2011. október 31., hétfő

Marin CILIC - Milos RAONIC
(ATP Valencia) November 2. 17:00

tipp: Raonic
odds: 1,84
office: pinnacle sport
tét: 10*


Marin Cilic az egész évet nézve csapongóan teljesített, ezért is hathatott üdítően a múlt heti kiegyensúlyozottsága, mellyel begyűjtötte idei egyetlen trófeáját, a szentpétervári bajnoki címet. Manapság bevett szokás, hogy egy hosszabbra nyúlt hét után visszalépnek a következő feladatoktól a nyúzottabb versenyzők, ám mivel itt az év vége, a valenciai turnét nem valószínű, hogy lemondja a horvát. Cilic azonban nem az a játékos aki hamar képes regenerálódni, helyre tenni az öröm feletti gondolatait, az a két nap mely az utazással telt jórészt nem lesz elég arra, hogy kellően visszarázódjon egy újabb komoly megmérettetésre. Ráadásul egy igazi "bombázó" a kanadai tehetség Raonic lesz az ellenfél, aki ellen csak is 100% -os teljesítménnyel lehet esélye a szemben felállónak. Raonic -nak a sérülése után kellett egy-két torna, hogy vissza találjon a formájához, s jelenthetjük a stockholmi elődöntő ezt igazolta. Cilic a pekingi fináléja után nem véletlen kapott ki a jóval szerényebb kemény pályás játékot nyújtó Ramos-Vinolas -tól két szettben Shanghai -ban. Most is ugyanaz a helyzet, ám a megmérettetés az akadály annál is nagyobb. Raonic koncentráltságával, a szervái sérthetetlenségével, hibákra késztetheti a fáradt, s dekoncentrált dalmát fiút, ez lehet a kulcsa a sikernek.
Eredmény: 2-0 (6:4,6:4)
Potito STARACE - Roger FEDERER
(ATP, Basel) Október 31. 18:30

tipp: 18,5 game alatt
odds: 1,76
office: unibet
tét: 10*


Hosszú szünet után láthatjuk a tenisz professzorát, aki a szeptember közepi Ausztráliában lejátszott Davis Cup mérkőzései után a hosszas pihenést, regenerálódást választott, nem törődve azzal, hogy elvesznek pontjai. Most feltöltődve, szűken vett hazájában, méghozzá szülővárosában teheti boldoggá szurkolóit elegáns egyben eredményes teniszével. Más játékosoknál egy bő egy hónapos kihagyás több kérdőjelet is felhoz, miként sikerül az ütőt megragadni, hogyan sülnek el az első ütések. Fedexnél ezekről nem kell beszélni, számára magától értetődő, hogy mit miként kell tennie az úri sportban, hazai környezetben nem hozhat szégyent a helvétekre, s nem is fog. A sorsolás is Roger kedvében járt, hiszen az általa rendre halomra vert, olasz Starace -t küldte prédának elébe, aki Szentpéterváron a múlt héten szépet menetelt, de azzal talán el is lőtte a meglévő puskaporát, Federer minőségbeli ugrást jelent, amit a talján nem tud majd átugrani. Két kemény pályás ütközetük is elárulja mire is számíthatunk. 2009 -ben 6:2,6:2 -vel szomorította a dohai tornán Pippót, majd országai közötti Davis Cup megmérettetésen két 6:3 -as szett közé helyezett be Federer egy bicikli kereket (6:0). Úgy vélem a kellően feltöltődött svájci klasszis, ma sem adja alább, s ahogy eddig is 6:3 -nál szorosabb szettre nem kerül sor, két szettes könnyed Roger Federer siker várható.
Eredmény: 0-2 (6:7,4:6)

2011. október 29., szombat

Lombard Pápa - Videoton FC
(Labdarúgás, Magyarország NB1) Október 29. 15:00

tipp: Videoton FC
odds: 1,97
office: pinnacle sport
tét: 10*


Ejnye-bejnye Paulo Sousa mit csináltál Fehérváron? Egy óriási történelmi tettet tévő csapatot sikerült szinte az alapokig lerombolni, idehozván csetlő-botló, illetve motiválatlan idegenlégiósok hathatós segítségével. Nagy kérdés meddig él a bizalom a sorozatos vereségek után, egy nagyon vékony paraszthajszál húzza még vissza a kispad közelébe a luzitánt. Nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy szintén a szekerét kátyúból kihúzni próbáló együttes vendégeként léphetnek pályára Pápán. A Lombard masszív középcsapatként funkcionált Véber Györgyel, ám a rengeteg sérülés, s ezáltal az eredmények elmaradása Bíró Pétert arra ösztönözte, hogy felmondjon az általa nagyra becsült újpesti vérrel megáldott Gyurinak. Egy ifjú tehetséges edző ifjabb Bene Ferenc kapta a nagy lehetőséget. Nagy fába vágta a fejszéjét a kis Bene, a sárga mezesek óriási gödörbe kerültek, az addig kilátástalan játékot produkáló Ferencváros is őket "használta fel" dobbantóként, s ezt most a bajnoki címvédő is megteheti a sok sebből vérző termálosokkal. A Vidinek egyszerűen nincs más választása idegenben is rohamoznia kell, hogy elcsitítsa az elégedetlenkedőket. Andre Alves és társai most törleszthetik a szurkolóik felé az adósságokat, s egy megtörtségből felépülni próbáló Pápa ellen akár gólszürettel vethetnek véget a rossz sorozatuknak. A hazaiaknál Bene Ferencnek pedig időre lesz szüksége míg ráncba szedi a pápaiakat, míg Sousanak csak a szenvedése meghosszabbítására lesz elegendő eme részsiker.
Végeredmény: 2-3 (0-0)

2011. október 28., péntek

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás
(Labdarúgás, Magyarország NB1) Október 28. 18:00

tipp: Diósgyőr
odds: 1,67
office: bet365
tét: 10*


A forduló nyitómérkőzését ismét a Diósgyőr vívja, mint múlt héten, ám óriási különbség, hogy ezt most a fanatikus szurkolókkal megtelített DVTK Stadionban teheti meg. Igen ennek a csapatnak óriási előnye, hogy ilyen szurkolótáborral rendelkezik, mondhatjuk az összteljesítményük 30% -t a szurkolók teszik ki, akik rendre káprázatos hangulatot rittyentenek Miskolc külvárosában. Fiatal kora ellenére Benczés Miklós remekül kezeli a keretet, s a dél-amerikaiak - afrikaiak - magyarok között egy ideális kohéziót tudott összehozni, ami mindenképpen az ő sikere, nincsen bomlasztás az Újpesten arcoskodó Tisza is megtalálta a rendes helyét anyaegyesületében. A legutóbbi kispesti vereség sem hagyott mély nyomokat, ezt támasztja alá a hétközi Előre pályán aratott fölényes 4-1 -es siker is, ahol az eddig kiegészítő ember Enrique Carreño brillírozott két lőtt góljával, ez is mutatja milyen merítési lehetőségei vannak a Diósgyőrnek. A Haladás különösebb meglepetések nélkül halad, kicsit megtorpantak Aczél Zoltán fiai, otthon nyert helyzetből adtak el két pontot a Kaposvár ellen, látva az idei idegenbeli, vérszegényebb szereplésüket, nehéz elképzelni, hogy pont a DVTK oroszlánbarlangjában tudják kompenzálni a veszett pontokat. A Diósgyőr hazai környezetben rendre erőre kap, míg a haladásban épp ellenkezőleg nem érezni az energiát, ijedt nyusziként futballoznak azon játékosai is, akik odahaza vezéregyéniségei a zöld-fehér mezeseknek. Ma este a piros csíkosak igazolják a papírformát, s ha minimális győzelemmel, de megörvendeztetik lelkes, kitartó táborukat.
Végeredmény: 1-0 (1-0)

2011. október 27., csütörtök

Tommy HAAS - Aljaz BEDENE
(ATP, Bécs) Október 27. 13:05

tipp: Haas -1,5 set
odds: 1,85
office: sportingbet
tét: 10*


Az év eleji sérülés miatti rengeteg kihagyás után rengetek pontot, s ranglistás helyet bukott el a germánok Tommyja. A fedett szezonnak szépen neki is veselkedett, hogy az őt bőven megillető TOP100 -ba tudja kormányozni hajóját. Méltatlan vagy nem méltatlan, az osztrák szervezőktől nem kapott szabadkártyát, ám nem vette zokon, s a játékra koncentrálva az igen erősnek ható Copil, Bachinger, Ram hármast szett elvesztése nélkül magabiztosan érte el a főtáblát, ahol Chela ellen a mentális erejét is kamatoztatván szetthátrányból fordítva nyert. Ellenfele a tehetséges salak spílerként megismert szlovén Bedene, akinek testvérét pár hete a Népligetben csodálhattunk meg az Ábris Openen. Bedene remek fizikális adottságikkal él, s nem látszott meg a bécsi teljesítményén, hogy egyenesen salakról ruccant át. Kisebb nehézségek mellett ő is vette a selejtezős akadályokat, s a főtáblán is ment egy kört, amihez Karlovic derék becsípődése nagyon a segítségére volt. Igazán magas játék intelligenciájú versenyzővel kemény borításon még nem hozta őt össze a sors, most Haas személyében ez is megesik. Haas remek anticipációs készségekkel van megáldva, igazi gyors pályás játékos, ellene nem elég a remek szerva, s a kihelyezett labdák, ennél többre lenne szükség. Haas eltökélt, hogy újra bekerüljön a közvetlen elit vérkeringésébe, s kellő koncentráció mellett, két szettben illik legyőznie a szemre tetszetős játékot nyújtó, ám tapasztalat terén még rutintalan szlovén Bedene -t. Tippem: 2-0 -as germán siker 6:4,7:5 arányban.
Eredmény: 2-1 (4:6,6:4,6:1)

2011. október 26., szerda

Adrian MANNARINO - Lukas ROSOL
(ATP, Szentpétervár) Október 26. 19:05

tipp: 3 set a mérkőzésen
odds: 2,25
office: bet365
tét: 10*


Az orosz show műsor folytatódik tovább, s csakúgy, mint a fővárosban, úgy a régi székhelyen Szentpéterváron is iktattak be érdekes eredményeket a szervezők. A tehetséges francia Mannarino év elején még a kezdeti lendülettel ütögette a sárga labdát, ám év végére mintha elfogyott volna az erő, s játékát ellepte a temérdeknyi hiba. Az októberi Challenger sorozatban Monsban és Rennesben is váratlan vereségekbe futott bele nálánál gyengébb kvalitású riválisokkal szemben, ami szintén jelezte, üdvözítő a gall fiú számára, hogy közeledik a téli szünet. Nos nem kedves honfitársa Simon megadta az esélyt, hogy alkothasson valami szebbet is. Rendes mederben haladva az első szettet 2:6 -ra elveszítve Mannarino, Simon hihetetlen gyenge játékra kapcsolt át, ki tudja, hogy tudatosan vagy sem, ezt pedig köszönte is, se perc alatt megfordította a mérkőzést ezzel egy TOP20 -as skalpot begyűjtve. Riválisa a magasra nőtt Rosol is nagyon eltűnt a kezdeti fellángolásai után, az év végén csak szenvedett, ám egy másik nagy név Gulbis hagyta magát aláztatni, s "meglepő" két szettest vereséget lenyeletni magával. Két, koncentráció mellett remekül adogató játékosról beszélünk, nem lesz gond a szoros szettvégjátékok eljátszása, s ha már a szervezők szeretik a hosszú mérkőzéseket, mellyel ki lehet szolgálni a közönséget, akkor ez sem fog nehezére esni a két fiúnak. Eddig egyetlen találkozásuk is döntő szettbe torkollott, akkor a cseh vidulhatott, most is hosszú derbire van kilátás, a döntő szettben a higgadtabb fej dönthet majd amiben talán a közép-európai van fórban.
Eredmény: 2-0 (6:2,7:6)

2011. október 24., hétfő

Samantha STOSUR - Maria SHARAPOVA
(WTA Tour Championship, Istanbul) Október 25. 17:00

tipp: Sharapova
odds: 1,50
office: bwin
tét: 10*


Maria Sharapova kitűnő évet tudhat maga mögött, annak ellenére, hogy GS viadalt nem tudott megnyerni. Számos nagy összdíjazású torna címét gyűjtötte be, s Wimbledonban is döntőzött, nem véletlen, hogy ő és Azarenka az év végéhez közeledve riogatni tudták Caroline Wozniacki világelsőségét. A tokiói bokaficam, lábkifordulás nem jött jól, sohasem jön jól egy sérülés, ám így több ideje martat felkészülni az isztambuli kihívásra, a világbajnokságra, s talán ő várhatja a legfittebben a csoportküzdelmeket, látva a többiek hosszú távol-keleti túráit. Mindenképpen kellemes a sorsolás, hisz bár furcsán hangzik, de az újdonsült US Open bajnoknő Stosur számára Maria igazi mumus számba megy, hiszen kilenc próbálkozás sem volt elegendő, hogy megtörje a Sharapova mítoszt. Egyszerűen nem ízlik az ausztrálnak az orosz agresszív, nyögésektől hangos játéka, ráadásként most az sem fog kedvezni neki, hogy terembe vitték az év végi vb -t, ahol jóval alacsonyabban pattannak a labdák, s így nem tudja majd kedvére megtámadni a játékszert, pedig ez az egyik legfőbb erőssége. A körülmények és a történelem is Sharapova -t segíti majd, Stosur a US Open óta vesztett az önbizalmából, több meglepő vereséget is szenvedett, legutóbb Osaka -ban döngölte őt földbe Bartoli. Úgy vélem a pihent, s motivált állapotban pályára lépő orosz szőkeség 10. alkalommal sem ad kegyelmet játszó partnerének.
Eredmény: 2-0 (6:1,7:5)

2011. október 23., vasárnap

Thomas MUSTER - Dominic THIEM
(ATP, Bécs) Október 25. 18:00

tipp: Thiem
odds: 1,63
office: gamebookers
tét: 10*


Az osztrák tenisz legenda, tavaly előtti reaktiválása után másodjára is visszavonul, s mindezt hazai környezetben a Stadhalle pályáján teheti meg. Ahogyan tavaly is, honfitárs ellen lép pályára, most a szintén szabadkártyás rendkívül fiatal, de roppant tehetséges Thiem -mel mérkőzik. A fiatal fiú 1897. helyes világranglistás pozíciója megtévesztő lehet. Látva a kuala lumpuri Nieminen elleni meccsét, ahol hihetetlen nagy küzdelemre kényszerítette a finn teniszezőt, sőt adogathatott is a meccsért, sokkal több van benne, mint az eddigi számok mutatják. Az osztrákok biztos megadják a körítését a volt világelső valószínű utolsó meccséhez. A nagy öreg, Thomas salakon aratta az igazi nagy eredményeket, gyors borításokon elenyésző sikere akadt, Wimbledon füvén pedig még meccset sem tudott nyerni! Thiem egy igen akaratos, feltörekvő fiatal, akinek korához képest óriási ütőereje van, s lapos ívben, erősen tudja megütni a labdákat. Muster hosszú labdamenetes játéka nem lesz alkalmas normál keretek között, ahhoz, hogy ezt a lendületet megtorpanásra késztesse. Ha a színfalak mögött nem történik "csúsztatás", akkor ezt az osztrák derbit, ahol a múlt és a jövő találkozik, a fiatal Thiemnek kell győzelemmel lehoznia.

Köszönjük Thomas Muster a felejthetetlen teljesítményeket, igazi egyéniség voltál a pályán!
Eredmény: 0-2 (2:6,3:6)

2011. október 22., szombat

Jarkko NIEMINEN - James BLAKE
(ATP, Stockholm) Október 22. 13:15

tipp: Blake
odds: 1,67
office: pinnacle sport
tét: 10*


A tegnapi nap foghíjasra sikeredett, hiszen Blake feladat nélkül került tovább, mivel Nalbandian sérülés miatt visszalépett. Blake számára ez a torna lehet alkalmas a tenisz vérkeringésébe való igazi visszatérésre. Játéka kezd az igazi régi önbizalomtól duzzadó Jamesére hasonlítani, akinek adogatását óriási erőfeszítések mellett lehet csak elvenni. Ellenfele a finn Nieminen sorozatos sérülések után próbál játékba lendülni, a Távol-keleten kissé döcögött a játéka, itt a svéd fővárosban, egyenletes produktum mellett, kihasználta az ellenfelek motiválatlanságát. Nos ez a negatív tényező most nem játszik az amerikainál, sőt a visszavágás is fűtheti Blake -t, hiszen az addigi finn felé mutatott 6-0 -ás meccsmérlegét, tavaly sikerült elrontani egy csúf 6:0,6:2 -vel.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Blake akkor hosszú kihagyás után tért vissza a tenisz pályákra, ellenben jelenleg formája szép ívben halad felfelé. Kemény küzdelemre van kilátás, ám véleményem szerint az amerikai hirtelen, váratlan megoldásai jelenthetik azt a pluszt mellyel megtörheti a rakkolós stílussal rendelkező északit.
Eredmény: 1-2 (6:7,7:5,2:6)

2011. október 21., péntek

David NALBANDIAN - James BLAKE
(ATP, Stockholm) Október 21. 18:45

tipp: Blake +1,5 set
odds: 1,63
office: pinnacle sport
tét: 10*


Két óriási kvalitású egykori TOP10 -es játékos találkozik ezen párosításban, igazi presztízs meccset láthatnak a kilátogatók. Mindkét nagy öreg klasszikus teniszt játszik, a tenisz minden elemét jól ismerik, s ezen a tornán is igazolták önmagukat. Nalbandian nehézkesen indult, ám utána tanári játékkal, alig több, mint egy órát töltve a pályán vetett véget Dodig szenvedésének, igaz ebben a dalmát is segítségére volt. Blake, ha lehet mondani még jobban élesített a stockholmi hétre, s mind Rochus, mind Del Potro ellen is sérthetetlennek bizonyult, a keze úgy sült, mint a legjobb western hősöké szokott. Ha tüzetesebben kivesézzük a két játékost, akkor megállapítható, hogy ezen a héten Blake adogatójátéka egy fokkal erősebbnek tetszik, s fogadóként is erősebb válaszai adódtak, első ütéseket nézve, sokszor tudta úgymond egyből megölni a labdákat. A kettejük mérlege két amerikai sikert jegyez, legutóbb nyár végén 6:2,6:4 -el lepte meg a gaucho -t. Látva az e heti teljesítményüket, úgy vélem az egy nyert szett Blake részéről elvárható, az irodákkal szemben pedig a győzelemre is esélyesebbnek látom James barátunkat, aki több meglepő húzásával billentheti ki egyensúlyából a dél-amerikait.
Nalbandian visszalépett!
Elena VESNINA - Marion BARTOLI
(WTA, Moszkva) Október 21. 13:15

tipp: Bartoli 2-0 -ra nyer
odds: 1,65
office: betclic
tét: 10*


Láthatjuk mekkora motivációs tényezőt jelent egy játékosnál a világbajnoki szereplésre való lehetőség joga. Nos a furcsa mozgású francia meglovagolta az utolsó esélyét, s osakai meglepően könnyed tornagyőzelmével, ahol a döntőben irtózatosan könnyedén mosta le a US Open bajnok Stosur -t, életben tartotta esélyeit. Itt Moszkvában is azzal a hévvel, eksztázissal vetette játékba magát, a hazaiak tehetségét is ellentmondást nem tűrően, ezer fokon pörögve ütötte ki 6:1,6:1 -el. Számára az agresszivitás hozza a sikereket ezért a Vesnina elleni ütközet során is ezen az ösvényen kell haladnia. Az orosz lány mélyen tudása alatt teljesít ebben az esztendőben, itt két fordulót vett nehézségek nélkül, ám elmond mindent, hogy mindezt két honfitársa ellen tette meg. Most a bundától egészen mentes meccsen, a nagyobb akarat, az extra motiváció, a felpörgött állapot dönthet a gall lány javára, aki ha hozza elképesztő formáját újabb nagyon könnyű két szettes fordulóval kerülhet közel álmához a vb szerepléshez. Vesnina a mostani hetet leszámítva utolsó három tornáján szettnyerés nélkül bukott ki, Bartoli sem fog megkönyörülni, hiszen előtte az óriási lehetőség lebeg, begyűri a szőke lányt.
Bartoli visszalépett!

2011. október 20., csütörtök

Janko TIPSAREVIC - Igor KUNITSYN
(ATP, Moszkva) Október 20. 18:00

tipp: 3 set lesz a mérkőzésen odds: 2,89
office: gamebookers
tét: 10*


A tegnapi nap sem hazudtolták meg magukat a szervezők, két igen hosszú fordulatokkal teli mérkőzésre is sor került, a Bogomolov - Kukushkin meccset sikerült is megjósolni, Seppi pedig szett előnyről adta le a mérkőzését Berrer -nek, szép summát ajándékozva az első felvonás után a germánra fogadóknak. Nézzük a mai programot, hát melyik meccs kínálkozik leginkább manipulálhatónak? Persze, hogy a szerb csibész Tipsarevic és a hazaiak versenyzője Kunitsyn párosítása. Kunitsyn az első fordulóban is meghajolt a kérés előtt s döntő szettesre húzta összecsapását. Tipsa is partner szokott lenni az ilyen "mulatságokban", annyira adja magát a sima 2-0 a szerb fiú javára, hogy az már kezd furcsává válni. Alapvetően kettejük mérlege nem ígérne könnyed edzést Tipsarevic számára, hiszen örök mérlegük 2-2 -t mutat ráadásul háromszor is három szettben fárasztották egymást. Kunitsyn számára a hazai pálya kellő lökést adhat, míg Tipsarevicnek a végre elhódított első ATP trófea megszerzése után kisebb a motivációja, ám gyaníthatóan szettnyerés nélkül nem adja oda a találkozót. A munkából beugró moszkvai lakosok had szórakozzanak a nap utolsó férfi összecsapásán, ezt pedig a végletekig kiélezett döntő szett, s honfitársukért való szurkolás biztosíthatja majd.
Eredmény: 2-1 (6:7,6:1,6:0)

2011. október 19., szerda

Mikhail KUKUSHKIN - Alex BOGOMOLOV Jr.
(ATP, Moszkva) Október 19. 11:30

tipp: 3 set lesz a mérkőzésen
odds: 2,50
office: unibet
tét: 10*


Próbáltam hinni a tisztaságban, hogy ebben az évben azért nem fognak olyan pofátlanul bundáztatni az orosz szervezők, de nem lett igazam. Hétfőn a Kunitsyn - Kuznetsov meccs direktbe nagyon hosszú három szettesre lett húzva, a végletekig breakelve egymást a két orosz, normál esetben sima 2-0 Kunitsyn -nek, tegnap pedig ugyanezt játszotta el Bogomolov és Lajovic, Jankovic lélektelen játékát látva, ahogy a végén leadta a meccset, a hálóba ütve a labdákat, s a végén egy pici kis bosszúság sem látszott az arcán, szépen el volt ez rendezve ...
Ma ismét várom az orosz rendezők előregyártott forgatókönyveit. Egy orosz származású amerikai és egy exszovjet kazah meccsén pedig pláne lehet várni a szaftos fordításokat meccs közben. Kukushkin -nak főleg majd a szentpétervári versenyen kell nagyon mennie, hiszen ott címvédőként indul. Itt azonban bőven jól jöhet egy döntő szettes, "izgalmas" mérkőzés, ahol még felkészítheti magát a nagy feladatokra, s látva Bogomolov ajándékozó kedvét, amilyen könnyen adta el a szerva játékait tegnap, a döntő szett igazán adja magát. Kár, hogy nem a játékot kell itt elemezni, de az oroszok olyan viszonyokat teremtettek, hogy kénytelen az ember a mögöttes szándékból kiindulni. Rendkívül sok a döntő szettes találkozó, s ez rendre így van, ha keletre látogatnak a teniszezők. normál esetben adná magát a Bogomolov siker, mivel Kukushkin most nincs formában, ám a hazai pálya annyira bekavar a találkozóba, hogy az döntő szettben csúcsosodhasson ki.
Eredmény: 1-2 (4:6,6:3,4:6)

2011. október 18., kedd

James BLAKE - Olivier ROCHUS
(ATP, Stockholm) »»» Október 18. 16:00

tipp: Blake 2-0 -ra nyer
odds: 2,15
office: betclic
tét: 10*


Tavaly itt hihetetlen nagy verést mért a finn Nieminen a korábbi TOP10 -es amerikai kedvencre. James nem tétlenkedett, s a sokak által lesajnált teniszező szépen összekapta magát, a kapkodást a higgadtság vette át, s ennek meglett az eredménye. Legutóbbi versenyén döntőzött Sacramnetoban, így kellő önbizalommal, s pihenten érkezhetett meg a svéd fővárosba. Mindez nem igaz az idősebbik Rochus testvérre Olivierre. A belga teniszező rennesben az egész hetet végig nyomta, s végül a döntőben kellett az egyértelmű nagyobb tudású Benneteau előtt fejet hajtania. Rochus sem mai gyerek, egy kemény sorozat után jóval nehezebben regenerálódik a szervezet, a frissebb, játékra éhes amerikai pedig könyörtelenül kihasználhatja a rivális elpilledését. Blake jó úton jár, hogy ismételten a TOP50 -be köszönthessük, agresszív, írányítókészségére épülő játéka pláne aranyat érhet a kisebb termetű flamanddal szemben. Az egymás elleni mérleg is ezt támasztja alá (4-1), utolsó négy fellépésükből négyet hozott Blake, érdekesség, hogy ez lesz a harmadik svéd fővárosbéli találkozásuk. Úgy vélem Blake megtartja stockholmi makulátlan mérlegét Rochus -sal szemben, s most szettveszteség nélkül harcolja ki a továbbjutást, a múlt heti menetelés hatására lassabban mozgó ellenfelével szemben.
Eredmény: 2-0 (7:6,6:3)

2011. október 17., hétfő

Andrey KUZNETSOV - Igor KUNITSYN
(ATP, Moszkva) »»» Október 17. 18:45

tipp: Kunitsyn 2-0 -ra nyer
odds: 1,70
office: betsson
tét: 10*


Ellen megyek a moszkvai bunda találgatásoknak, s itt csak azért is az elméletileg papírforma két szettes győzelmet várom el a két orosz találkozóján. Túlzottan gyanús lenne, ha minden mérkőzés döntő szettben kerülne ki a győztes. Kunitsyn remek kemény pályás játékosnak mondható, alapvonal játéka kiemelkedő, ráadásul odahaza a tavalyi negyeddöntő után van védeni való pontmennyisége is. A fiatal Kuznetsov salakos játékosnak tekinthető, de az otthoni tornát ő sem szerette volna kihagyni. Mindössze egy kemény borítású mérkőzést játszott idén! S azt is elbukta két breakelt szettben a visszaeső Challengeres francia Millot -val szemben. Kuznetsovnal a lágy mederű, hosszú labdamenetes mérkőzések fekszenek, ahol fáraszthatja az idősebb riválisait. Ez a gyorsított moszkvai borítás alap esetben azonban a megszokottakhoz képest jóval gyorsabb lesz, félő nem bírja majd tartani magát az ilyen viszonyokhoz remekül illeszkedő tapasztalt honfitársához. Jó ómen Kunitsyn számára, hogy tavaly is orosszal kezdett, akkor Andreev -t is két szettben intézte el, most a kifejezetten szemcsés borításra felkészített Kuznetsov sem foghat ki rajta. Ha az orosz tornák által emlegetett bunda elkerüli ezt a találkozót, könnyed két felvonással zárulhat a center pálya programja.
Eredmény: 1-2 (5:7,6:4,3:6)

2011. október 16., vasárnap

Petra KVITOVA - Dominika CIBULKOVA
(WTA, Linz) Október 16. 14:30

tipp: 20 game alatt a mérkőzésen
odds: 2,09
office: pinnacle sport
tét: 10*

A hagyományos linzi tornán cseh-szlovák döntőt rendeznek. A wimbledoni bajnoknő Kvitova a nyári sikere óta csak kereste az igazi önmagát, úgy néz ki a terem időszakra meg is találta. Tavaly év végén és ez év elején is nagyon ment tornatermi viszonylatban, halomra nyerte a tornákat, sőt ez évben még veretlen is mikor feje fölött tető állott. Hatalmas adogatások, agresszivitás, rengeteg nyerő ütés, a vállalkozó kedv ezen a tornán is kifizetődő. Különösebb gondja nem is akadt az elődöntőig, ám a veszett első szett és második szett break hátrány (3-4) is képes volt megújulni s végül egyértelműsíteni ki a jobb. Ha Ebben a meccs második felében tanúsított szemlélettel érkezik a fináléra akkor a tömör-gyönyör kis pöttöm Cibulkova -nak sem lesz esélye a részsikerre. Cibulkova nagy munkabírásával, lábmunkájával kerekedett végül felül a riválisain, többnyire három szettben addigra elfárasztotta őket. Komolyabb ellenfele Safarovan kívül nem is akadt, de az éles Kvitova egészen más vonulatot képvisel. Közös történetük ez évben indult el, s három mérkőzést számlál, mindet a cseh lány nyerte, kemény pályán rendre ellenállást nem tűrő játékkal, könnyedén tolta le a pályáról, legutóbb a FED Cup mérkőzésen. Ilyen körülmények között nem fekszik a Cibulkova -nak a cseh erőtől duzzadó játéka, nem látom benne azt a tényezőt amivel nemhogy elkaphatná, de megszorítani tudná ellenfelét. Két szettes sima Kvitova tornagyőzelmet várok.
Eredmény: 2-0 (6:4,6:1)

2011. október 15., szombat

Andy MURRAY - Kei NISHIKORI
(ATP, Shanghai) Október 15. 14:05

tipp: 19,5 game alatt
odds: 1,94
office: pinnacle sport
tét: 10*


Federer pihen, Djokovic sérüléséből lábadozik, Nadal elvesztette év végére a motivációját, s golfozni ment ... Hát ki Október tenisz nagykövete, aki képviseli a csúcsteniszt? Igen a skót Andy Murray, aki fejébe vette, hogy az év végére utoléri a korábban elérhetetlennek tűnő svájci klasszist Roger Federer -t. A korábban említett közvéleménynek való megfelelés nem nyomja Andy vállait, főleg ennek köszönhető a menetelése, s látó közelbe került, hogy sorozatban három torna trófeáját is begyűjtse. A glasgow -i Davis Cup fellépése a magyarok ellen, a hazai friss levegő beszippantása adhatott óriási lendületet. A shanghai -i Masterson szinte hiba nélkül játszik, energikus, önbizalomtól duzzad a játéka, nem kedvetlenedik el egy kihasználatlan break pont után, addig csépeli ellenfelét míg az padlót nem fog, így volt ez az ausztrál Ebdennel is, akit az első hat játékban puhított majd könnyű szerrel "kikloffolta" szegény fiút. Bár Nishikori szép hetet fut, ezt a Murray -t nézve ő sem fog sok sót megenni, ugyanúgy darált hús lesz belőle. Nishikori bármennyire is szeretne játszogatni, zsebből nyerőt ütni, Murray -nek mostani időszakában mindenre van válasza, egyszerűen nincs gyenge pontja. Véleményem szerint tovább folytatja könnyed két felvonásos menetelését a döntőbe, ahol kissé nehezebb dolga lehet, vélhetően Ferrerrel szemben, de a végső sikert a kis spanyol sem akadályozhatja meg.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:0)

2011. október 14., péntek

Andy MURRAY - Matthew EBDEN
(ATP, Shanghai) Október 14. 15:15
tipp: 19,5 game alatt
odds: 1,72
office: bwin
tét: 10*


Sokat számít az időzítés, s a lelki tényezők is, ezt jól tudjuk. A skót láthatólag felszabadult a nagy tornák után, semmilyen elvárásnak nem kell megfelelnie, így szépen gyűjtögetheti a tornagyőzelmeket, Bangkok és Tokyo után shanghai is bevételre várat. A játéka lenyűgöző, vasárnap reggeli kelés után látva a játékát az embernek kedve támadt lemenni a tenisz pályára. Úgy játszott a döntő szettben Rafa -val, mint egy CH szinten megragadó átlagos teniszezővel. Ez újabb önbizalom cseppeket eredményezett, s ugyanolyan lendülettel darálja be ellenfeleit. Wawrinka ellen kisebb elalvása jól jöhetett a továbbiakra, figyelmeztetvén önmagát, hogy teljes koncentrációra van szükség, lazaságnak semmi helye. A Masters torna meglepetése az ausztrál tehetség Ebden szereplése, aki remek adogatásokkal bír, játéka a tipikus nyurga teniszezőkéhez hasonlít. Az előző fordulóban kellett Simon dekoncentrált játéka is, aki visszaengedte döntő szettben az ausztrált. Murray ilyen szívességet nem fog megengedni a riválissal szemben mostani formáját tekintve szettveszteség nélkül megoldandó feladat. Murray -nek remekül megy a nagy adogatókkal szemben a fogadás, anticipációs készségeit itt aztán tényleg kamatoztathatja, Ebden pedig egyáltalán nem a fogadójátékáról híres, Simon gyengécske szerváit, főleg második adogatásait könnyű szerrel lekezelhette, Murray helyezett szerváival szemben nem lesz ellenszere. Reális esélye van az év végére Federer utolérésére, itt nem fog felesleges perceket tölteni a pályán, két minimálisan breakelt felvonásban inti tanulásra az aussit, mondván van még mit tanulnia az igazán magas szintű teniszből.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:2)

2011. október 13., csütörtök

Petra KVITOVA - Patricia MAYR
(WTA, Linz) Október 13. 17:30

tipp: 18,5 game alatt odds: 1,60 office: bwin
tét: 10*


Ami elégnek bizonyult a linzi közönség biztatása mellett egy középkategóriás ellen, az édeskevés lesz a TOP10 -be tartozó, s magát megemberelő wimbledoni bajnokkal szemben. Lehet tudni az osztrák Mayr -ról, hogy salakon képes a legjobb, minőségi játékával előrukkolni, kemény pályán pedig néhol papírt borítani, de azt semmiképpen sem a magasan kvalifikáltakkal szemben. Tegnap Muster és Barbara Schett ökörködése miatt húzódott Mayr programja, ami végül jól jött ki számára, hiszen a bágyadt kezdés után tudta meglepni fáradó francia ellenfelét. Kvitovanak illene virítania valami nagyobbat Wimbledon után, a vb -re remek ajánló levél lenne eme torna begyűjtése, s látva azt, hogy a kiemeltek hullanak mint a legyek, talán nem is kell extra produktum hozzá. Gyors borításon teljesen más dimenzió a cseh bajnok lány, aki első kiemelthez méltóan ugrott be, s mindössze négy gamet engedélyezett a többre hivatott kanadai Marino -nak. Mayr megtette a tőle telhetőt, erőn felül teljesített, innentől emberfeletti mutatvány is csupán a tisztes helytállásra lehet elég. Alázásra van kilátás, nem tudom elképzelni ezen ütőerő különbségek mellett az osztrák hogyan tudna hat game nél többet begyűjteni, salakon még csak-csak, de gyors borításon esélyt sem hagy majd Kvitova. Két szettes rövid mérkőzés várható.
Eredmény: 2-0 (6:2,6:3)

2011. október 12., szerda

Gacon Stephanie FORETZ - Patricia MAYR
(WTA, Linz) Október 12. 18:00

tipp: Mayr +1,5 set (handicap)
odds: 1,77
office: pinnacle sport
tét: 10*


Hol, ha nem hazai környezetben egy rangos, magas összdíjazású tornán kaphatja meg a kedvet a teniszhez egy sógor teniszező. A vöröses-szőke Mayr leginkább salakon jeleskedett, ám minden évben akadt egy-két jobb kemény pályás versenye, legfőképpen, ha extra motivációt tudott találni. Bár francia ellenfele, az érdekes mód rendre ódivatú szemüvegben pályára lépő Foretz lesz, nem kell megijednie tőle, mert, ha erőszakosabb tenisszel lepik meg az ellenfelelek akkor hajlamos elbizonytalanodni, s időbe telik, míg összekapja a saját teniszét. Ezt használhatja ki az osztrák lány, akitől nem áll távol a püfölős, agresszív módi. Foretz átlépett a harmadik X -be, most már nehezebben tudja megtartani a frissességét, márpedig a selejtezőben megvívott három meccs, főleg a német Wernerrel vívott döntő szett kivehetett belőle. Mayr ellenben pihenten, szabad kártyásként várja az ütközetet, amit most kamatoztathat. Hazai közönség előtt Mayr tényleg hajlamos eksztázisba esni, ilyenkor nagyon nehéz megállítani. Bár kétségtelen Foretz számít ezen a borításon esélyesebbnek, ám fizikális tényezők, valamint a körítés segíthet abban Patriciának, hogy minimum megszorongassa a franciát. Véleményem szerint, ha ki is esik az osztrák azt egy közönség szórakoztató három szettben teszi majd, de a továbbjutást is kinézem belőle, a kicsit elcsigázott ellenféllel szemben.
Eredmény: 1-2 (6:32:6,2:6)

2011. október 10., hétfő

David NALBANDIAN - Florian MAYER
(ATP, Shanghai) Október 11. 11:15

tipp: Nalbandian
odds: 1,54
office: pinnacle sport
tét: 10*


Sokan leírták már a "pocakos" argentín harcost, mondván lejárt az ideje. Nos megint meghazudtolja a kételkedőit, hiszen rendre összeszedi magát, bizonyította ezt a szerbek elleni győzelmeivel. Tokyoban is meggyőző formát mutatott, de a káprázatosan ütögető skót fenoménnal, Murray -vel ő sem bírhatott, ahogyan később a döntőben Nadal -t is kilapította a skót úthenger. Nem szegte kedvét a papír vereség sem, s az agyban gyenge Gulbis nyitányként két szettben küldte haza könnyed játékkal a shanghai Mastersról. Év végén hagyományosan jól megy a gauchonak, persze, ha nem sérült, emlékezhetünk a világbajnokságot is nyerte ez időtájt Nalbandian Federert is leckéztetve. Nos az a forma még messze, ám biztató a játékbéli fejlődése. Florian Mayer egy talány számomra. Képes eszméletlen jól teniszezni, ám hajlamos egy rosszul sikerült game után teljes fordulatot venni, s könnyedén bukni a saját szerva játékait, amit annak előtte óriási önbizalommal hozott. Nalbandiannak megvan az a stílusa mellyel kihozhatja a németet a saját ritmusából, nem véletlen, hogy eddigi két mérkőzésükön (igaz jó rég történtek) is szettveszteség nélkül pipálta ki Mayer -t. Nalbandian kezd összeérni, s ezt a kiegyensúlyozottságot kamatoztathatja a germán ellenfelével szemben is, aki sokszor remeg meg mostanság kiélezettebb helyzetekben.
Eredmény: 0-2 (3:6,4:6)

2011. október 9., vasárnap

Agnieszka RADWANSKA - Andrea PETKOVIC
(WTA, Peking) Október 9. 13:45

tipp: Radwanska
odds: 1,50
office: bwin
tét: 10*


A lengyel kislány játékát nézve jókedvre derül a tenisz kedvelő, Radwanska megmutatja, hogy nem csak a szimpla püfölős tenisszel lehet sikereket elérni. Felüdítő látvány Agnieszka variálásokkal teli játékát nézni, ez a könnyedség segíthette hozzá, hogy a tokió -i torna menetelése után a kínai fővárosban is fináléba juthatott. Az új edzőjével, A lengyel FED Kupa csapat szövetségi edzőjével dolgozva rengeteget fejlődött a korábban átlagosként emlegetett adogatása, a fogadójátéka pedig ugyanolyan magas szinten marad, amivel korábban a legjobbak közé verekedte magát. A német Petkovicnál még az is felmerült egy meghatározatlan ideik felhagy az éltenisszel, s a tanulmányaira koncentrál. Nos jól tette, hogy folytatta hiszen az észak-amerikai turnékon, s itt is remekül teniszezett. Játéka azonban korántsem olyan felszabadult, a fizikális nyomásra helyezi a hangsúlyt, ezzel őrölte fel Pavlyuchenkova -t és Niculescu -t is az utolsó két fellépésén, az orosz ellen azonban rengeteg hibát ütve harcolta ki az éjszakázásba nyúló továbbjutást, s így tudta a román ellenfelet korán földbe kell döngölnie, ha döntőzni akar. Radwanska élete egyik legjobb formájában ütöget, mondhatni megtalálta az egyensúlyt, márpedig ez ellen a lengyel lány ellen nem lesz elég germán agresszivitás. Nem véletlen, hogy eddigi négy fellépésüket is rendre Agnieszka húzta be. Ma sem lesz gond a veretlenség megőrzése, az októberi csúcsteljesítményt elnézve, a nagyobb variációs lehetőségeket beszámítva és ismételten lengyel tornagyőzelmet vizionálok.
Eredmény: 2-1 (7:5,0:6,6:4)

2011. október 8., szombat

Rafael NADAL - Andy MURRAY
(ATP, Tokyo) »»» Október 9. 08:00

tipp: Murray +1,5 set (handicap)
odds: 1,67
office: pinnacle sport
tét: 10*

A világ négy jelenlegi legjobbja egy teljesen más kasztot képvisel a tenisz élvonalában. Ha egymás ellen lépnek pályára garantált a magas színvonal. Így lesz ez a japán fővárosban, ahol a megszokottan bal kezén izomtól duzzadó Nadal szettveszteség nélkül a háta mögött, a keleti túráján remek hátszéllel röpülő skór Murray -el játszik ki-ki mérkőzést. Bár az örökmérleg 13-5 -ös ibériai fölényt mutat, mind ennek semmi jelentősége. Murray felszabadultan indult neki az ősznek, a US Open után nem nyomaszthatják a Grand Slam tornák elvárásai, az 500 -as 1000 -es, tornákon már leküzdötte sajátos "lámpalázát", így már többször is sikerült ilyen kategóriájú tornákon Nadal grabancát elkapni. Murray formája bizalomgerjesztő, hiszen Bangkokból is tornagyőzelemmel érkezett, s túltudott lendülni a fáradtságon is. Nadal a Murray elleni mérkőzéseken amúgy is szokott "jótékonykodni" s egy szetteket rendre ajándékozik Murray barátjának. Most erre a formákat nézve nem lesz szüksége Mörének, mert nagyon sül a keze. Úgy vélem kiegyensúlyozott összecsapásra van kilátás, ahol döntő szettben dőlhet majd el a japán trófea sorsa.
Eredmény: 1-2 (6:3,2:6,0:6)

2011. október 6., csütörtök

Caroline WOZNIACKI - Flavia PENNETTA
(WTA, Peking) Október 7. 11:15

tipp: Wozniacki -1,5 set (handicap)
odds: 1,68
office: unibet
tét: 7*


A dán királykisasszonynak ideje volt összekapnia magát az újabb sikertelen Grand Slam szereplés után. Az elégedetlenkedő hangok újból erőre kaptak, mondván mit keres ez az északi lány a világranglista elején komolyabb sikerek nélkül. Nos a válasz, szépen összeszorgoskodta a kisebb tornákon a megfelelő pontmennyiséget hozzá. Eljött az idő, hogy a Rory McIlroy fiúval való szerelemes pillantások után a tenisszel is újra komolyan foglalkozzon. A trón megőrzéséhez pedig illene a egy tornagyőzelmet is virítani. A Kanepi elleni két szettes sikerrel, az utolsó két game megnyerésével kiemelkedett a kisebb gödörből, s a múlt heti észt elleni vereség után ez nagy előrelépést sejtet. Ez a siker lendületet adhat a további pekingi fellépésekre is, az ellenfelet ismervén pedig súlyozottan számíthat. Ez a rivális nem más, mint az olasz Pennetta, aki az egyik pillanatról a másikra képes hihetetlen elbizonytalanodásokat produkálni. Az utolsó fellépésén Cibulkova ellen is hullámvasutazott, szerencséjére az ide-oda breakelgetésben a tömör-gyönyör-combos Cibulkova is partnernek bizonyult, így tovább élvezheti a kínaiak vendégszeretetét Flavia. Ám véleményem szerint nem sokáig, hiszen számára igazi mumust jelent Wozniacki, öt próbálkozásból eddig sikerélmény nélkül maradt a talján lány, s nem jó jel, hogy úgy néz ki a dán kislány mostanra lendülhet igazán játékba. A világranglista vezetőtől, a ranghoz méltó játékot, s magabiztos szettveszteség nélküli sikert várok, a saját adogatásai mellett rendre elbizonytalanodó Pennettaval szemben.
Eredmény: 1-2 (6:3,0:6,6:7)

2011. október 5., szerda

Finnország - Svédország
(Labdarúgás, Eb-selejtező 2012) »»» Október 7. 18:15

tipp: Finnország vagy döntetlen
odds: 2,55
office: unibet
tét: 10*


Magyarországon október 7 -én pénteken, minden, a piros-fehér-zöld színekért szurkoló ember finn drukkerré vedlik át 120 perc erejéig. Ahhoz, hogy hosszú idő után kijuthasson a magyar nemzeti tizenegy egy nagy eseményre ahhoz a rokonaink önzetlen segítségére is szükség lesz, még pedig a bravúros pontszerzésre az Ibrahimovic fémjelezte svédekkel szemben, akik nyáron egy ötössel tömték ki a Suomi -kat. Ehhez bravúr kell? Nem! Szervezett játékkal, ahogyan mi is megmutattuk el lehet kapni a sárga mezesek grabancát. Mixu Paatelainen kapitány keze munkája kezd látszani, a szedett vedett társaságból nyár végére már taktikus, érett futballt mutató együttest faragott, amely ötletes futballal verte 4-1 -re a moldávokat a helsinki-i Olimpiai satdionban, majd a hollandok ellen sem vallottak szégyent (0-2). Ha nem is vallják be maguknak, a svédek nyakán ott van a kés, s lássuk be teher alatt még a svéd sztárocskák is nehezebben felelnek meg az elvárásoknak. San Marino -ban is erősen rezgett a léc, a 62. percig kellett várni, hogy a FIFA világranglista, Európa utolsó miniállam válogatottjának védelmét, emberelőnyben! feltörjék valahogyan. Nos a svédeknek támadniuk kell, ami feküdhet a nyugodtan kontrákra beépítkező finneknek. Ez egy teljesen más szituáció, mint amikor a svédek otthon egy teljesen szétesett finn alakulattal néztek szemben. Most nagy a bizakodás kék kereszteseknél is, akik a hazai nézősereg előtt, jóval nagyobb erőbedobással küzdenek, s most a hirtelen jött téttől kicsit bénult svédekkel szemben ez pontot, pontokat jelenthet számukra.
Végeredmény: 1-2 (0-1)

2011. október 4., kedd

Kevin ANDERSON - Albert MONTANES
(ATP, Peking) »»» Október 6. 06:00

tipp: Anderson 2-0 -ra nyer
odds: 1,70
office: betsson
tét: 10*


A dél-afrikai "dinoszaurusznak, Andersonnak fantasztikus idénye van. Míg korábban elvétve sikerült TOP játékosok skalpját megszerezni, addig mostanra már rendszeres gyűjtővé vált. Augusztusban a világranglista harmadik, skót Murray -t alázta, most pedig az eddig bevehetetlen várnak tűnő Roddick -t tüntette le az útból két szettben. Fantasztikus önbizalommal, magabiztossággal rendelkezik, még maximális koncentráltság mellett is iszonyú nehéz a jó formában lévő afrikai szerváját elvenni, az pedig egyenyesen következik, hogy fogadóként ilyen szervák mögött jóval többet mer vállalni, többet kockáztat ezáltal megsokszorozódtak a nyerő ütései is. A spanyol inkább salakosként elkönyvelt Montanes korábban mutatott fel taraflexen is szép eredményeket, ám az idei év ezen tekintetében alaposan elmarad az elvártaktól. Az amerikai felvezető tornákon és a US Openen is rendre az első körben vérzett el, Russell, Almagro illetve Kukushkin ellenében. A kínai fővárosban szerencséjére egy szintén salakot többet taposó chilei riválisra akadt, így hosszú idő után teljesíthette az első kört. Dél-afrikai riválisa azonban teljesen más dimenziót képvisel, a tisztes helytállás is szép lenne, az is nagy sikert jelentene, ha szoros szettvégjátékra kényszeríteni az ibériai Andersont, véleményem szerint azonban egy-egy breakelt szettel megoldja a továbbjutást Kevin.
Eredmény: 2-0 (7:6,7:6)

2011. október 2., vasárnap

Mikhail YOUZHNY - Nicolas ALMAGRO
(ATP, Peking) »»» Október 3. 06:05

tipp: Youzhny
odds: 1,60
office: unibet
tét: 10*


Múlt héten a hosszas pihenője utáni kuala lumpuri visszatérése során Almagro ugyan meghálálta az első fellépésén a belé vetett bizalmamat, ám a vártnál sokkal nyögvenyelősebben, két rövidítésben túljutván honfitársán. Kisebb gödörben van a hispán, sejteni lehetett, hogy Nishikori ellen már komoly gondjai akadhatnak, sűlt a keze, de a remek ütéseket, több hibával rontotta le. Most a kínai főváros 500 -as versenyén még nehezebb feladata lesz, hiszen az általa még egyszer sem elkapott Youzhny "katonatiszt" vár rá. Az orosz nagyot alkotott a szeptember közepi Davis Cup találkozóin, két győzelemmel segítette a brazilok ellen csapatát, s heroikus küzdelemben vesztett állásból fordította meg. döntő szett 14-12 -re a Bellucci elleni maratoni összecsapását. Ezek után megérdemelt pihenőjét tölthette, s egyúttal feltöltődhetett az év végi rangosabb megmérettetésekre is. Mindkét játékos magas színvonalú játékot predesztinál, ám közös bennük, hogy képesek egy gyengébb sorozat hatására elkedvetlenedni, s akkor nagyobb, meglepő vereségekbe beleszaladni. Almagro sajnálatosan formája ezen fázisát éli, s ebből nem a fonák nyerőket, tenyereseket szóró Youzhny ellen fog kimászni. Első fordulós meccsnek nagyon kemény, ám a jelenlegi asztalon levő formabéli különbségeket tekintve én az orosznak szavazok bizalmat, aki megtarthatja Pekingben is a makulátlan mérlegét az ibériaival szemben.
Eredmény: 2-0 (6:3,6:2)

2011. október 1., szombat

Julia GOERGES - Maria KIRILENKO
(WTA, Peking) »»» Október 3. 05:30

tipp: Kirilenko
odds: 1,63
office: gamebookers
tét: 10*


A lányok a japán főváros után a kínai metropoliszba, Pekingbe utaztak, s folytatják a őszi erőltetett menetet. Ez a "tekerés" mindenképpen jól jön Kirilenkónak, aki szeptemberre lőtte be igazi formáját, a US Openen hihetetlen küzdelmek során kapott ki döntő szettben a későbbi győztes Stosur -tól, de ez sem vette kedvét, Guangzhouban és Tokyoban is szépet menetelt. Akaratos, agresszív játéka kevesebb hibát tartalmaz mostanság, ezzel tudja megfogni riválisait. Goerges ellenben valamelyest visszaesett, s ami elég a középkategóriások ellen, az a legjobbakkal szemben édeskevés. Fejbéli zavarodottságát is igazolják a Sharapova elleni legutóbbi veresége során felmutatható tények, ahol második szettben 5:3 -nál nem tudta kiszerválni a szettet, s végül a két rövidítést is elbukta. Julia nem tűnik olyan élesnek, mint a tavasz folyamán, jóval több hibát vét a korábban oly magabiztos adogatásai mellett, így pedig nehéz egy TOP20 -ast meglepni.Eddig egyszer találkoztak, ez év júliusában Stanfordban viszonylag könnyedén 6:2,6:3 -al kényszerítette térdre a német leányzót, azóta Kirilenko önbizalom terém még inkább megerősödött, s készen áll a germán újbóli leigázására.
Eredmény: 0-2 (6:7,3:6)