2014. október 16., csütörtök

Tsvetana PIRONKOVA - Irina BEGU
(WTA Moscow)   Október 17.   11:00




tipp: Pironkova
odds: 1,70
office: expekt

Negyeddöntőihez érkezett a moszkvai női torna, ahol ahogyan várni lehetett a számos hazai versenyző közül páran a végelszámolásnál is helyet kaptak. Én egy olyan párosítást választottam, ahol "megüresedett" a várományos hazai pozíció, s így az ezen az ágon haladók egy hosszabb masírozásba is belefoghatnak, egy esetleges nagy sikerrel koronázhatják meg heti teljesítményüket.

Így van ezzel a bolgárok első számú játékosa Pironkova és a legelőkelőbb kiemeléssel bíró oroszt, Makarovát az útból eltisztító román Begu is.

Pironkovának rendre akadnak remek tornái, ám kell neki egy kis idő míg igazán lendületet kap. Emlékezhetünk az év eleji nagy dobbantására, amikor Sydneyben a selejtezőből felküzdve magát zsinórban nyolc mérkőzést nyervén hódította el a trófeát, ráadásul szett elvesztése nélkül, az elődöntőben Kvitovát a fináléban Kerbert alázván.

Pironkovára ráaggasztottuk a füves specialista kifejezést, ami kétség kívül így van, ám az idén nem úgy sikerült ahogy tervezte a "zöld" kalandot. Ám amilyen gyengén sikerült a füves szezon annyira jóra a kemény pályás megmérettetés az előző évekhez képest. Az állandó negatív mérlegét sikerült pozitív tartományokba emelnie, s az itteni moszkvai első két kört is rendkívüli magabiztossággal söpörte be Kovinic és Krunic ellen ami jóval kecsegtet a folytatást illetően.

Az ellenfél Begu is nagy skalppal indított, hiszen hektikus Vekic elleni izzadósabb három szettes meccs után a második kiemelt hazai kedvenc Makarovát is elütötte az útból. Igen ám, de Makarova az elmúlt években is szenvedett, kínszenvedett a teremben, ha Moszkvában, ha máshol lépett pályára, tehát, ha közelről vizsgáljuk meg e "hős" tettet, akkor nem is olyan hangzatos a történet.

Mindinkább nehezebb felada egy lendületben lévő, magabiztosságtól duzzadó bolgár Pironkova. A bolgár lánynak amúgy is szebb emlékei vannak az egymás elleni fellépésekről. A tavalyi évben füvön és kemény borításon is szettveszteség nélküli Tsvetana siker született. Úgy vélem a komplettebb, egyenletesebb teljesítmény most is Pironkova szoros szettekben való sikerét hozza majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése