2014. október 19., vasárnap

Malek JAZIRI - Marsel ILHAN
(ATP Valencia QF)   Október 19.   12:00



tipp: Ilhan
odds: 1,69
office: pinnacle sport

Vasárnap a 2. selejtezős kört rendezik az ATP500 -as valenciai tornán. Egy pikánsnak tetsző tunéziai - török összecsapásra is sor kerül a mai napon, ahol a mokány kis Jaziri az utóbbi időben alaposan megtáltosodó Ilhannal mérheti össze az erejét.

Malek Jaziri képes nagy menetelésekbe fogni, de hullámzó teljesítmény jellemző rá, így sem szokatlan, hogy jóval visszafogottabb produktum után búcsúzik egy rendezvénytől. Az itteni kvalifikáció első körében talán ő volt a legszerencsésebb, hiszen azt a brazil Rafael Camilot sorsolták mellé, aki idén mindössze egy mérkőzést játszott, és különös terembeli tapasztalatokkal sem rendelkezett. Ha mindezeket a tényeket egymásmellé tesszük akkor a simának ható két szettes 6:2,6:4 -es "diadal" egy másik szemszögből döcögősnek is értelmezhető, mert ezek után csak nehezebb feladat vár Jazirire, ahol bőven emelnie kellene a színvonalon, ha keresni akar valamit.

Marsel Ilhan ellenben csúcsforma közelében ütöget. Idény elején Kazanban CH tornát nyert, s az őszi terembeli beugrói is remekül sikerültek. Monsban és Rennesben is egy igen előkelő mezőnyben ért el elődöntős szerepléseket. Az itteni első körben Andreas Becket vert helyzetből múlta felül. Korábban az ilyen jellegű mérkőzéseket rendre elvesztette, fejben nagyon sokat tudott előrelépni az ősszel ez nem az első eset, hogy reménytelennek is ható ütközeteket fordít meg. Mindez a jövőre nézve csak jóval kecsegtet.

Egymás ellen idén a Wimbledoni selejtező utolsó fázisában mérkőztek, akkor 3:1 -es Ilhan sikerrel ért véget a meccs. Jelenleg sokkal felpörgetettebb állapotban van a török fél, Jaziri kevésbé motivált. Úgy vélem a nagyobb kedv, az alapvetően jobb forma a ritmust megtaláló Ilhannak hozza meg a főtáblára kerülést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése