért mennek a kék mezesek, s most szeretnék kapott gól nélkül letudni a feladatot, nem úgy, mint Tallinban, ahol sikerült kellemetlen helyzetbe hozniuk magukat, szeretnék a taljánokra olyan jellemző eredményes védekezést is megmutatni, úgy, hogy az eredményben is visszaköszönjön a hátsó sor tevékenysége. Az észak-írek úgy tűnt a felkészülési mérkőzések alapján, mintha leültek volna, Nigel Worthington fiai öt barátságos találkozóból ötöt vesztettek Szerbia 0-1, Albánia 0-1, Törökország 0-2, Chile 0-1, Montenegró 0-2, tehát még gólra sem futotta az erejükből, ezért érte váratlanul még saját szurkolóikat is, hogy Szlovéniából elhozták a három pontot (1-0). Az olaszok egyre jobban összeérnek az új kapitány irányítása alatt, míg az észak-írek haloványak előre játékban. Tudatos, szervezett játékkal, biztos védekezés mellett, kapott gól nélkül hozhatják az olaszok az újabb csoport találkozójukat, elől pedig két Sampdoriás csatár Cassano és Pazzini góljai hozhatják az egy vagy két gólos várható sikerüket. Tippem: 0-1 vagy 0-2
Végeredmény: 0-0

2010. október 7., csütörtök

Viktor TROICKI - Guillermo GARCIA-LOPEZ
(ATP, Tokyo) »»» Október 8. 10:30

tipp: Troicki
odds: 1,73
office: sportingbet
tét: 10*


A szerbek nagyra nőtt játékosa Troicki (54. a világranglistán), meglepően jó teljesítményt nyújt így az év végéhez közeledve, úgy néz ki túl a nagyobb rendezvényeken, a tét nem nyomván a vállait, ő is könnyedebben teljesít, halomra gyártja az ász adogatásait, s ennek is köszönhetően nagy magabiztossággal hozza a szerva game -eit is. Ellenfele a múlt héten nagyot domborító, a világelső Nadalt is elporoló, s végül Bangkokban tornagyőzelmet ünneplő ibériai Garcia-Lopez (39. a világranglistán)lesz, aki sokáig nem hallatott magáról, de múlt héten tényleg nagyot szólt. A nagy menetelés azonban vissza is üthet, itt is két hosszabb mérkőzésen van túl, s most egy kitartóan adogató szerbbel találkozik, akit ha belelendül szintén nagyon nehéz megingatni. Egymás elleni mérlegük nagyon egyoldalú képet ad, Troicki 3-0 -ra vezet, ez év júniusában Halleban is verte 2-0 (6:1,7:6) -ra, ezek a vereségek megmaradhattak Garcia-Lopezben, s ott a hátsó agyrészből elő is jöhetnek majd a japán fővárosban is. Úgy érzem most Troicki nagyon összekapta magát, s elkaphatja újból a sorozatterhelés következtében kissé tompábban ütögető spanyolt.
Eredmény: 2-1 (6:2,3:6,6:4)
Ivan LJUBICIC - Alexandr DOLGOPOLOV
(ATP, Peking) »»» Október 7. 13:30

tipp: Dolgopolov
odds: 1,85
office: expekt
tét: 10*


Kicsit sarkítva mondhatnánk, hogy a múlt s a jövő találkozik, hiszen a 32. életévébe lépő horvát óriás Ljubicic (17. a világranglistán) , az ukránok igazán ez évben feltűnő, s egyre inkább előtérbe kerülő tehetségével, Dolgopolovval (56. a világranglistán) találkozik. Ljubicic sokakat meglepett tavasszal Indian Wells -i győzelmével, de azt leszámítva ebben az idényben nem tud sokat felmutatni, egy-egy köröket megy, itt Pekingben pedig a múlt heti Kuala Lumpur -i tornagyőztes Youzhny -al szerencséje volt hiszen egy fáradt, elcsigázott orosszal játszhatott az első körben, aki végig ütögette a múlt hetet. Dolgopolov kezdetben salakon villantott, ám most már látható, hogy ő is az univerzális játékosok közé tartozik, akik jó alkalmazkodó képességgel bírnak, Baghdatis két szettes legyőzése is igazolja, hogy remek formában érzi magát az ukrán. Bár Ljubicic is rendelkezik fantasztikus ütésekkel, úgy érzem most nincs meg benne a kellő él, hogy huzamosan tudja tartani magát, keleti szomszédunk kiválósága ellenben nagyon pörög, s ezzel az éberséggel, könnyedséggel, ami jellemzi játékát elkaphatja a kopasz dalmátot.
Eredmény: 2-0 (6:3,7:6)

2010. október 6., szerda

David FERRER - Yen-Hsun LU
(ATP, Peking) »»» Október 7. 07:00

tipp: Ferrer -1,5 set (handicap)
odds: 1,64
office: unibet
tét: 10*


A spanyol tűzgolyó, Ferrer (11. a világranglistán), megint mutatja fantasztikus képességeit, azt, hogy szinte minden típusú borításon képes kiemelkedően teljesíteni, s az adott tornákon két-három fordulót legalább menetelni. A US Openen Dolgopolov, Becker, Gimeno-Traver hármast is három nyert szettben tudta szett vesztés nélkül legyőzni, s csak a honfitárssal, Verdascoval vívott heroikus öt szettes küzdelemben adta meg magát, múlt héten pedig hozta a kötelezőt Tomic, Bhambri ellen, majd a bravúrosabb kategóriába tartozóan Berdych ellen is, s csak a jó hetet kifogó, de persze erre az új hétre kipukkadó Golubev állította meg. Pekingben remek rajtot vett, hiszen az ideális adottságokkal, szervával megáldott Istomin -t sima két szettben 2-0 (6:4,6:1) -el iktatta ki a China Openről. A következő feladat is hasonló kategóriát képviselhet, a tajvani Lu (45. a világranglistán) személyében, aki képes magas szinten is teniszezni, ám úgy tűnik az utóbbi hetekben mintha kicsit elvesztette a valós önmagát. Az első körös sikere szépnek hathat, de ott egy szintén gyengélkedő ukránnal Marchenko -val találkozott, Ferrer azonban minden labdáért az életét tudja adni, s ez a harcos modor kifizetődő lehet a tajvani ellenében is. Az első szettben várok szorosabb csatát, ahol a jobb koncentráció és a nagyobb győzni akarással roppanthatja meg ázsiai ellenfelét az ibériai, a második felvonás pedig szintúgy egyszerűbb lesz begyűjtenie, mint tette azt az első játéknapon.
Eredmény: 2-1 (6:3,3:6,6:1)

2010. október 5., kedd

Angelique KERBER - Alexandra DULGHERU
(WTA, Peking) »»» Október 6. 07:00

tipp: Kerber +3,5 game (handicap)
odds: 1,90
office: 10bet
tét: 10*


Kerber (58. a világranglistán) a tipikus rakkolós, sokat futós erőteniszt mutató német női teniszt testesíti meg, s ha egy kis önbizalom is párosul a játékához, ami most fennáll, mivel itt a kínai fővárosban az első körben Agnieszka Radwanska -t verte kemény három szettes meccsen, további sikerek várhatóak tőle. Papíron szintén nehéz ellenfél következik, ám a borítást nézve korántsem legyőzhetetlen ellenfél a román Dulgheru (28. a világranglistán), aki a tavalyi év óta történő berobbanásától nézve, rendre salakon tudta a nagy eredményeket felmutatni, s gyors, taraflex borításon csak elvétve akadtak említésre méltó eredményei. A román lány nem rendelkezik valami erőteljes szervával, adogatásait könnyedén el lehet venni, ellenben fogadó játéka annál hatásosabb. A német lány, ha tudja hozni az erőszakos stílusát, akkor elkaphatja a mostanra már bejáratott névként futó Dulgheru -t, ami több fogadóirodánál meglepetést jelentene, ám a mögé látván a dolgoknak egyáltalán em számítana annak. Egy szettet pedig mindenképpen várok az erősebb testfelépítésű germán lánytól, úgy pedig ismervén a román szerváit könnyedén meglehet a game handicap előny melletti siker is.
Eredmény: 2-0 (6:2,6:1)