2013. november 11., hétfő

Facundo BAGNIS - Duilio VALLEBUONA
(ATP Challenger Lima) November 11. 17:30

tipp: Bagnis
odds: 1,36
office: paddypower


Nadal és Djokovic a mai napon teljesen lehúzza az éltenisz redőnyét, így az úri sport lüktetőpontja egyre inkább Dél-Amerikába helyeződik, november második felében és decemberben számos tornával találkozhatunk az amerikai kontinens déli féltekén, ezen a héten az ecuadori Guayuaquil -ban és Peru fővárosában Lima -ban rendeznek nagyobb volumenü eseményt.

Az egykori inka uralkodói székhelyen kisebb kihagyás után tavaly hívták újra életre a Challenger tenisz versenyt, akkor a hazai versenyzők nem okoztak sok örömet az értük szurkolóknak, Galdos már az első körben elbúcsúzott, míg Beretta erejéből is mindössze egy kör sikeres teljesítésére futotta. Idén sem reménykedhetnek nagy menetelésben saját szülöttjük részéről a peruiak, de ahogyan tehetik segítik az indulóikat, így kerülhetett fel Lucky Loser -ként a főtáblára Vallebuona is, aki a selejtezőben már elvérzett.
Duilio Vallebuona már kiesett a nagy tehetség gyűjtőnév alól, a 20. életévét átlépve ezt biztosan kijelenthetjük, mindent elmond, hogy jegyzett, hat éve tartó tenisz karrierje során ez élete első Challenger magaslatú versenye, ezidáig rendre a kontinensen, legfőképpen hazájában zajló ITF versenyeken lézengett, jelentős eredmények nélkül. Amint TOP1000 -en belüli ellenfélel került szembe, rendre a rövidebbet húzta, egyszerűen nem áll azon a szinten, hogy Challenger szinten jól bejáratott, az egész évben minőségi ellenfelek által megedzett riválisokkal szemben reális eséllyel léphessen pályára.
Facundo Bagnis személyében egy idén 4 CH finálét megjáró (ebből két végső diadalt begyűjtő, Cali -ban és santiago de chile -ben) ereje teljében lévő riválist kapott, az elmúlt két versenye ugyan nem sikerült a legjobban, de épp ezért nem is engedheti meg magának, hogy az ezren kívüli riválissal szemben betlizzen.
A perui Lucky Loser Saavedra-Corvalan ellen két közepesen szoros szettben adta meg magát, ha Bagnis valós tudását viszi ki a pályára, akkor még könnyebb két szettben kellene tovább kerülnie a második körbe. Sokszor a magaslati tényezők is képesek beleszólni a tenisz meccsekbe, most ettől sem kell tartani, hiszen a perui főváros 130 méteres tengerszint feletti magassággal "büszkélkedik", így minden adott, hogy az argentin favorit realizálja a kettejük között meglévő nem csak papíron meglévő különbséget.
6:3,7:6