2013. március 31., vasárnap

Allie WILL - Marcela ZACARIAS
(WTA Monterrey QF)   Március 31.   22:00

tipp: Zacarias
odds: 2,10
office: betsson


A mexikói teniszezők számára a monterreyi az egyik legnagyobb kiugrási lehetőség. A lányoknál a rendkívül tehetséges tizenéves Zacarias számára nagy lehetőség, hogy még egy fokot előrelépjen a fejlődés létráján. A hangolódás remekül sikerült, hiszen a szintén hazai rendezésű metepeci ITF tornát meggyőző teljesítménnyel a döntőben az osztrák Rottman -t 6:1,6:1 -el elgázolva. A nagy győzelem után bő egy hetet pihenhetett, így frissen vághatott neki a még nagyobb megmérettetésnek. A nagyvárosi bemutatkozás is remekül sikerült, a kemény pályán "masszív" ütőnek számító Savchuk -t is két szettben küldte haza. A következő feladat is megoldható a fiatalos lendülettel, energikussággal, az átlagosnál nagyobb motivációval leküzdhető, átléphető a következő ellenfél is. Az amerikai Will is ITF tornákon probált lendületet szerezni, ám csalódást szerzett azzal, hogy már ezen rangtalan tornákon a selejtezőben elvérzett! Nem kérdés a mexikói sokkal jobb állapotban, sikerre éhesen várja az összecsapást, ezt az irodák is "észrevették", így mostanra teljesen megfordultak az esély számok a mérkőzést illetően. Bízom a mexikói tehetségében, lendületében, véleményem szerint a menetálisan is rendben lévő közép-amerikai Zacarias prófétára sem hoz szégyent mai teljesítményével.
6:2,6:2

2013. március 30., szombat

Noppawan LERTCHEEWAKARN - Alexandra STEVENSON
(WTA, Monterrey)   Március 30.   18:30

tipp: Lertcheewakarn
odds: 1,60
office: betvictor

Nagyon érik már a salakos szezon, míg Charlestonban a lányok már zöld salakra váltanak, addig a mexikói Monterrey -ben még tartják magukat, s az idény utolsó kemény pályás tornáját rendezik meg. A selejtezőket már a hétvégén elkezdték, van mi rostálni a mezőnyön. Az általam kiválasztotot összecsapáson is olyan két játékos ütközik meg, akik az elmúlt hetekben, hónapokban ITF szinteken próbáltak formába lendülni. A thaiföldi tehetség Lertcheewakarn már megmutatta oroszlánkörmeit rangosabb WTA tornákon is, főleg a délekelet-ázsiai térségben rendezett vidalaokon, energikus, lüktető stílusú játékkal rendelkezik, rendkívül kellemetlen játékos. A vetélytársa a kiöregedő félben levő amerikai Stevenson lesz, aki mostanság jóval kevesebb meccset vállal be, s érdekesség, hogy teremben még tudja tartani magát, de szabadtéren erősen negatív mutatókkal rendelkezik. A 32. életévében már nehezebb regenerálódnia a teniszező szervezetének, múlt héten Stevenson a sunderlandi TF tornán is sérülés miatt volt kénytelen visszalépni, kérdés az akkori problémáit mennyire tudta kipihenni, feltudott e kellően készülni erre a nagyobb feladatra. Lertcheewakarn előtt a jövő energikus játékkal rendelkezik, véleményem szerint a fizikálisan jobban felépített, s pihentebb thai lány a vártnál könnyebb szerrel őrölheti fel a lassan "nyugdíjba" készülő amerikai ellenfelét.

2013. március 29., péntek

Serena WILLIAMS - Maria SHARAPOVA
(WTA Miami)   Március 30.   16:00

tipp: Williams -3,5 game
odds: 1,56
office: pinnacle sport

Furcsa mód az utóbbi hetekben megfordult a tendencia, míg a férfiaknál rendre elhullanak a legjobbak, addig a női finálékba odatudnak érni a legjobbak. Miami -ban papíron a legerősebb döntőnek szurkolhatnak a kilátogatók, hiszen a világelső Serena Williams, s a világranglista második orosz szőkeség Sharapova mérkőzik meg. A száraz adatokat nézve tehát egy nagy csatára számíthatnánk, ám a valóság könnyen egy újabb nagyon sima Serena diadalt hozhat magával. Kis túlzással, emberemlékezet óta nem sikerült Maria -nak megszorongatnia a "bombázó" amerikait, szettet legutóbb Charlestonban salakon tudott lopni Masha 2008 -ig kell visszamenni ezért az eredményért, ha kemény tekintetében nézünk vissza, akkor pedig egészen 2005 -ig kell időt utaznunk! Ez óhatatlanul is kisebb-nagyobb kisebbségi komplexust építhetett ki Sharapova -nal a pályán belül, egyszerűen nem tudja feldolgozni azt, hogy az őt halomra verő Serena -t kellene legyőznie. Próbálkozik, próbálkozik Maria becsülettel, de egyszerűen lebénul a meccsek elején, csúnyán kifejezve tele van a bugyija, s így semmi esélye a háló túlsó feléről ágyúzó Serena -val szemben.
Sokszor mutatott jó formát, könnyed menetelést az utóbbi években is Maria, s azt mondták, hogy most elkaphatja Serena -t, ám végül rendre nagy verést kapott. A közelmúltból elég csak a tavalyi három buktát elővenni, köztük az Olimpiai döntőben elszenvedett 6:0,6:1 -t, s idén is egyértelmüsítette Serena Maria -ban, hogy nem adja át a trónt önszántából senkinek, Doha -ban is 6:3,6:2 -re könnyedén intézte el az oroszt. A Cibulkova elleni érthetelen leblokkolást leszámítva, ahol végül a sírból is játszi könnyedséggel fordította meg a meccset, könnyedén jutott idáig Serena, Sharapova ellen lélektanilag rendre felülről kezdheti meg a találkozókat,érdekes, de Maria rendre magára teszi a súlyt azzal, hogy úgy érzi most jött el a pillanat hosszú idő után, hogy megverje a nagy riválisát, ám a nagy akarásból nyögés lesz/lett a vége. Lesz még itt Serena verés, ám nem érzem azt Maria -ban, hogy fejben tudott volna újítani. A játéka megvan, ám mentálisan kellene felfrisítenie magát, s nem túl gondolkodnia a Serena elleni történeteket, ha ez sikerülne, akkor lenne esélye az amerikaival szemben, most nem lesz.
4:6,6:3,6:0

2013. március 28., csütörtök

Peter TOREBKO - Maxime TEIXEIRA
(ATP Challenger San Luis Potosi)   Március 28.   20:30

tipp: Teixeira
odds: 1,57
office: betway

Az e héten Mexikóban megrendezendő Challenger tornán a szokottnál jóval gyengébb mezőny jött össze, így számos, általában ITF szinten probálkozó teniszezővel is találkozhattunk a főtáblán. A kisebb érdektelenség a pénzdíjnak is szólhat, míg Pereira -ban 50 ezer dollár, Le Gosier -en 100 ezer dollár az összdíjazás, addig itt San Luis Potosi -ban csekély 35 ezer dollár. A korábban nagyobb elánnal hasító német Torebko is szerencsét próbál, aki az elmúlt évben nem tudta megismételni a korábbi fejlődési ütemet, s inkább visszalépett az ITF szintekre, erőt és önbizalmat gyűjteni. Kevés sikert ért el, a korábbi energikus, lüktető játékán a bizonytalanság lett urrá. Mindezen jeleket az első körös meccsén is észrevettem, ahol a hazaiak egyik kedvencét Garza -t ugyan 6:3,7:6 -ra verte, ám azt tudni kell a mexikóiról, hogy kemény pályás versenyző, salakon nagyon ritkán nyer találkozót. A gyenge folyamú mérkőzésen így is többször breakelte Garza a Torebko -t, ami a mai találkozóra nézve több, mint aggasztó. A francia Teixeira is a nagy tehetségek közé sorolandó, egy szinten emlegették éppen Torebko -val, ám nála nem tapasztalhattunk visszaesést, ő tartja a szintjét, s energikus játékot tudott pályára vinni Potosi -ban is. Az argentínok egyik új felfedezettjét egy jóval lüktetőbb tempójú mérkőzésen múlta felül. A francia játékában sokkal keveseb a hiba, szereti irányítani a találkozókat, ami a csökkent önbizalommal rendelkező vetélytárssal szemben is előirányozza a taktikát, ha kezében tartja  a marshall botot, akkor már félig nyert helyzetbe kerül. Mindent egybevetve a francia előrébb tart, mind fizikális, mind mentális tényezők terén, ezért várom Teixeira sikerét.
3:6,6:2,4:6

2013. március 26., kedd

Gilles SIMON - Janko TIPSAREVIC
(ATP, MIami)   Március 26.   22:15

tipp: Simon
odds: 1,74
office: pinnacle sport

A napos Miami -ban már a nyolc közé kerülésért harcolnak a legjobb férfi teniszezők. Egy elviekben kiegyenlített csatát ígérő párosítást választottam, ahol mindkét fél számára lélek melengető érzés lenne a továbbjutás. Sem a francia Simon, sem a szerb Tipsarevic nem tudott még nagyot menetelni idén, Simon az Australian openen tette le a névjegyét, amikor honfitársa ellen herokius öt szettes mérkőzésen, "fél lábbal" nyerte meg a mérkőzést, erre az elszántságra, győzni akarásra ma is szükség lesz. Tipsarevic nagy talány idén. Az év első Grand Slam -én még csak-csak helytállt, de utána elszakadt valami, s nem találta a fonalat, sorra búcsúzott első körös vereségekkel, (Montpellier, Marseille, Dubai, Indian Wells), Llodra, Tursunov, Davydenko, Gulbis verték, olyanok, akiktől normál esetben nem kap ki, de most ráadásul könnyed két szettekben tette meg egyaránt. Ugyan Miami -ban két győzelmet számlál, s véget vetett a negatív szériának, ám látva az Anderson elleni szenvedését, a folytatásban nem számíthat sok jóra. Egyszerűen nem találta az első szerváját Janko, ami betudható az átlagosnál erősebb szélnek is, de amásik oldalon Anderson azért aprította az ászértékű adogatásokat. Tipsarevic rengeteg hibával játszott, s csak a dél-afrikai eldurranásának köszönheti a továbbjutását, emellett remekül vetette be a harmadik szett elején az ápolási szünetet mellyel kizökkentette a ritmusából Anderson -t. Simon ellen egy teljesen más jellegű, rakkolósabb találkozóra van kilátás, s a hosszabb labdamenetekben Janko -nal a jelenlegi forma mellett, bőven benne van a hibák gyártása. Simon az egyik legtürelmesebb teniszező a mezőnyben, jól tologatja a labdát az egyik sarokból a másikba, s remekül érzi meg, hogy mikor támadhat be hirtelen az ellen egy-egylagymatagabban visszatett ütésére. Simon játéka eddig sem ízlett nagyon Tipsa -nak, nyolc randevújukból után 6-2-re a vékony gall vezet. Eddigi meccseit meglehetősen magabiztosan gyűjtötte be, mind Hewitt, mind Zemlja ellen, végig a kezében tartván az irányítást, két-két szettben győzte le az ellenfelét. Tipsarevic messze van a legjobbjától, ez nem TOP10 -es tenisz amit az elmúlt két hónapban bemutatott, Simon taktikája győzelmet érhet az indiszponáltan játszó szerb ellen.
5:7,6:2,6:2

2013. március 25., hétfő

Sorana CIRSTEA - Jelena JANKOVIC
(WTA Miami)   Március 25.   22:00

tipp: Cirstea
odds: 2,00
office: bet365

A szerbek egyik korábbi világelsőjének, Jankovic -nak nagy lökést adhat a bogotai salakos WTA torna megnyerése. Ám azt is látnunk kell, hogy ami a Dél-Amerikában a gyengébb mezőnyben elég volt az még édeskevés Jelena -tól, ha nagy sikereket akar elérni akár taraflex borításon, ezért alaposan meg kell szenvednie. A nyitány jól sikerült, hiszen Duval -t két szorosabb szettben tette félre, majd a látványosan, magához képest is gyengén muzsikáló Petrova -t is legyűrte egy még szorosabb szettekből álló mérkőzésen. A forma tehát javul, ám még messze van az ideálistól, egy fixen játsszó, akaratos ellenfél ellen nem biztos, hogy elégnek bizonyul a néhol védekezésbe átcsapó, variálós tenisze a szerbnek. Márpedig, ha a román Cirstea elkapja a fonalat, akkor nagyon nehéz megállítani, erről Kerber is tudna mesélni, akit Cirstea a 3. fordulóban játszi könnyedséggel intézett el, azt csinált vele, amit akart, pontos játékával elkedvetlenítette a germán lányt, s rengeteg hibára is kényszerítette, ami valljuk be nem sokaknak sikerül a világranglista 6. ellen, ráadásul a német múlt héten elődöntőzött Indian Wellsben, tehát hullámvölgyről sem beszélhettünk az esetében. Cirstea -nak kemény adogatásai vannak, melyből bátran támad, s fogadóként is az agresszivitás viszi előre a játékát, kérdés Jelena -nak mennyire lesz ellenszere. Eddig négyszer találkoztak, 3-1 -re a román vezet, igaz tavaly Jankovic egy nagy pofont osztott ki neki, Abból tanulva, s látva Cirstea koncentrált, pontos játékát arra számítok, hogy Jelena a nagy nyomás alatt Kerber -hez hasonlóan hibák sorába szaladhat bele, itt már nem engedhetné meg, hogy 3-4 -szer breakelje egy olyan ellenfél, aki női szinten koncentrált állapot mellett remek adogatójátékkal rendelkezik. Véleményem szerint a fiatal román törleszt a tavalyi dallasi nyaklevesért.
0:6,4:6

2013. március 23., szombat


Albert RAMOS-VINOLAS - James BLAKE
(ATP Miami)   Március 24.   16:15

tipp: Blake
odds: 1,56
office: pinnacle 

Ráülök a Ramos-Vinolas hullámvasútra. Tegnapi nap nagyon biztos voltam az ibériai sikerében, Monaco sebzettségét illett kihasználni, ám a mérkőzésen mutatott indiszponáltsága okán majdnem elbukta a már a második szettben agyon nyert mérkőzést. Egy maga alatt levő Monaco volt képes elbizonytalanítani Ramos -t, ami egyáltalán nem jó előjel a folytatást illetőn. Amíg a spanyol szenved, addig az amerikai tenisz egyik ikonja, James Blake próbálja élvezni a teniszben hátralevő egy-két évét, számtalanszor láthattuk ilyen helyzetekben az igazi klasszisok szárnyra kapnak, s a pályafutásuk utolsó éveit megnyomva egy-egy nagy sikert rendre lecsippentenek a fáról. Miami -ban nagy kedvvel vetette magát játékba Blake, játszi könnyedséggel verte honfitársát Harrison -t, majd Benneteau -t is lemosta a pályáról. Látványos játékkal rukkolt elő, s ami fontos nem csak adogatóként, de fogadóként is rendre nyomás alatt tudta tartani az ellenfeleit, rengeteg break lehetőséghez jutván ezzel. Blake számára duplán hazai környezetről beszélünk nem csak a nézők, de a borítás is kedvez számára, pontos gyors játékra képes, remek formája pedig csak dob a mutatóin. Tavaly már "megismerhették" egymást, Winston Salem -ben 6:4,6:3 -ra diadalmaskodott James, látva a kedvét, formáját azt mondom most is hasonló eredményre, kimenetelre számíthatunk.
6:4,2:6,7:5

2013. március 22., péntek

Juan MONACO - Alber RAMOS-VINOLAS
(ATP Miami)    Március 22.   16:15

tipp: Ramos-Vinolas
odds: 1,76
office: marathon


Egy teniszező életében többször előfordul kisebb-nagyobb hullámvölgy. Tavaly Monaco év végén még ezerrel hasított, Kuala Lumpur és Tokyo "környékén" tornagyőzelemmel is gazdagodott, az év végeztével azonban filmszakadás történt. A sajtó kisebb magánéleti gondokat is megszellőztetett, kérdés mi igaz ebből, mindenesetre az argentin mély gödörben van ez biztos. Egy TOP15 -ös játékostól joggal várhatjuk, hogy feltápászkodik a padlóról, Monaco -nak ehhez azonban jóval nagyobb meccsszámra van szüksége. Idén elszáguldottak a többiek mellette, mindösszesen négyszer lépett pályára a Davis Cup-on kívül, s rendre vereséget szenvedett. Múlt héten Indian Wells -ben Matosevic tett róla, hogy még jobban elbizonytalanítsa Monaco -t, a gaucho az első szettben tartotta magát (7:5), aztán egy 6:0 -ás szettel "igazolta" mindenki számára, hogy milyen rossz mentális helyzetben van jelenleg. Innen nagyon nehéz lesz kikászálódni, szerintem a salak szezon hozhatja meg a változásokat, addig a szenvedés marad osztályrészül Juan barátunknak. Ramos-Vinolas -ban megvannak a "ragadozó" hajlamok képes a lent lévő ellenfelekbe beledöfni a tőrt. A beugrója is remekül sikerült a cseh Hajek -t nagyon sima két szettben utasította félre, a könnyed győzelem az önbizalmát is megemelhette. Eddig egyszer találkoztak, tavaly Acapulcoban, amikor még Monaco "normál" formában volt két szettben győzött salakon a spanyol. Látva a jelenlegi mély hullámvölgyét Monaco -nak, s az ibériai kontrollált játékát,ma is az európai sikerét várom, Monaco részéről félő, hogy egy újabb szoros szett elvesztése, a meccs könnyed befejezését ígéri Ramos-Vinolas számára.
2:6,6:4,3:6

2013. március 21., csütörtök

Marius COPIL - Guillaume RUFIN
(ATP Miami)   Március 21.   16:00

tipp: Copil
odds: 1,66
office: pinnacle sport

Miami -ban a selejtezőből érkezők is elkezdik a főtáblás csatározásokat. A kvalisok formájáról éles képet kaphattunk a lejátszott egy-két meccs alapján, ebből kiindulva reális következtetéseket hozva könnyebb választást hozhatunk egy-egy meccs kimenetele kapcsán. A román Copil szépen felépítette magát, pár éve szinte csak Challenger mérkőzéseket játszott, mostanra elérte, hogy fix egyes játékosként számítanak rá a román Davis Cup csapatban, s az ATP viadalokon is remekül helyt állt. Marius február közepén Quimperben rendkívül meggyőző teljesítménnyel nyert meg egy Challenger tornát, Ghedin, Müller, Ignatik, Sela és Gicquel legyőzésével, mindösszesen egy szettet elvesztve a luxemburgi ellen. Azóta a pihenést, az edzést választotta, ami jó döntésnek bizonyult, nem nyúzta magát, nem terhelte túl magát, így Miami -ba frissen, teljesen frissen érkezhetett. Ennek következtében tudta két-két szettben kiütni Darcis -t, s a németek egyik legnagyobb ígéretét Struff -t is. Komplett teniszezőről beszélünk esetében, agresszív adogatójátékában, nem hagy támadható felületet a riválisoknak, s fogadóként is előrelépett az elmúlt egy évben. Az ellenfélről, a francia Rufin -ról már említettem szót pár nappal ezelőtt. A gall fiú nem igazán kapta el a ritmust az év elején, kemény pályán még szoknia kellett a ritmust, most van feljövőben, de látszanak a lemaradás jelei, Ignatikot és Viola -t is kemény három szettes meccseken gyűrte le. esetében egy salakot kedvelő játékosról beszélünk, ahhoz, hogy gyorsabb borításokon is esélye legyen hosszú távon, formába kell kerülnie, ettől még messze van. Copil lendületes játékával, már-már tökéletes adogatásaival képes lesz nyomás alá helyezni a még bizonytalankodó Rufin -t, jelenleg előrébb tart a román, s ez az ő továbbjutását ígéri.

2013. március 20., szerda

Gilles MULLER - Lukas ROSOL
(ATP Miami)   Március 20.   16:00

tipp: Rosol
odds: 1,85
office: betclic

Miami -ban az első fordulóval a fiúknál is megkezdődnek a főtáblás csatározások. Luxemburg büszkesége, a számos nagy skalpot begyűjtő Gilles Muller ideális ranglistás helyének köszönheti a főtáblát, más különben jelenlegi formája és játéka egyáltalán nem biztos, hogy predesztinálta volna a szereplését.
Nagy szerváiról, bátrabb röpte játékáról ismert hercegségbeli teniszező az idén nem tudott egyenletes teljesítménnyel előrukkolni a marseillei Gasquet és Granollers verésen kívül, rendre betlizett a valamire is való ellenfelekkel szemben. A cherbourgi tenisz tornán is látszott, hogy nem stimmel minden Muller -el! Egy salakon feltűnő, az ITF szinteken edződő francia versenyző, Axel Michon is kellemetlen szituációkba terelte,normál esetben le lehetett volna ütni a kis termetű gall fiút, ám saját hibái elbizonytalanították Gilles -t, így fordulhatott elő, hogy a korábban tie-breakekben is jeleskedő luxemburgi két rövidítésben kapott ki, egy jóval lassabb játékkal rendelkező TOP300 -on kívüli riválistól. Azóta folytatódik a vesszőfutása, Indian Wells -ben Lorenzi, másodjára a dallasi CH versenyen Falla verte két-két breakelt szettben.
Ugyan Rosol sincsen csúcsformában, de ez az év valamivel többet hozott számára. Szerepelhetett a Davis Cup csapatban, mely Svájcból hozta el a győzelmet, kivéve a részét a történelmi hosszúságú páros meccsből is. A diadalmenetek váratnak magukra, ám a cseh fiú pár győzelmet összetudott szorgoskodni. Meg van a nagy adogatása, s játékban sem ügyetlen, nem véletlen a tavalyi Nadal elleni wimbledoni világra szóló sikere sem, csupán szervával azt a meccset sem nyerte volna meg. A maga alatt levő Muller -t jelenlegi játékával képes lehet elkapni, Rosol nem az a magába roskadó fajta, technikailag képzettebb, mint riválisa, ezt az előnyét kihasználva verheti ellenfelét, energikus játékával könnyedén hibára késztetheti a hálóhoz felmerészkedő riválisát. A mai napon az összeszedettebbnek tűnő cseh fiú sikerét várom.
5:7,4:6


2013. március 18., hétfő

Samuel GROTH - Fritz WOLMARANS
(ATP Challenger Rimouski)   Március 19.   17:00

tipp: Groth
odds: 1,53
office: fortunawin

Kanadában remek élő közvetítés mellett élvezhetjük a Challenger torna mérkőzéseit. Rimouski -ban lépnek pályára az ATP nagy tornájáról kívül rekedtek. Amerikaiak, kanadaiak, ausztrálok is megtalálhatók a mezőnyben, itt van az Aussik Mr. Muscle -je, Gajdosova korábbi férje, aki nagy adogatásaival, megjelenésével a mezőny legtöbbjét alapjába véve megtudja "félemlíteni".
Technikai tudása ugyan nem veri az eget, ám erővel, energiával tudja pótolni a hiányosságait, s ez a Challenger szinten beválik neki, itt nincsen annyi klasszis, beérett profi a mezőnyben, elevickél az év folyamán ezen a szinten, nem véletlen, hogy az ATP nagyobb rendezvényein nem nagyon tudja megmutatni magát. A keddi ellenfél a dél-afrikai színeket képviselő Fritz Wolmarans lesz, aki nagy hullámvölgybe került idén. Idén mindössze ITF szinten indult, de ott is csak ímmel-ámmal nyert mérkőzést, a vesszőfutása most tetőzik, múlt héten a 17 éves helyezetlen kanadai kisfiútól Schnur -tól is két breakelt szettben szenvedett vereséget. Közeli emlékeik lehetnek egymásról, hiszen tavaly év végén Knoxville -ben találkoztak,, ahol három szettben kerekedett felül az ausztrál. Volt alkalmam megtekinteni a mérkőzést, s a már említett megfélemlítést remekül alkalmazta Groth, fokozatosan felőrölte az ellenfelét, elbizonytalanította, azzal, hogy magabiztosan hozta az adogatójátékait. Látva Wolmarans gyengébb formáját, azt mondom most is Samuel örvendhet majd továbbjutásnak az összecsapás végén.
6:4,4:6,7:6

2013. március 17., vasárnap

Sanam SINGH - Bradley KLAHN
(ITF Calabasas)   Március 17.   20:00

tipp: Klahn
odds: 1,50
office: bet365

Az egyik legígéretesebb amerikai tehetség Bradley Klahn, aki érdekes döntést hozott azzal, hogy az indian wellsi torna selejtezője mellett, a dallasi Challenger tornát is kihagyva, inkább a calabasasi ITF tornára neveztette magát. Ő tudja, de úgy néz ki jó döntésnek bizonyult, hiszen a gyengébb mezőnyben végighasítva jutott el a fináléig szett elvesztése nélkül. Mai ellenfele a nyomorból magát felküzdő indiai Singh lesz, aki tavaly dobbantott nagyot, addig rendre az ITF tornákon, főként a hazai rendezésű eseményeken szorgoskodta össze a ranglista pontjait. Az év második felében vitt e tovább a lendület, az Challenger viadalok hangulatába is beleszagolhatott, s szép eredményeket ért el, főleg a  shanghai negyeddöntőjét rakhatja ki az ablakba. A forma a vártaknak megfelelően visszaesett valamelyest, a nevesebb CH játékosok ellen most a bravúrok nem jöttek a legutóbbi tornán az ausztrál Duckworth is két szettben tudta búcsúztatni. Lendületes játékosról beszélhetünk tehát az indiai játékost illetően, ám még nem tudta kellően formába rázni magát, keresi a tavalyi játékát. A mostani tenisze bőven elegendő volt a sokad rangú ellenfelekkel szemben, ám a tehetséges amerikai ellenfél jelenleg több dimenziónyi ugrást jelent, hirtelen ez Singh gyomrát is könnyedén megfeküdheti. Klahn tudja miért lépett vissza sok idő után az ITF szintre, szeretne egy kis sikerélménnyel gazdagondi, s bár az indiai játéka veszélyes lehet, az emelt szintű játékával gyorsításaival elviekben nem lehet gondja a legjobbjától még messze levő Singh -el szemben.
6:3,1:6,7:6

2013. március 15., péntek

Maria KIRILENKO - Maria SHARAPOVA
(WTA Indian Wells)   Március 16.   04:30

tipp: 19 game fölött
odds: 1,68
office: pinnacle sport

Indian Wellsben megnyílt az út Sharapova számára a tornagyőzelem felé, hiszen Serena nem indult, s láb fájdalmakra hivatkozva a másik nagy vetélytárs a fehérorosz Azarenka is visszalépett a küzdelmektől. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy könnyed diadalmenettel ér révbe Masha. A következő feladat is nehezen feltörhető diónak ígérkezik, a honfitárs, hasonló "évjárat", ugyancsak Maria, Kirilenko törhet borsot Sharapova orra alá, ahogyan azt már párszor megtette. Kirilenkonak hagyományosan jól megy Indian Wellsben, tavaly is nagyot menetelt, s hasonlóan Sharapova -val mérkőzött akkor a negyeddöntőben kemény küzdelemben három szettben hajtott fejet Kirilenko Masha előtt. Most egyet előrébb lépve az elődöntőben találkoznak, Kirilenko óriásiakat küzdve került idáig, Kvitova és Radwanska ellen is csillogtatta mentális frissességét, s akkor sem csökkent a kedve, mikor az ellen szettet nyert ellene, folytatta a sokat futós, mindenhova odaérős teniszét, s eredményre vezetett. Maria Sharapova nagyobb falat, ám ezzel a mentalitással az Olimpiai ezüst érmest is fokozott verejték termelésre késztetheti. Sharapova játékán is lehet látni mikor került csúcsformába, nos ez errea hétre, ha őszinték akarunk lenni nem mondható el. Suarez-Navarro, Arruabarrena-Vecino és Errani ellen is volt egy nagyon szoros szettje, kissé úgy néz ki Masha -nak a meccs elején magával is meg kell küzdenie a siker érdekében. Kirilenko a női mezőny egyik - szépség et tekintve is - legakaratosabb versenyzője a heti produktumát látva,s  a tavalyi emlékeket is előidézvén azt mondom most sem lesz rövid ütközet a két Maria között, a továbbjutásért alaposan meg kell majd küzdeni!
4:6,3:6

2013. március 14., csütörtök

Lukas LACKO - Denis ISTOMIN
(ATP Challenger Dallas)   Március 14.   23:30

tipp: Istomin
odds: 1,53
office: bet365

Dallasban már kiderült ki veszi komolyan az Indian wells -i cirkusz árnyékában a dallasi CH tornát ... Több nagyobb név sem teszi oda magát kellően egy ilyen rendezvényen, erre most jó példa Baghdatis, aki nem törte magát s az első szett levesztése, valamint a második elején összeszedett break hátrány hatására könnyedén bedobta a törölközőt. Istomin nem az a fajta, aki könnyedén dobálózik a fürdőkben használatos textil anyaggal, amit az első fordulós meccse is alátámaszt. Az egyik legegyenletesebb CH teljesítményt nyújtó amerikai Smyczek -t két tie-breakes szettben gyűrte le, komolyan vette mérkőzést, s fejben is éles tudott maradni, ami fontos a további találkozókra nézve is. Lukas Lacko nem tudja megváltani a világot, nagy szerváival, agresszív játékával rendre van egy-két jó hete az évben, de nem tudja huzamosabb ideig kitartani a jó formáját, a könnyed pontok után képes sorozatban legyártani a ki nem kényszerített hibákat, ami mentális problémákat sejtet a háttérben. Míg Indian Wells -ben az üzbéget Federer búcsúztatta, adig őt Gimeno-Traver intézte el könnyed két szettben (6:4,6:1), azért van különbség a legyőzők szintjében, Istominnak nincs szégyenkezni valója, de a szlováknak tavaszi nagy takarításra van szüksége, ahhoz, hogy jobb eredményeket érjen el. Cipolla -t el lehet kapni kemény pályán nagy adogatásokkal, ám egy felvértezett Istominnal szemben ez édeskevés. Isto motiváltnak tűnik, ráadásul eddigi párharcaikat is szép számban hozta, 3-1 az arány javára, kemény pályán, szabadtéren eddig hibátlan az üzbég, szerintem ma is sikerül továbblépnie, amit főleg mentális erősségének köszönhet majd.
5:7,3:6

2013. március 13., szerda

Ilya MARCHENKO - Guillaume RUFIN
(ATP Challenger Dallas)   Március 13.   17:15

tipp: Marchenko
odds: 1,66
office: bet365

Már megszokott, hohgy az indian wells -i Masters torna árnyékában Dallas -ban Challenger tornát rendeznek, rendre ide "menekülnek" azok, akik a kvaliban korán vereséget szenvedtek, ez remek alkalom, hogy bár búcsúztak egy tornától, így sem megy "üresben" a hét további része, igazi vérre menő meccseken lehet játszani. Érdekesség, hogy az ezen párosításban fellépő két felet, az ukrán Marchenko -t és a francia Rufin -t is a német Petzschner búcsúztatta, félig meddig (a francia ki sem állt a meccsre). Az ukrán fiú kapva kapott az alkalmon, s a selejtezőben mindhárom találkozóját szett veszteség nélkül, meggyőző különbséggel Ianni 6:2,6:2, Golubev 6:2,6:3, Britton 6:1,6:2 hármasát búcsúztatván. Az ukrán kedveli a gyors ütemű teniszt, szeret irányítani, jól mozog a pályán, osztogatja a labdákat a sarkokba, alapvonal játéka is kiemelkedő. Rufin nem kezdte jól az évet, nem tudott ráhangolódni a kemény pályás szezonra, csak vergődött, kisebb felüdülést a kedvenc borítása a salak hozott számára, Vina del mar -ban Ramírez-Hidalgo -t és Monaco -t is elkapta, ám utána feladta a küzdelmeket. A sérülések is beárnyékolját a teljesítményét, ahogyan Chilében, úgy most Indian Wells -ben is visszalépett a Novikov elleni rázósra sikeredett győzelme után, kérdéses, hogy ezek után kellőképpen feltudja e tüzelni magát a dallasi Challenger tornára ... Marchenko lendületet szerezhetett, megjött a kedve a teniszhez, ilyenkor sokkal nehezebb megállítani, egy fél lángon égő, sérülésekkel is küszködő ellenfél véleményem szerint nem lesz képes megállítani. Ezt a mérkőzést érdemes olyan irodánál tenni, ahol feladásnál nem adják vissza a tétet, hiszen nagy az esélyszáma annak is, hogy a francia idő előtt visszalép, s nem fejezi be az összecsapást!
6:3,6:3

2013. március 12., kedd

Carlos BERLOCQ - Kei NISHIKORI
(ATP Indian Wells)   Március 12.   21:20

tipp: 20,5 game alatt
odds: 1,70
office: pinnacle sport


A japán tenisz eddig nem rendelkezett ekkora tehetséggel, mint amit most Kei Nishikori jelent számukra. Meg lett az eredménye a kemény munkának, ő is a bradentoni Bolettieri akadémia hírnevét öregbíti, hiszen itt kupálódott ki, itt faragtak a csiszolatlan gyémántból igaz profi teniszezőt. Nishikori egy isten adta tehetség, az eddigi eredményei sem kicsúszott, egyszeri alkalmak, gyors kontrollált játékával szemben nem csak a TOP100 -asoknak gyűlik meg a baja, de rendre a legjobbakat is megizzasztja erről Djoko is tudna egy jót mesélni. Az egyetlen ok, hogy még nem tart előrébb az a sajnálatos rendre visszatérő kisebb sérülések, térd és egyéb problémák, kicsit aggasztó, hogy ilyen fiatalon, ilyen rendszerességgel ütik fel a fejüket a sérülések, el kellene gondolkozni egy kímélőbb versenynaptáron a japán edzői stábjának. Idén is mindössze egy olyan veresége van, ahol végig játszotta a mérkőzést, Az Australian Openen Ferrer verte a fáradt japánt három szettben, máskor, ha végig ringben maradt akkor nem volt esélye a vetélytársnak. A bemelegítő feladat megtörtént Indian Wells -ben, a kemény ütő, röptéző, párosban is jeleskedő Petzschner -t könnyedén 6:3,6:2 -vel pipálta ki, a következő feladat is könnyedén megoldható, ha tudja tartani a szintjét, s nem jön közbe esetleges fránya sérülés. Az argentín Berlocq huzamos salakos remek teljesítményével igazolta, ott a helye a közvetlen élmezőny mögött helyezkedő teniszezők névsorában, s ugyan kemény pályán is jeleskedik, s rendre elkapja a gyengélkedők grabancát, az igazán formában levő, sokat futó, mindenhová odaérő klasszisokkal szemben nincs esélye felvenni a versenyt, magas pörgetéseivel. Idén az Australian Openen találkoztak, ahol 3-0 -ás japán siker következett be, ahol az első szettben még tartotta magát a gaucho, ám utána fokozatosan felőrölte Nishikori. Most is hasonló játékra, forgatókönyvre számítok, Nishikori remek passzban van, nincs gyenge pontja a TOP50 -en kívüliek számára, egy-egy breakkel okozhat örömet a felkelő nap lakóinak, drukkereinek.
6:2,6:2

2013. március 11., hétfő

Garbine MUGURUZA BLANCO - Magdalena RYBARIKOVA
(WTA Indian Wells)   Március 11.   20:00

tipp: Rybarikova
odds: 1,84
office: pinnacle


A spanyolok egyik nagy reményége női viszonylatban Muguruza Blanco, aki Indian Wellsben sem szégyenlősködött, fittyet hányva a papírformára két jóval előrébb rangsorolt riválist, Jovanovski -t és Makarova -t tett oldalvonalon kívülre három szettes csatározások során. Muguruza már tavaly is megmutatta magát ezen a borításon, ITF szinten tornát is nyert, s több fellángolása is akadt a WTa Touron, például Miami -ban. Erős akaratú versenyzőről van szó, aki azzal lehet zavarba hozni, ha valaki el tudja ragadni a kezdeményezést tőle, s az átlagnál masszívabb adogató játékkal rendelkezik. A szlovák Rybvarikova ebbe a kategóriába tartozik, akinek a szerencsétlen évkezdés óta szépen fut a szekere, rendre TOP40 -be tartozók ellen szenvedett vereséget, Memphisben elődöntőzött, Florianopolis -ban negyeddöntőzhetett, Indian Wellsben is elbúcsúztatott Safarova személyében egy kiemeltet, amit főleg koncentráltságának, adogatójátékának köszönhetett.Érdekes a két lány története, idén kétszer találkoztak már. Az Australian Openen hősies, maratoni csatában döntő szett 14:12 Muguruza nyert, ott azonban a szlováknak alaposan meggyűlt a baja a forrósággal, Párizsban fedett pályán már kiismerte az ibériai stílusát, s vert helyzetből, könnyedén kerekedett felül a szlovák. Rybarikova képes felvenni alapvonalról a nagy ütőkkel a versenyt, az adogatása is megvan, ami könnyed játékokat eredményezhet számára, valamint technika terén is elől jár. Véleményem szerint a szlovák játékában meg vannak azok a tényezők, mellyel Muguruza játékát szét lehet tördelni (nyesegetések, közbe ütések), a spanyol amúgy is hajlamos nagy hullámzásokra egy-egy szett terén, Rybarikova erre is alapozhat, s a már említett adogatásaival érhet révbe a mai amerikai délután folyamán.
6:4,6:0

2013. március 9., szombat

Shuai PENG - Alexandra DULGHERU
(WTA Indian Wells)   Március 9.   20:05

tipp: Dulgheru +4,5 game
odds: 1,68
office: pinnacle sport

Két sokat kihagyó játékos összecsapására kerül sor ezen párosításban a női 2. fordulóban. A román Dulgheru két-három éve hirtelen robbant be a tágan vett elitbe, a sorozatos ITF sikerek után a varsói WTA tornán tette le a névjegyét, s klasszisát azzal is igazolta, hogy a számára addig kevésbé használt kemény borításokon is szép skalpokat illetve nagy nevek megszorongatását vitte véghez. Igazi univerzális játékosról beszélünk, a védekező jelleg mellett képes támadólag is fellépni, variálja a játékát, mélységben is rendre belép a pályára, sokat vállalkozik, ezzel zavarba tudja hozni ellenfeleit. A tavalyi évben egy makacs térdsérülést szedett össze, így szinte az egész szezont kihagyta. Idén nem siettette a visszatérését, szép fokozatosan lendült játékba, ami sikerre vezetett, Antalya -ban egy elődöntőt és egy tornagyőzelmet tett le az asztalra salakon (utóbbin Jani-Réka -t legyőzvén a fináléban.) Az Indian Wells -i beugró is jól sikerült, a keményen jeleskedő luzitán sikoly királynőt két breakelt szettben kapta el, így a formája mellett az önbizalom terén is alaposan megerősödve várhatja a folytatást. Shuai Peng -t jelölik meg a mai meccs esélyesének, ám neki is rengeteg problémája volt az utóbbi időben. Visszatérő problémája a jobb válla, már tavaly is akadtak gondjai, de idén újra előjött neki, ezáltal az adogatása is gyengébb színvonalon muzsikált, valamint az Australian Open óta mérkőzést sem vállalt.
Ez lesz a kínai visszatérő találkozója, kérdés mennyire tudja egyből magát arra a hőfokra állítani ami egy jobb formában levő ellenféllel szemben elég lehet a továbblépésre. Dulgheru szívós játékos, nem adja könnyen a bőrét, Peng -nek most a vissza szokás momentumait kell szem előtt tartania, arra koncentrálni, hogy ne félve üsse a szervákat. Úgy vélem az idén  nagyobb meccsszámmal rendelkező román lány minimum megszorongatja Peng -t, de egy nagyobb meglepetést is el tudok képzelni.
6:0,4:6,6:3

2013. március 7., csütörtök

Franceska SCHIAVONE - Maria SHARAPOVA
(WTA Indian Wells)  Március 8.   19:00

tipp: 17,5 game alatt
odds: 1,80
office: unibet

Sharapova három hét szünet után ismét a pályán! Megszokhattuk az orosz szőkeségtől, hogy a hosszabb pihenők, felkészülések után sikerre éhesen, frissen fut ki a pályára, s rendre nagy menetelésekbe fog, az első körös ellenfeleknek levegővételnyi szünetet sem hagy. Az itteni tavalyi döntője után most is extrán motivált Maria, szeretne ismételten finalista lenni, s esetlegesen Azarenka -nak visszavágni az előző évi vereségért.
Az út megtételének első lépcsőfokát az olasz Schiavone jelenti, a korábbi Roland Garros bajnok, az elmúlt évben csak árnyéka volt önmagának, csökkent koncentrációja mellett, fizikálisan sem tűnik kellően felkészítettnek. A talján teniszező elvétve nyert meccset taraflex borításon, korábban bírta a sorozatterhelést, mostanra változott a kép, s mélyen negatív mérleggel rendelkezik tavalyról is kemény borításon, s az idei mutatói sem biztatóak. Sajátos, nyesegetős stílusával, az igazán agresszor szerepben tündöklő nagy menőkkel szemben nincs esélye, rövid labdáit könnyűszerrel ölheti meg majd Maria.
Eddig három alkalommal találkoztak, amikor még Franceska is elemében volt, de akkor is rendre az orosz került ki győztesen, mind füvön, mind teremben, mind szabadtéren. Most áll fent közöttük a legnagyobb különbség, míg maria újból csatlakozott a TOP3 -hoz, addig Francesca vészesen hátrál visszafelé, s a TOP50 -ből is kikerül. Schiavone számára szerencsésen alakult az első forduló, hiszen a hosszú kihagyása után visszatérő barátnő, honfitárs ellen elégnek bizonyult a tenisze, Sharapova hirtelen nagy ugrást jelent majd, teljesen más dimenzióban üti a labdákat Masha, egy teljesen fitt, koncentrált Sharapova ellen nem lesz esélye a pici olasznak. Maria szokványos köünnyed első körös bemutatkozását vetíteném előre.
Martin ALUND - Fabiano DE PAULA
(ATP Challenger Santiago de Chile)   Március 7.    15:45

tipp: Alund -1,5 set (handicap)

odds: 1,57
office: nordicbet

Az argentin Alund mostanra kezd igazán beérni, az elmúlt években is szép eredményeket ért el Challenger szinteken, ám idén már ATP Tour viszonylatban is markáns produktumokat tett le az asztalra, Nadal elleni szett nyerése Sao Paulo -ban is élmény számban ment.
Challenger Tornán tehát az sem újdonság, hogy 1. számú kiemeltként hasíthat végig a mezőnyön, a bemutatkozása is remekül sikerült, a vártaknak megfelelően két könnyed szettben iktatta ki az amerikai útlevéllel is rendelkező honfitársát Collarini -t. Játéka sok színű, képes a lagymatag ütögetésekbe is keményen közbe ütni, védekező és irányító jellegű teniszét is megfelelően variálja, s remekül futtatja az ellenfeleit az egyik sarokból a másikba, tehát egy igazi komplett salakos teniszezőről beszélünk az esetében. A mai ellenfele a brazil De paula lesz, aki tavaly jórészt az ITF versenyeket választotta szinten tartásra, a Challenger Tour -ra lépés kezdeti sikereket hozott, ám úgy néz ki még idő kell neki míg teljesen felveszi a ritmusát ennek a világnak.
De Paula is akaratos játékkal rendelkezik, ám jellemző rá szétszórtság a túlpörgés, sok meccs ezért is megy el könnyedén, mert nem tudja higgadtan kezelni a nehéz szituációkat. Mindezt a viselkedés módot az év eleji Sao Paulo -i kemény pályás CH versenyen is megtapasztaltam felőle, ahol éppen Alund -al mérkőzött, a gaucho -nak nem a taraflex a kedvence, ám De Paula -t így is végig ellenőrzés alatt tartva verte akkor 6:3,6:4 arányban. Alund mostanra kellően játékba lendült, élvezi a teniszt, úgy vélem a sok hiányossággal, dekoncentráltsággal is küszködő brazil ellenfelét ma is két szettben rendezi le.
6:2,7:5

2013. március 6., szerda

Wayne ODESNIK - Matteo VIOLA
(ATP Indian Wells QF)   Március 6.   21:00

tipp: Viola
odds: 2,20
office: bet365

Amíg a legjobbak edzenek, s fenik a fogukat a nagy trófeákra, addig a többiek a selejtezőben "szenvednek" még a főtáblára jutással Indian Wells -ben. Rengeteg Challenger szinten mozgó teniszező mutathatja meg magát a nagy közönségnek, ezek az alkalmak rendre kiugrási lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy -egy játékos széles körben is ismerté válhasson. Nem meglepő tehát, hogy tipikusan salak specialista nemzetek teniszezői is inkább a rangosabb torna selejtezőjét választják az egyéb Challenger versenyek helyett, ilyen az olasz Viola és a hazai színekben versenyző Odesnik is. Ritka egy amerikaitól, de Odesnik kedvenc borítása a szemcsés, pörgetős játékához ez a borítás áll közel, nem véletlen, hogy java részt, ha teheti salakon indul el, legnagyobb sikere is innen eredeztethető, a nagy hagyományokkal bíró houstoni tornán döntőzött négy évvel ezelőtt, ahol a döntőben Hewitt -tól szenvedett vereséget. Kemény pályán kevésbé tudja érvényesíteni a saját játékát, ha gyors ritmusú, erőtől duzzadó vetélytárssal találkozik kevés esélye marad. A kvali első, körében a teljesen kétarcú Ram -t verte, az indiai származású honfitárs képes nagy menetelésekre, de a korai búcsúk is sokszor felütik a fejüket, a nagy adogatásairól híres Ram -nak nem jöttek a szervái, így könnyű szerrel lehetett kiiktatni. A mai vetélytárs az olasz Viola, aki szintén salakon tűnt ki pár éve, ám az elmúlt években kiegyenlítődött a kemény pályás szereplése a salakossal, s több nagy menetelést is bemutatott taraflex felületen, szintúgy benti valamint szabadtéri körülmények között is. Az olasz a tavalyi évet például egy ortisei fedett elődöntővel, utána pedig egy yokohamai nyílt tornagyőzelemmel zárta le. Az indian Wells -i beugrója is remekül sikerült, az indiaiak első számú játékosát, a Del Potro -t is megizzasztó Dev Varman -t játszi könnyedséggel intézte el 6:2,6:2 arányban. Ilyen bemutatkozások után általában szárnyakat kap a talján fiú, a megnövekedett önbizalom újabb sikereket hozhat magával. Odesnik nem tartozik a nagy ütők közé, labdamenetekben lehet tartani, az olasznak pedig megvannak azok a közbeütései, melyekkel zavarba hozhatja az amerikait. Úgy vélem a feldobott állapotban levő, s lendületet kapó Viola -nak nem Odesnik állítja meg a szekerét.
7:6,4:6,7:6

2013. március 5., kedd

Juan Carlos SAEZ - Gonzalo LAMA
(ATP Challenger Santiago de Chile)   Március 5.   15:45

tipp: Saez
odds: 1,65
office: fortunawin

A mai napon sem maradunk tiszta chílei párharc nélkül Santiago -ban. Ezen párosításban is két ügyes, feltörekvő fiatal méri össze tudását, igaz egyikük sem mérhető Garín nagyrészt még felszín alatt rejlő tehetségéhez. Mind Saez, mind a két évvel fiatalabb Lama is az ITF szintekről érkezik, a tavalyi évet végig alsó szinteken ütögették, s várnak az áttörésre. Saez sokkal nagyobb meccs számmal rendelkezik, s az átlagnál talán higgadtabb vérmérsékletű játékos, ellenben honfitársával, akit sokszor elragad a hév, s sorozatban csapkodja hálóba, s out -okra a labdákat, ha nem kapja el a fonalat a meccs elején. Saez jó átlagban hozza a TOP300 -on kívüliek elleni megmérettetéseket, a tavalyi mérlege is erősen pozitív, ellenben Lama -val, aki majd dupla annyi vereséget szenvedett, mint ahányszor győztesen hagyta el a játékteret. Hiába előrébb rangsorolt és tapasztaltabb játékos Saez, neki selejtezőt kellett vívnia a főtábláért, míg Lama -nak szabad kártyát biztosítottak a szervezők, ami két élű történet, hiszen Saez ráérezhetett a teniszre, beüthette magát, kellő magabiztosságot szerezhetett magának, Gerald Melzer, Vives és duran egyaránt szettveszteség nélküli kiiktatása biztató az első fordulós megmérettetés előtt. Lama Salinas óta nem ütött tét meccsen, ami hátrány lehet számára egy "üzemi hőmérsékleten" levő ellenféllel szemben. Egymásnak tavaly mutatkoztak be élesben, akkor könnyed 6:1,6:1 -el egyértelműsítette Saez Lama -val, hogy van még mit tanulnia az úri sportból, ha nem is ilyen könnyed, de újbóli Saez továbbjutást várok a chilei délután során.
2:6,3:6

2013. március 4., hétfő

Matias SBOROWITZ - Christian GARÍN
(ATP Challenger Santiago de Chile)   Március 4.   17:30

tipp: Garín
odds: 1,62
office: bwin

Vina Del Mar, Sao Paulo, Buenos Aires, Acapulco után újra Chíle -be érkezik a Challenger Tour, a fővárosban Santiago -ban hajtják tovább a sárga filc golyót a játékosok. A legnagyobbak már nem vállalták az újbóli Tűzföld közeli utazást, így Nadal, Ferrer nevét ne is keressük, ők már a Masters sorozatra koncentrálnak. A helyiek egy színtiszta chílei ütközetnek is tapsolhatnak az első körben, két fiatal Sborowitz és Garín feszül egymásnak. Mindketten tehetséges játékosok, ám az isteni talentumot mindenki garín -ban látja. Nem véletlen, hogy  tavaly a Davis Cup -ban is szerephez jutott, bemutatkozhatott, igaz, hogy már tét nélkül, de Bolelli ellen két szettben helyt állt. Idén Vina Del Marban is tudták a szervezők, hogy miért adnak neki szabad kártyát, meghálálta a bizalmat. Éles, pontos játékot képes játszani, magas színvonalon, gyorsított labdamenetek mellett is. A szerb Lajovic -t könnyedén ütötte el pár hete, s Chardy -nak is alaposan meg kellett izzadnia, időbe tellett míg megtalálta a receptet a mozgékony chílei srác ellen. A jövő Garín előtt áll, szépen fejlődhet, az ilyen meccseket képes lehozni, neki a TOP100 környékére oda kell érnie pár éven belül, a játéka mindenképpen adott hozzá. Sborowitz 20. életévéhez közeledve az ITF versenyein tapossa a salakot, igazán nagy eredmény nélkül, pár Challengeres szerepléssel, tavaly 17-30 -as mélyen negatív szezont háta mögött hagyva, próbálkozik az idén, valószínűleg hasonló szinteken marad. Garín, ha csak a ranglistát nézzük már előrébb tart, s látva pár szereplését bátran kijelenthetjük nagy kincsről beszélhetünk az esetében. A három év előnyben levő, ám jóval sablonosabb játékkal rendelkező honfitárs Sborowitz -t illik legyőznie Chíle nagy reménységének.
3:6,2:6

2013. március 2., szombat

David FERRER - Rafael NADAL 
(ATP Acapulco)   Március 3.   04:00

tipp: Ferrer +3,5 game
odds: 1,80
office: ladbrokes

Az acapulco -i közönség ennél pikánsabb csemegét nem is kívánhatott volna! A fináléban összejött a várva várt spanyol házi döntő, Ferrer a kihívója a salak király Rafael Nadalnak. Nadal hosszú pihenője után szépen fokozatosan szeretné felépíteni magát a Roland Garrosra. Nagyon okos módon kihagyja a következő kemény pályás versenyeket, nem kockáztat az idei év kizárólag a salakos sikereknek lesz alárendelve. Vina del Mar -ban alaposan döcögött a gépezet, Zeballos hihetetlen  teljesítménnyel el is kapta Nadal -t, Sao Pauloban már sorra meghajlottak az ellenfelek, igaz Nalbandian -on kívül nagy kaliberrel nem is találkozott a spanyol hős. Acapulco -ban már közelít a megfelelő formájához Rafael, egyre biztosabban üti a megszokott ütéseit, egyre komfortosabban mozog a pályán. Almagro -t képes volt 2 breakelt szettben megverni. Almagro Ferrer és Nadal fóbiáját nem tudja levetkőzni, Ferrer ellen 1:13, Nadal ellen 0:9 az összevetése. Nadal számára egy Ferrer elleni ütközet az igazi erőfelmérő, ami megmutatja hol is tart a jelenleg, a visszatérés óta mennyit tudott előrelépni, itt minden tekintetben próbára teheti magát, mind fizikálisan, mind mentálisan, főleg utóbbi téren lesz kitéve nagy tesztelésnek. Nadal a sao pauloi, Ferrer a buenos airesi tornagyőzelemmel érkezett Acapulcoba, két igazi bajnok feszül egymásnak, akik nagyon jól ismerik egymást. Nadal még nincsen TOP formában, bár közelít hozzá, Ferrernek most lesz lehetősége elkapni, megszorongatni, a masszív, akaratos, sokat futós játékával egyenlő partner lehet a mai estén.
0:6,2:6

2013. március 1., péntek

Stefano TRAVAGLIA - Renzo OLIVO
(ATP Challenger Salinas)   Március 2.   01:05

tipp: Olivo
odds: 1,45
office: unibet

Két tehetséges fiatal került a salinas -i Challenger torna első elődöntőjébe. Az argentín Olivo a tavalyi évben váltott, az ITF körforgását elfelejtette s kezdte nagyobb számban játszani a CH versenyeket, a fokozatos "építkezésnek" meg lett az eredménye. Egy igen akaratos, irányító jellegű tenisszel bír, képes magát önkívületi állapotba ütni, s rendkívül gyors, a szemcsés borításhoz képest jóval gyorsabb labdamenetekbe kényszeríteni az ellenfeleket, a legtöbbjüknek nem ízlik ez a harcmodor. Fiatal korához képest a mentális tényezők terén sem áll rosszul, amit az itteni három meccse is remekül tükröz, Massu, Fabbiano ésNaso ellen is döntő szettben diadalmaskodott, ráadásul az utóbbi kettő szereplésén tie-breakben húzta be a kiélezett összecsapásokat. Az olasz Travaglia is hasonló úton jár, ám ő egy lépcsőfokkal lejjebb van, most kezdte meg a huzamosabb CH sorozatterhelést, tavaly az összes találkozóját az ITF égisze alatt tudta le. Szép eredményeket produkált Salinas -ban, ám szerencse is kellett, hogy idáig jusson. Ami feltűnő, hogy nagyhon hektikus teljesítményekre képes, egy-egy szett között óriási hullámzásokat képes véghez vinni, ezt több meccsén is bemutatta, jó példa a tegnapi Podlipnik elleni is, ahol a középső szettet 0:6 -ra veszítette el, két 7:6 -os szettje azonban továbbjutást ért. Olivo sokkal keményebb, rágósabb falat lesz, kevés ideje lesz a szusszanásra a taljánnak, Olivo minden labdamenetből szeretné kipaszírozni a maximumot, ez a mentalitás hozta számára a sikereket az elmúlt félévben is. Eddig kétszer találkoztak, 1-1az állás, legutóbb tavaly a már felfelé ívelő formát mutató Olivo simán 6:2,6:2 -vel kerekedett felül, ha nem is ilyen sima különbségű sikert, de egyértelmű Olivo továbbjutást várok!
4:6,4:6